Prvi ščip

Volčja polna luna bo sijala v znamenju leva

Tanaaz, Neja Kralj
25. 1. 2024, 15.55
Deli članek:

Danes ob 18.54 bo z neba zasijala prva letošnja polna luna – v znamenju leva in imenovana volčja, ker se v tem času prebudijo volkovi in v nebo tulijo svoje sanje.

AdobeStock
/

Poimenovanje volčja luna je bolj poetične narave, a tudi astrološki vpliv ni kar tako: tokratna polna luna je namreč v znamenju leva, ki širi srce.

Prva polna luna v letu ima posebno mesto na vesoljskem nebu. To je naša priložnost, da prečistimo oziroma ponastavimo energije preteklega leta ter ustvarimo prostor za prihodnost, ki si jo želimo.

Dvanajst mesecev novega leta prinaša novo, neznano energijo in nove izkušnje, a ob tej prvi polni luni lahko ustvarjamo, si predstavljamo in sanjamo, kaj nas čaka.

Polna luna v levu se zdi popolno povabilo, da sanjamo na veliko, se osredotočimo na svoje strasti in delamo iz srca. Ponuja zabavno, ogrevajočo vibracijo, ki jo lahko uporabimo, da svoje življenje prepojimo z veseljem in igrivostjo.

USTVARJANJE VESELJA

Gotovo si vsi želimo več radosti v svojem življenju, in ta polna luna vas vabi, da se ne samo povežete s svojim veseljem, temveč začnete čistiti in odpravljati vse, kar vam preprečuje, da bi veselja v svoje življenje prejemali v obilju.

Veselje je nekaj, kar si moramo ustvariti sami – kako torej uporabiti energijo te polne lune, da ga ustvarite več?

Ustvarjanje več veselja včasih zahteva, da nekatere stvari opustimo, namesto da bi uvedli kaj novega. Morda bomo morali opustiti nekaj pomembnega, kot sta zastarela služba ali razmerje, vendar je velika verjetnost, da bo treba le odpraviti stališča in prepričanja, ki preprečujejo, da bi že v tem, kar imamo, odkrili veselje.

Lev je seveda veličasten, bleščeč in dramatičen, zato morda iščete veselje v materialnih ali minljivih stvareh, ki se pojavijo le enkrat na leto. Toda na najglobljih ravneh nas energija leva opominja, da najčistejše veselje in užitek izvirata iz preprostosti.

Preproste radosti, ki jih najdemo tudi v vsakdanu, resnično seštejejo in lahko pomenijo veliko razliko. Tudi če so kratkotrajne, prisotne le trenutek, lahko naredijo čudeže za našega duha in dušo.

Ta polna luna vas vabi, da ustvarite več veselja v svojem življenju, in sicer tako, da se obrnete k preprostim stvarem in se osredotočite na hvaležnost v dragocenih trenutkih dneva.

PRIŽIG NOTRANJEGA PLAMENA

Energijo te polne lune lahko izkoristimo tako, da razširimo svojo srčno energijo in se povežemo s svojimi željami in strastmi. Če ste pozabili na svoje strasti ali si zanje niste vzeli časa, je ta polna luna vaš opomnik, da prižgete plamen.

Premislite, kako nekaj časa nameniti za vse, do česar čutite strast. In če medtem, ko to berete, ne občutite strasti do ničesar, je morda čas, da se z njo povežete!

Začnite razmišljati o vsem, kar radi počnete. Začnite pisati seznam in si prizadevajte, da boste našli vsaj 50 stvari. Bolj ko pišete in se izzivate, da razmišljate o tem, bolj boste presenetili sami sebe!

Ko ljudje izvajajo to vajo, so pogosto presenečeni, kaj vse se znajde na seznamu strasti. Včasih moramo kopati globoko, da jih odkrijemo!

ZDRAVLJENJE NOTRANJEGA OTROKA

Povezovanje z notranjim otrokom je dober način uporabe energije te polne lune. Če morda že delate na zdravljenju notranjega otroka, boste pod to polno luno lažje dosegli napredek.

Pogosto nosimo s seboj sprožilce in podzavestne sisteme prepričanj, ki smo jih podedovali iz otroštva in od staršev, a nam ne koristijo oziroma nimajo več mesta v naši trenutni realnosti. Če se jih ne zavemo, lahko vladajo nad našim življenjem in odnosi, zato nam je usojeno ponavljati karmične družinske vzorce.

Delo z notranjim otrokom je včasih težko in nekaj, kar bi morda želeli početi pod vodstvom terapevta ali podporne mreže, toda če se počutite poklicane, da pišete dnevnik ali razmišljate o svojih izkušnjah iz otroštva, vam bo ta polna luna ponudila podporo.
Če se vam pod to polno luno pojavijo težave, bi morda želeli razmisliti tudi o svojem otroštvu in družinskem programiranju ter kako vse to vpliva na situacijo in vaše občutke.

Polna luna ima vedno to moč, da naše občutke pripelje do vrhunca. Je vrhunec luninega cikla, zato lahko tudi odraža vrhunec dogajanja v našem življenju. Če se kaj zaplete, vedite, da je vse razsvetljeno, da boste lahko tudi sprejeli najboljšo oziroma najbolje utemeljeno odločitev.

VPLIVI PO ZNAMENJIH

V času polne lune lahko fiksna znamenja (vodnar, bik, lev, škorpijon ) naletijo na nepredvidene konflikte in spopade egov. Ključnega pomena je, da ugotovite, katera priznanja in dosežki so drugotnega pomena glede na tiste, ki so v harmoniji z vašim duhom. Ne dovolite, da vas ponos ovira pri uspehu. Ta polna luna bo prinesla znatno olajšanje kardinalnim znamenjem (oven, rak, tehtnica in kozorog). Zdaj je pravi čas, da se umirite in zberete svoje misli, saj je večina planetov v fiksnih znamenjih. Lahko naredite korak nazaj in se ponovno zberete, lahko ocenite, kje ste, iz svojega sistema odstranite vse, kar vas obremenjuje. Polna luna v levu bo prinesla trenutek nežnega spoznanja za spremenljiva znamenja (dvojčka, devica, strelec, ribi). Vaši ljubljeni vas bodo začeli ceniti bolj, kot bi si lahko predstavljali. Med to polno luno bodo verjetno prispela sporočila hvaležnosti tistih, ki so vam dragi, in sicer kot zahvala za vašo nenehno podporo. Poudarek Januarska polna luna v levu vas vabi, da ustvarite več veselja v svojem življenju.