Astrološka napoved

Kaj nam zvezde in planeti obetajo v novembru 2023?

Andreja Novak, astrologinja
3. 11. 2023, 16.48
Posodobljeno: 3. 11. 2023, 16.51
Deli članek:

Predzadnji mesec v letu bo pester, dolgočasja ne bo niti na najbolj oddaljenem obzorju. Kaj nam je Univerzum torej pripravil?

Dreamstime
Dobro je vedeti, kaj na vile z neba pripravljajo.

V začetku meseca (jutri, 4. novembra) se Saturn vrne v direktno smer, kar bo okrepilo dobro sodelovanje in tudi dobro počutje o sebi in smislu življenja, še posebno če ste od poletja kaj delali na notranjem redu in opuščanju preteklosti.

8. 11. pride Venera v znamenje tehtnice ter podpre ljubezenska srečanja, in ne glede na to, ali ste samski ali ne, vas bodo zajele iskrice strasti ob zanimivih ljudeh.

10. 11. pride Merkur v znamenje strelca in še podpre občutek za dogodivščino, potovanja, pa tudi zanimiva izobraževanja in poslovne priložnosti. Polni boste idej in radosti do življenja ter tako bolj odprti za sprejemanje ljubezni, pa tudi novih priložnosti Usode.

Pri tem vas bo še podprl mlaj v škorpijonu 13. 11., ki bo v vas poglobil občutek strasti.

Polna luna v znamenju dvojčkov pa vas bo 27. 11. podprla pri komunikaciji in urejanju zadev v soseski ter širši družini.
Tudi prehod Sonca v znamenje strelca (22. 11.) vas bo spodbujal k bolj pestremu življenju, in če ste vsaj malo ognjeviti, boste le stežka zdržali doma, saj 24. 11. tudi Mars preide v strelca in prilije dodatnega olja na ogenj notranjega nemira ali želje po dogodivščinah, potovanjih in večjem druženju.

Pa si oglejmo še, kaj zvezde in planeti obetajo posameznim astrološkim znamenjem.

Osebni arhiv
Andreja Novak

OVEN

Strastni boste in pretirano se boste aktivirali v stvareh, ki se vas ne tičejo. Opustite to navado, saj je smiselno, da se usmerite v stvari, ki še niso dokončane. Zvezde vas podpirajo v globljih spremembah, zato opustite stare načine sodelovanja in postanite točno to, kar si želite biti. Ničesar ne prelagajte na poznejši čas, sreča vas bo spremljala v vsem, česar se boste lotevali. Konec meseca vas bo zgrabila želja po potovanjih in dogodivščinah.

BIK

Delni sončni mrk konec oktobra v vašem znamenju je zamajal nekatere vaše odločitve, toda na srečo pride Venera 8. 11. v tehtnico in vas bo podprla tako pri urejanju odnosov kot pri sproščenem vzdušju v vsem, česar se boste lotevali. Malo boste še neodločni, kar bo mnoge presenetilo, a konec meseca boste že v dobri koži.

DVOJČKA

Sprostili se boste, a mogoče celo preveč, tako da boste opustili nekatere dejavnosti, ki so vas do zdaj dobro vodile, in se prepustili lenobi. Okolica bo to hitro opazila in vas opozorila. Ne upirajte se nasvetom in pomoči tistih, ki vam želijo dobro in to tudi pokažejo z dejanji. Pomagali vam bodo utrditi dobre načine življenja, za kar jim boste prej ali slej hvaležni.

RAK

Izogibajte se alkoholu in drugim substancam, ki bi vam lahko v prvi polovici meseca pustile posledice. Po mlaju v škorpijonu 13. 11. je dobro, da se lotite nove dejavnosti, ki bo okrepila vašo dušo in vam pri vsem dolgoročno pomagala. Čas je, da se načrtno trudite izboljšati kakovost življenja, razmislite in povsod sodelujte bolj sistematično.

LEV

Veter norosti bo zajadral pod vaša krila in vam dal voljo za nenavadne ideje in hitre spremembe. Morebiti boste še celo sebe presenetili z odločitvami, a tako se boste počutili in vse je že dlje časa zorelo v vas, tako da bo vse skupaj samo posledica celoletnih priprav na drugačno življenje. Dovolj imate čakanja in opazovanja drugih, kako hrabro živijo po svoje.

DEVICA

Že v oktobru je prišla Črna Luna – uporniška Lilith v vaše znamenje, a morda boste šele zdaj začutili njeno moč in željo, da se upirate vsem in vsakomur. Na začetku bo to za vas zanimiv občutek, a kaj kmalu boste pozabili, da je to novost, in vas bodo začele jeziti vse stvari. Zdelo se vam bo, da nihče več ne dela tako, kot ste dogovorjeni, in da ste za vse sami.

TEHTNICA

Spreminjali boste načrte iz dneva in dan ter se prilagajali okolici, pa tudi podlegli lenobi ter se odmikali od dolgočasnih stvari in ljudi. Venera bo prešla v vaše znamenje in vas podprla pri dobrem počutju, tako da ne boste imeli slabe vesti, če boste malo več lenarili. Ljubezen vas bo negovala in z dobro voljo boste osvajali srca mnogih. Pazite, da vas strast ne premami.

dreamstime
Venera v tehtnici je podpornica ljubezenskih srečanj.

ŠKORPIJON

Odlično počutje vas bo podprlo v vseh pogledih in obnovila se vam bo volja za vse, kar želite udejanjiti. Ne pretiravajte z načrti, usmerite se v tisto, kar res želite še v tem letu dokončati ali vsaj začeti. Osebno življenje vam bo zacvetelo, če se boste sprostili in si dovolili, da vas bližnji negujejo s svojo pozornostjo. Naučite se sprejemati, da se vam okrepi zadovoljstvo.

STRELEC

Odlična spoznanja vas bodo presenetila in še bolj odziv ljudi, pa čeprav ne bodo vedeli, kaj se dogaja v vas. Srečni boste, čeprav na videz ne bo nič drugače. V sebi boste zaznavali osvoboditev in postali boste veliko bolj umirjeni do drugih ter pozitivni do vsega v življenju. Domači bodo presenečeni, partner pa vas bo morda bolj ljubosumno opazoval.

KOZOROG

Izkušnje in spoznanja iz preteklosti bodo močno vplivali na vas in ne bo vam težko vzpostaviti novega sistema, saj vam bo jasno, da drugače ne gre. Kljub številnim delovnim obveznostim ne boste slabe volje, ampak boste vse postorili kar najbolje, pa še vam bo ostalo nekaj časa. Zadovoljni boste namreč s sabo in svojo vizijo, ki se vam bo začela uresničevati, saj boste vanjo usmerjali najlepšo energijo.

VODNAR

Čutili boste številne izzive in sodelovali v vsem, kar bo potrebno ali pa tudi ne. Zdelo se vam bo nujno, da izrazite svoje mnenje. Domači bodo dobro sodelovali, medtem ko bo to v poslu povzročalo precej napetosti in zmede, saj sodelavci ne bodo vedeli, čemu naj sledijo – dogovorjenim stvarem ali vašim komentarjem. Zato previdno, da si ne ustvarite preveč težav.

RIBI

Uspešni boste, in kjerkoli se boste pojavljali, boste vzbudili prijetno pozornost. Samozavestno se boste lotili urejanja tudi tistih stvari, ki ste jih prej precej prelagali. Tokrat pa boste skorajda vraževerno verjeli, da morate vse urediti, preden vas življenje spusti naprej, kar bo deloma tudi res. V ljubezni boste sanjavi in vse boste idealizirali, a se ne boste trudili, da bi za romantiko imeli več časa.