profimedia-0152288740
Profimedia
Na denar glejte kot na svojo ugodnost.

Denar je pri tem seveda zelo pomemben, zato mora njegova energija še posebej sproščeno, lahkotno krožiti skozi naše življenje. Pravijo, da je del stanovanja, vključno z okni na jugovzhodni strani v neposredni povezavi s hitrim vstopanjem denarja v hišo.

profimedia-0152528631
Profimedia
Lepo ga pospravite v pozorno izbrano denarnico.

Če so okna zaprta z roletami, umazana ter blokirana s cvetjem in z drugimi drobnarijami, ali pa so tako zatrpana s pohištvom, da ne moremo priti do njih, bo to upočasnilo oziroma otežilo priliv denarja k vam. Če imate doma takšno stanje, potem vam je lahko jasno, zakaj se vaš bančni račun ne more okrepiti. Zato se potrudite in odstranite vse moteče predmete v bližini oken, predvsem pa izpraznite okenske police.

profimedia-0160290593
Profimedia
Bleščeče obilje komaj čaka, da vstopi v vaš dom, samo povabiti ga morate.

Poleg tega upoštevajte še tri enostavne nasvete za to, da bo energija denarja kar se da prosto in učinkovito krožila v vašem domu.

Zabasan hodnik zavira priliv energije in denarja.

1. Žive barve na področju denarja

To so tisti deli stanovanja, kjer se na kakršen koli način ukvarjamo z denarjem (bodisi pišemo položnice, štejemo ali hranimo denar, bodisi delamo nekaj za denar). V teh prostorih naj prevladujeta zelena in vijolična barva. Prva simbolizira rast, naravo in vitalnost, drugo pa v feng shuiju povezujejo z bogastvom. Poskrbite, da imate v kuhinji vedno posodo z grozdjem, po možnosti zmešajte svetlo (zeleno) in temno (vijoličasto) grozdje, ko pa se konča sezona, ga zamenjajte z nečem v podobnih barvah.

profimedia-0259247521
Profimedia
Nežno z denarjem

Zabasan hodnik prav tako zavira priliv energije in denarja. Očistite oziroma ustvarite dostop či energiji. Kadar se vhodna vrata lepo odpirajo in je hodnik čist, postane vse bolj svetlo, s tem pa energijo či dobesedno vabimo, da vstopi v stanovanje.

profimedia-0214692937
Profimedia
Odprite se energiji denarja.

Kristalni lestenec je znan kot močan feng shui aktivator. Potrudite se, da je center dnevne sobe prehoden. Vsaki del pohištva, v katerega se večkrat zaletite, pomeni slabo in blokirano energijo.

Poskrbite za svojo blaginjo.

2. Z denarjem ravnajte pazljivo

Spoštujete denar kot osebno energijo, ki vas izpolnjuje? Vemo, da mnogi nemarno mečkajo denarnice ter jih puščajo kjer koli po hiši oziroma stanovanju. Če zapostavljate denar, vedite, da bo tudi on zapostavljal vas. Imejte ga radi in lepo ravnajte z njim. Svetujemo, da imate lepo zloženega v privlačni denarnici ali škatlici, ki ste jo pozorno izbrali. To velja tudi za položnice, dokaze o nakazilih, račune … Pozorno jih zložite v plastične, živobarvne fascikle, mape ali kuverte ter jih postavite na levo stran delovne mize.

profimedia-0216107995
Profimedia
Vesolje je pripravljeno, da vas obdari. Pa vi? Ste pripravljeni na ta dar?

3. Nepogrešljiv energetski tok

Denar seveda ni fetiš, vendar je nujno potrebno, da ga vidite kot še eno od nagrad in ugodnosti v vašem življenju. Vaša dobrota, inteligenca in trud so nagrajeni s čudovito družino, z bogatim družabnim življenjem, s krasnimi prijatelji, pa tudi z denarjem. Zavestno mu dodelite pozitivno vlogo v svojem življenju. Zvečer posvetite nekaj minut hvaležnosti za vse, kar imate, pa tudi razmišljanju, kako bi s tem lahko pomagali še drugim. Kajti denar zato obstaja. Njegovo poslanstvo je, da najde pozitivne smernice, v katerih bo krožil in se plemenitil. Cenite to, kar imate, pa bo tega v vašem življenju čedalje več.

profimedia-0141220000
Profimedia
Omislite si lepo denarnico.