Črna kronika

Dve prometni nesreči s smrtnim izidom

STA/M.J.
4. 8. 2013, 08.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

V soboto ob 19.20 se je na regionalni cesti v naselju Zgornji Duplek zgodila prometna nesreča, v kateri je umrla 45-letna sopotnica povzročitelja nesreče.

Dolenjski list

Okoli 19. ure pa je v naselju Koroška Bela na območju občine Jesenice v prometni nesreči umrl voznik motornega kolesa, so sporočili iz Generalne policijske uprave (GPU). V prometni nesreči v naselju Zgornji Duplek je 60-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Maribora vozil iz smeri Spodnjega Dupleka proti naselju Dogoše. V nepreglednem desnem ovinku je v naselju Zgornji Duplek z vozilom zapeljal na vozišče, namenjeno prometu vozil iz nasprotne smeri, in čelno trčil v osebni avtomobil, ki ga je vozil 35-letni voznik iz Maribora. 45-letna sopotnica v osebnem avtomobilu povzročitelja je zaradi poškodb na kraju nesreče umrla, 31-letna sopotnica v drugem avtomobilu je bila hudo poškodovana, oba voznika pa lahko.

V prometni nesreči v Koroški Beli je 28-letni voznik motornega kolesa iz okolice Jesenic vozil iz smeri Žirovnice proti Jesenicam. V naselju Koroška Bela je iz stranske neprednostne na glavno cesto zapeljal 38-letni voznik osebnega avtomobila iz okolice Jesenic ter zaprl pot vozniku motornega kolesa, ki je kljub zaviranju silovito trčil v zadnji levi del osebnega avtomobila. Zaradi poškodb je voznik motornega kolesa na kraju nesreče umrl.

Sicer pa so policisti v soboto obravnavali 95 prometnih nesreč, v katerih sta dve osebi umrli, sedem jih je bilo poškodovanih huje, 13 pa lažje. Po podatkih GPU so policisti obravnavali še 142 kršitev javnega reda in miru ter 154 kaznivih dejanj.

Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 111-krat posredovali na javnih krajih in 31-krat v zasebnih prostorih, pridržali so tri kršitelje, zaradi vožnje pod vplivom alkohola pa so pridržali tri voznike. Med obravnavanimi kaznivimi dejanji je bilo 81 tatvin, 35 vlomov, 15 poškodovanj tuje stvari, šest drznih tatvin, štiri nasilja v družini, štiri ponarejanja denarja, tri grožnje, dva ropa, dve ponarejanji listin in dve povzročitvi telesnih poškodb.