Črna kronika

Truplo domžalskega morilca videli tudi otroci

STA/M.J.
19. 6. 2013, 21.00
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.52
Deli članek:

Na območju vrtca v Rodici pri Domžalah, kjer je popoldne okoli 13. ure prišlo do streljanja, se preiskava nadaljuje, žrtvi streljanja pa so s kraja dogodka že odpeljali.

Svet24

Po do sedaj znanih podatkih policije je šlo za zakonca v ločitvenem postopku. Moški je pred vrtcem pristopil do 38-letnice, ki je bila tam zaposlena, nato pa je prišlo so prepira. Moški je žensko ustrelil, nato pa odšel v osebno vozilo, kjer si je sodil še sam. Oba sta umrla na kraju dogodka, so sporočili z ljubljanske policijske uprave.

Po poročanju Radia 1 je vodja vrtca Marjeta Osolin pojasnila, da je večina otrok v času streljanja spala, budnih pa da streljanje ni prestrašilo. Kljub temu je dogodek zelo pretresel starše in bližnje sosede. Vrtec v Rodici je sicer ograjen s policijskim trakom, na kraju pa so policisti. Kraj dogodka si je že ogledal tudi državni sekretar na ministrstvu za izobraževanje Aljuš Pertinač.

Po pričanju očividke naj bi se tragični dogodek zgodil medtem, ko je kuharica iz kombija dajala umazano posodo, ki so jo pripeljali v vrtec. Strelec se ji je približal in jo ustrelil pod nadstreškom vrtca. V kombiju naj bi bila medtem še ena oseba.

Svet24