Nogomet

V Domžale Nigerijec, ki je slavil na svetovnem prvenstvu?

nu
3. 5. 2016, 08.38
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Bo Luka Elsner v naslednji sezoni lahko računal na nadarjenega nogometaša iz Nigerije?

Facebook

Sezone 2015/16 še ni konec, kljub temu pa so številni klubi več ali manj že sestavili načrte želja za poletje. Očitno to velja tudi za Domžale, kjer želijo svoje vrste po poročanju nigerijskih medijev okrepiti tudi z mladim, a sila nadarjenim Nigerijcem. Gre za 17-letnega nogometaša po imenu Joel Osikel; slednji igra v rodni domovini za Young Eleven FC, pred časom pa se je že mudil ob Kamniški Bistrici. Ko so se Domžale 24. marca za zaprtimi vrati v prijateljski tekmi pomerili s Triestino, je Osikel odigral pol ure, v tem času pa očitno pokazal dovolj, da je zadovoljil okus trenerja Luke Elsnerja.

Kot poroča allnigeriasoccer.com, so pogovori med obema stranema v napredni fazi. Dogovor naj bi bil več ali manj sklenjen in če ne bo prišlo do presenečenja, bo najstniški vezist 17. junija, ko bo dopolnil 18 let, z nekdanjim slovenskim prvakom podpisal štiriletno pogodbo.

Če bo Osikel res podpisal za Domžale, se bodo lahko slednje pohvalile z nogometašem, ki je nedolgo tega postal svetovni prvak. Osikel je bil namreč del reprezentance Nigerije, ki je lani na svetovnem prvenstvu do 17 let v Čilu pokorila vse tekmece, naslov prvaka pa osvojila, potem ko je v velikem finalu z 2:0 premagala Mali. Osikel na tej tekmi ni igral, je pa na turnirju zabeležil dva nastopa in je torej prispeval svoj delež k velikemu uspehu mladih Nigerijcev.

##IMAGE-380949##