V sredo

Polna luna bo v škorpijonu

Tanaaz
23. 4. 2024, 16.39
Deli članek:

Aprilska polna luna nastopi v sredo, 24. aprila, 11 minut pred drugo uro zjutraj. Dopolni se v škorpijon, ki je za Luno eno najzahtevnejših znamenj.

AdobeStock
Tokratna polna luna zažari v škorpijon, ki je za Luno eno najzahtevnejših znamenj.

V tradicionalni astrologiji namreč pravijo, da Luna v škorpijonu ne more izraziti polnosti svoje energije, kar ustvarja zahtevno dinamiko.

Medtem ko lahko vsekakor občutimo transformativne vzpone in padce polne lune v škorpijonu ter se morda borimo s temi energijami, je dejstvo, da se polne lune v škorpijonu drži posebna čarobnost. Nekaj je v transformativnih energijah škorpijona skupaj z globoko intuitivnimi, ženstvenimi energijami polne lune, kar ustvarja čas moči.

Zunanji svet se lahko zdi kaotičen, naša čustva se lahko čutijo vsepovsod in morda je nekaj boja, toda če gremo globlje, če potujemo vase, lahko polna luna v škorpijonu prinese darove globlje modrosti, povečane intuicije in obnovo.

ŠKORPIJON, ZNAMENJE PREOBRAZBE

Škorpijon je znamenje smrti in ponovnega rojstva, in čeprav je proces smrti lahko težak, boleč in izzivalen, je ponovno rojstvo vedno lepo. Tako kot feniks vstane iz pepela, nam ta polna luna v škorpijonu daje priložnost, da sami vstanemo.

Polna luna v škorpijonu se imenuje tudi Budova luna. V Himalaji praznujejo rojstvo, razsvetljenje in smrt Bude pod polno luno v škorpijonu. Polna luna v škorpijonu naj bi tudi tanjšala tančico med dimenzijami, kar omogoča, da se naš proces razsvetljenja razširi.

Zakaj ne bi pod polno luno v škorpijonu praznovali svoje lastne poti rojstva, razsvetljenja in »smrti«? Vzemite si trenutek, da počastite te faze v svojem življenju in proslavite, kje ste danes.

Tanjšo tančico lahko uporabite tudi, da dosežete svoje duhovne vodnike, angele varuhe ali višji jaz. Morda boste ugotovili, da se vam intuitivna modrost in spoznanja pod polno luno v škorpijonu lažje in bolj naravno porajajo.

GLOBLJI OBČUTEK ZAVEDANJA

Z nedavno intenzivnostjo Sončevega mrka v ovnu v začetku meseca, 8. aprila, in stalno intenzivnostjo konjunkcije Jupitra in Urana nam ta polna luna morda pomaga, da začnemo prebavljati nekatere spremembe, preobrazbe ali presenečenja, ki jih je vesolje v zadnjih nekaj tednih pripeljalo na pot.

Morda bomo začeli z večjo jasnostjo videti, kaj mora oditi in kaj mora ostati. Morda se bomo končno tudi počutili svobodne, da opustimo vse, kar nam ne služi več.

V mnogih pogledih je to zelo osvobajajoča polna luna, ki nas lahko vodi do globljih spoznanj in globlje moči. Medtem ko se zlahka ujamemo v izzive in majavo energijo, ki jo prinaša ta polna luna, lahko to uporabimo kot motivacijo, da končamo cikle ter stopimo v boljše počutje.

Introspektivne vibracije škorpijona nam lahko tudi pomagajo, da se nagnemo k temu, kar si resnično želimo, ter spoznamo, kako se lahko osvobodimo vsega, kar nas ovira in veže. Energija škorpijona je namenjena odstranjevanju plasti in s planetarnimi vplivi Jupitra in Urana, ki nas spodbujata, da stopimo v večjo svobodo, bi to lahko bila zelo osvobajajoča polna luna.

Tudi če pride do kaosa, izzivov ali občutljivih čustev, poglejte, ali lahko ustvarite prostor, da se vprašate, kako lahko najdete osvoboditev.

Kako uporabiti energije polne lune v škorpijonu 2024

• Dovolite si preobrazbo.
• Odvrzite vse, kar mora iti.
• Odlepite plasti do globlje resnice.
• Osvobodite se.
• Zajahajte valove čustev.
• Poslušajte svojo intuicijo.
• Praznujte lastne cikle smrti in ponovnega rojstva.

RITUAL POLNE LUNE

Tokratna polna luna je čas, da počastimo pot preobrazbe v naših življenjih. Vzemite pero in papir ter razmislite, kako bi dopolnili začete stavke.

• Želim izpustiti ...

• Najbolj blokiranega se počutim, ko ...

• Navade, ki mi ne služijo več, so ...

• Preveč poudarjam ...

• Čas je za odlivanje ...

• Opuščam svoj nadzor nad ...

• Spoznal sem ...

Prizadevajte si razmišljati in pisati vsaj 10 minut. Spodbudite se, da se poglobite. Po pisanju preberite, kar ste napisali, in razmislite o morebitnih vpogledih ali ah-ha trenutkih. Če ste prepoznali stvari, ki jih želite, razmislite o načinih, kako se podpreti pri tem, ali o drugih ukrepih, ki jih lahko namesto tega izvedete. Papir nato začnite trgati na trakove. Predstavljajte si, da ob vsakem raztrganju aktivno osvobajate in opuščate vse, kar vam ne služi več. Na krožnik položite strgane papirje in na vrh položite kocke ledu. Led, ki se topi na vaših papirjih, je simboličen za sprostitev, izhlapevanje in opuščanje tistega, kar vam ne služi več. Ko se led stopi, lahko papirje zavržete.