Euroservis

Ali moč motorja pada?!

Promocijsko gradivo
21. 9. 2016, 14.59
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Ali ste opazili nemirno delovanje motorja vašega avtomobila, vam avto v prostem teku trese? Ste opazili, da je moč motorja padla?

Imate težave s katero od zgoraj naštetih stvari ali pa za seboj puščate oblak črnega dima?

Potem se vam lahko zgodi, da imate težave z zamašenim EGR ventilom.

EGR je kratica za Exhaust Gas Recirculation oziroma povratni ventil izpušnih plinov)

Ta ventil, ima funkcijo preusmerjanja vročih izpušnih plinov nazaj v izgorevalni prostor. S tem se zagotovi temperaturo motorja pod 1370 stopinj Celzija, kar pomeni, da dušik iz zraka ne reagira s kisikom in dušikovi oksidi se ne tvorijo. To prispeva k varstvu okolja, saj se v zrak med vožnjo izpušča manj škodljivih plinov.

Poleg te ekološke funkcije, pa ima EGR ventil še eno praktično lastnost, namreč hladi motorno olje in s tem tudi pripomore k daljši življenjski dobi turbopolnilnika. Ob procesu vračanja izpušnih plinov pa se tvorijo tudi saje, ki počasi mašijo stene sesalnega sistema in samega ventila. Največ problemov imajo motorji v avtomobilih s katerimi se veliko vozimo po mestu, zato je dobro, da se kdaj pa kdaj odpeljete tudi na malo daljši izlet.

Zaradi nabiranja saj po celotnem sistemu je pomembno, da sistem redno čistimo.

Kaj lahko naredite?

Pripeljite vaše vozilo na katerega od Euroservisov po Sloveniji in usposobljeni mehaniki vam bodo naredili pregled in čiščenje potrebnih delov. Na ta način omogočimo sesalnim loputam, senzorju tlačnega pritiska in samemu EGR ventilu pravilno delovanje.

Delujte preventivno, saj lahko kopičenje saj pripelje do mehanske poškodbe vitalnih delov in posledično sledi zamenjava ventila. To je cenovno neugodno, saj so stroški zamenjave od dvesto evrov naprej. 

Prihranite pri stroških, zato vam ob obisku Euroservisa poskrbijo tudi za čiščenje EGR ventila in celotnega sistema.