Energije

Inovativni, neodvisni in svobodnega duha: Vodnarji

Neja Kralj
23. 1. 2024, 06.24
Deli članek:

Sezona vodnarja se je začela v soboto 20. januarja, ob 14.07. In posebnost tega prehoda: dan je bil še posebej ugoden, saj se je v vodnarja hkrati pomaknil Pluton.

AdobeStock
Vodnarje pooseblja in simbolizira pretok energije in darovanje.

Vodnarjeve energije bomo torej imeli v obilju – in kar vodnar pooseblja, to nam prinašajo.

Vodnarja predstavlja vodonosec, ki zbira vodo v svojo posodo: voda pa deluje kot kanal za vso našo čustveno prtljago. Vodonosec z vodo v posodi uporablja moč svojega diha za čiščenje in pretvorbo vode ter jo vrne v prvotno, nevtralno stanje. Vodnar nato vrne vodo na Zemljo, očiščeno in uravnoteženo.

Ta simbolika uteleša zdravilne in očiščevalne energije, ki nas obiskujejo v sezoni vodnarja. Čas je, da očistimo vse, kar nas obremenjuje in dela težke. Čas je, da se vrnemo v nevtralno stanje, da lahko bolje poslušamo ter sledimo svojemu najresničnejšemu in višjemu jazu.

Vodnar je tudi znamenje, znano po svoji nenavadni osebnosti in včasih ekscentričnih nagnjenjih. Vodnar želi delati stvari po svoje, želi kršiti pravila, najti novo pot in kovati nove dogodivščine. Osredotočen je na svobodo, sveže ideje in inovativnost. Vodnar je tesno povezan tudi s tehnologijo in napredkom, ki nas bo vodil v prihodnost.

NASPROTNA VLADARJA

Vodnarju vladata Saturn in Uran. Mogočni Saturn je v starih rimskih časih veljal za očeta mnogih bogov in je bil prvotni vladar vodnarja. Uran je najstarejši od bogov v rimski mitologiji. Ta planet so odkrili veliko pozneje kot Saturn in je bil temu znamenju dodeljen šele nedavno. Kombinacija in vpliv teh planetarnih energij sta močna in živahna. Torej na vodnarje vplivata popolnoma različna, nasprotna planeta. Saturn vlada disciplini, strukturi, avtoriteti, hierarhiji, tradiciji, Uran pa uporu in krši ustaljenost, status quo. Saturn vodnarju daje mir, zbranost in vztrajnost, Uran pa je odgovoren za njihovo izvirnost, nemir in kratek temperament. Te značilnosti se redko pojavljajo ločeno; njihov značaj je sestavljen iz uravnotežene mešanice. S temi nasprotji vodnar živi vse življenje.

AdobeStock
Znamenje vodnar poudarja povezavo z inovacijo, svobodo, skupnostjo in zanimanje za prihodnost.

VODNAR NA KRATKO

Dobre lastnosti vodnarja

Vodnarji so znani po svoji iznajdljivosti in sposobnosti razmišljanja zunaj ustaljenih okvirov.
So neodvisni in imajo radi svobodo, da sledijo svoji poti.
Vodnarji so humanitarci, predani skupnostim in se zavzemajo za dobrobit drugih.
Globoko razmišljajo ter radi raziskujejo nove ideje in koncepte.
Vodnarji so običajno odprti do različnih mnenj in kultur ter so strpni do drugačnosti.

Slabe lastnosti vodnarja

Včasih se lahko zdijo čudni ali ekscentrični zaradi svoje nenavadne perspektive.
Ker so intelektualni, se lahko včasih zdijo hladni in čustveno odtujeni.
Vodnarji imajo radi svobodo, kar lahko vodi do uporniškega vedenja in težav z avtoriteto.
Nekateri vodnarji se lahko zdijo nekoliko nepredvidljivi ali neposlušni.
Lahko so precej zadržani glede svojih čustev in težko izražajo svojo čustveno stran.

Najboljše ujemanje

Dvojčki in vodnarji delijo intelektualno radovednost in odprtost do novih idej. Oba znaka sta družabna in rada se pogovarjata o različnih temah.
Tehtnice in vodnarji imajo radi družabnost, skupnost ter skrb za pravičnost. Oba znaka cenita harmonijo v odnosih.
Oven in vodnar sta neodvisna ter se ne bojita slediti svoji poti. Imata tudi skupno strast do raziskovanja in pustolovščin.
Lev in vodnar sta kreativna in strastna. Leva privlačijo vodnarjevo intelektualno zanimanje in ideje.
Strelec in vodnar sta radovedna ter ljubita svobodo in pustolovščine. Oba tudi cenita filozofsko razmišljanje.

Vodnar kot partner

Kot partnerji so vodnarji običajno zvesti in prijazni, vendar potrebujejo prostor za svojo neodvisnost. So odprti za nove izkušnje in ideje ter se zavedajo pomembnosti komunikacije.

Vodnar kot otrok
Kot otroci so lahko vodnarji nekonvencionalni in radi raziskujejo svet okoli sebe. Globoko razmišljajo in pogosto postavljajo veliko vprašanj.

Vodnar kot starš
Kot starši so vodnarji strpni, spodbujajo kreativnost in neodvisnost pri svojih otrocih ter jih spodbujajo k razmišljanju zunaj okvirov.

Vodnar kot prijatelj
Kot prijatelji so vodnarji zvesti in pripravljeni pomagati svojim prijateljem. So odprti za različne ljudi in mnenja ter so pogosto del skupin, ki se zavzemajo za spremembe.

Vodnar kot sodelavec
Kot sodelavci so vodnarji inovativni in prinašajo sveže ideje v skupino. Včasih pa so lahko nekoliko ekscentrični in nepredvidljivi.

Vodnar kot šef
Kot nadrejeni so vodnarji inovativni v svojem vodenju, vendar tudi pričakujejo, da bodo njihovi podrejeni sledili njihovim idejam in vizijam.

Vodnar kot podrejeni
Kot podrejeni so vodnarji neodvisni in radi sledijo lastni poti, vendar so pripravljeni sodelovati in prispevati k skupnemu cilju.

Vodnarjev dom
Vodnarjev dom je pogosto zaznamovan z ekscentričnimi in inovativnimi elementi, ki odražajo njegovo edinstveno osebnost.