Ezoterika

Nezemljani so nam, Zemljanom, vcepili algoritem suženjstva

Marjan Ogorevc, bioterapevt in pisatelj
20. 10. 2023, 16.14
Posodobljeno: 20. 10. 2023, 16.37
Deli članek:

Prišleki, ki so nas obiskali v davnih časih, nas kolonizirali in gensko spremenili, so na naš planet prišli z namenom, da nas zasužnjijo, vsilijo svojo kulturo in izropajo naše bogastvo.

AdobeStock
Vsi kolonizatorji imajo isti cilj: korist in razširitev svoje civilizacije.

Podobno so v zadnjih petih stoletjih ravnale evropske države, ko so kolonizirale tretji svet. Vse ostaja enako, samo tehnologija se spreminja.

Kot vsi kolonizatorji, tako v preteklosti kot v sodobnem času, so tudi ti prišli na naš planet, da bi imeli koristi – denimo rudarjenje, pri prvih kolonizatorjih je bilo to predvsem kopanje zlata –, verjetno pa tudi z namenom, da se razširijo iz svoje civilizacije, v kateri je morda postalo pretesno, ker so se preveč razmnožili, včasih pa so pogoji za življenje na matičnih planetih postali nemogoči in so morali poiskati nov dom.

Del evropske zgodovine so na primer Vikingi, ki so Evropo osvajali delno zaradi koristi, ropanja, delno pa tudi zato, da bi lažje preživeli. Pri tem so se brez dvoma bojevali. Lahko si le zamislimo, da bi se mi odpravili v neko sosednjo državo in se tam naselili. Nisem prepričan, da bi bili staroselci navdušeni nad nami, z njimi bi se morali bojevati.

ZAKODIRANI PROGRAM

Težnja človeštva, da se ozemeljsko razširi, je bila in bo verjetno vedno aktualna, saj imamo to v programu, ki nas določa, morda tudi v genskem zapisu. Tako kot v začetkih civilizacije, ki je prihajala iz drugih dimenzij, z drugih planetov, so poznejše civilizacije – od sumerske, akadske, hetitske, egipčanske, grške, rimske do evropske in tudi današnje – težile k temu, da se širijo z osvajanjem ozemlja. Ker je krščanstvo za svoje temelje vzelo Staro zavezo, ki je bila naravnana agresivno, izkoriščevalsko, maščevalno, in je bilo ubijanje nekaj normalnega, se ne čudim, da to počnemo še danes, pogosto v imenu Boga. V sebi nosimo program, ki so nam ga prenesli prvi kolonizatorji. Vsak kolonizator pa misli, da prinaša kulturo, napredek, a v resnici jo uničuje in uvaja svojo. Pri tem se, čeprav mislimo, da smo civilizacijsko napredovali, ni nič spremenilo. Spremenili so se le sredstva in načini delovanja kolonizatorjev. V tem delu smo včasih bolj krvoločni kot živali, saj te redko uničujejo svojo vrsto. Če sem malo ciničen, znamo v nasprotju z živalmi govoriti in razmišljati, kar nam omogoča ustvariti še bolj grozljiva orožja.

Dokler se tega ne znebimo, nam ne bodo pomagali nobena kultura in tehnološki dosežki, ki jih tako radi poudarjamo. Kultura je samo embalaža ali naša zunanjost, a kaj, ko smo v notranjosti še vedno živali. Lastimo si ozemlje, partnerja in hrano. Hrepenimo po tem, da bi vsega imeli več, kot potrebujemo. Včasih se mi zdi, kot da živim na planetu norcev.

Pixabay
Vsak kolonizator misli, da prinaša kulturo, napredek, v resnici pa jo uničuje in uvaja svojo.

KARMA DELA SVOJE

V preteklosti so nekateri kolonizatorji osvajali na mehak način, tako da so zasužnjenim narodom dovolili obdržati lastno kulturo in delno tudi upravo; sodelovali so s podjarmljenimi ljudstvi, samo davke so pobirali.

V drugih primerih, kot to poznamo iz obdobja samih začetkov, je Jahve, ki so ga Izraelci sprejeli za svojega Boga, širil svoje ozemlje z vojno, pobijanjem prebivalstva na ozemlju, ki ga je osvojil s svojim ljudstvom, z genocidom, kot bi to imenovali danes, nad ljudstvi, ki so ga zasačila na osvojenih ozemljih. Po zapisih Stare zaveze je Jahve, ko so Izraelci prišli v obljubljeno deželo Kanaan – današnjo Palestino –, ukazal ubiti vse moške, ženske in otroke ter celo živali. Sami presodite, ali je tam tudi danes na delu še vsaj malo karme.

HUDIČEVO DELOVANJE

Podobno so počeli pred nekaj stoletji, ko so evropske države ob podpori agresivne, vojaško usmerjene Rimskokatoliške cerkve kolonizirale Južno, Severno in Srednjo Ameriko, cilj pa je bil uničiti njihovo kulturo, jih spreobrniti v krščanstvo in oropati bogastva. To so storili po večini na silo, z vojsko in inkvizicijo, ki je bila v tistem času ena od najmočnejših institucij na svetu. Ker so delovali z blagoslovom papeža, ki se je razglasil za predstavnika Boga na zemlji, so bili prepričani, da delujejo v imenu Boga. Njeno moč so občutili številni, ki so imeli napredne ideje ali so bili po njihovem ovira za širjenje in vzdrževanje statusa Cerkve. Osvajali so z mečem in s križem, posledice pa narodi čutijo še danes.

Vedno sem se spraševal, od kod Cerkvi in evropskim vladarjem prepričanje, da sta njihova vera in kultura edini pravi. Zdaj vem, da je bil ta način delovanja položen v zibelko ustvarjenega homo sapiensa. Vladarji in religijski sistemi pa so dobili mandat, da uresničijo ta program. S tem dobimo odgovor na večno vprašanje, ki se poraja samo po sebi: kaj vodi religijske sisteme, ki naj bi na našem planetu širili ljubezen, strpnost, obračanje k Bogu, da širijo zlo in delujejo na hudičev način. Običajni verniki se o tem ne sprašujejo, saj slepo verjamejo razlagalcem vere. Vse, kar vera ponuja danes, je lepo zavito v celofan in se prodaja v svetih knjigah, na mašah in večjih verskih dogodkih.

PX
Vsaj ena nezemeljska in visokotehnološko razvita civilizacija nas opazuje in nam bo stopila na prste, če se preveč razširimo.

LAŽNI BOGOVI

Vojna je bila nekoč sestavni del in način življenja. Nekoč so z vojaško silo zavzeli ozemlje, uničili kulturo, pobili velik del prebivalstva, ženske posilili in na silo uvedli svojo vero. O tem lahko beremo v starozaveznih knjigah, ki so zgodovinske in so jih teologi prevajali tako, da so jih naredili svete, duhovne, in iz politeističnih zapisov več bogov pretvorili v monoteistične zapise enega boga, kot je to ustrezalo njihovim ciljem. Nikoli ni dovolj poudariti, da gre za religijskega, in ne pravega transcendentnega boga. Ko se religija, ki nastane na podlagi učenja avatarja, organizira in postane institucija, se v resnici odreče bogu. Deluje po človeški logiki, v svojem razvoju pa počasi prevzame nadzor nad ljudmi, se postavi med ljudi in boga ter si tako zagotovi stalno službo.

Danes pa poznamo tudi prevode starozaveznih knjig, ki jih niso prevajali teologi. Eden od teh je Mauro Biglino, avtor knjige Biblija ni sveta knjiga. Osupljivo je spoznanje, da je bil starozavezni Bog Jahve le eden od Elohimov, prišlekov s planeta Nibiru, samo lokalni poglavar, lokalni bog, predvsem lokalni vojaški bojevnik, danes bi rekli lokalni šerif, ki je imel svojo vojsko. Teroriziral je svoje pleme, ubijal druga plemena, jim jemal ozemlje. Da bi bili poslušni, pa jim je predpisal še deset božjih zapovedi, ki jih je v današnjem času sprejel velik del sveta. Če bi prišla ta resnica na dan, največ izgubi Cerkev. Temu pa seveda ostro nasprotuje, saj ji to podira temelje, na katerih so zgradili svoj monoteizem. Kot piše Mauro Biglino, so svojo religijo zgradili na teološko prirejenih prevodih Stare zaveze, ki je nastala na podlagi sumerskih zapisov.

Nezemljani so v času svojega prihoda želeli sebe prikazati kot bogove in si podrediti družbo. To jim je tudi uspelo, saj smo Jahveja kot enega od Nezemljanov z Nibiruja sprejeli kot boga. V resnici pa nima nobene zveze s transcendentnim Bogom, saj je samo človek, ki ima večje sposobnosti ustvarjanja.

Širil se je z osvajanjem in vojnami in deloval agresivno. Ta način delovanja so nam najverjetneje vcepili kot neke vrste algoritem, po katerem delujemo, prav ti prišleki z Nibiruja ali morda še s kakšnega drugega planeta.

LAŽNA DEMOKRACIJA

Nekaj že mora biti na tem algoritmu, saj smo priče, da je evropska kultura nastala na podlagi vojn, da je prav Evropa dala največ kolonizatorjev, ki so dobesedno uničili kulture tretjega sveta, jim vsilili katoliško vero ter zdesetkali in zasužnjili vse, ki so se temu upirali. Pa še bolezni, proti katerim še niso razvili imunosti, a so jih dodatno zdesetkale, so jim prenesli.

Priče smo, da Amerika, ki je nastala na podlagi uničenja starih kultur iz priseljenih Evropejcev, Latinskoameričanov, Kitajcev in drugih, še danes na silo ureja svet po svoji podobi, vsiljuje demokracijo in spore rešuje s silo, brezpravnim zapiranjem nasprotnikov, na primer v Guantanamu, in zadrževanjem v zaporu brez pravne podlage, vse to z opravičilom, da gre za državne interese. Največja floskula pa je, da širijo demokracijo po svetu.

Na srečo je Slovenija premajhna, da bi si privoščili podoben način delovanja, da bi na silo širila svojo kulturo in izvažala demokracijo, ki je še nam primanjkuje. Vendar v današnjem času vsi, ki se imajo pri nas za elite in imajo prej omenjeni program potrebe po vladanju, težijo k temu, da se uveljavijo. Ker so nemočni v svojih težnjah po oblasti in osvajanju drugih držav, poskušajo svoje ideje uveljavljati v državi.

AdobeStock
Potreben bo še velik tehnološki razvoj, da bomo dosegli razvitost obiskovalcev iz vesolja.

NEBO NI MEJA

Ker imamo kot človeštvo v sebi program potrebe po osvajanju tujih ozemelj, se ne bomo ustavili na Zemlji. Celo živali, ki se borijo za ozemlje, si ga prisvojijo samo toliko, kot ga potrebujejo za preživetje. Ne osvajajo tako kot ljudje tistega, česar ne potrebujejo, za zalogo, da ga drugi ne bi imeli, samo tako, da ga imajo. Na tem področju smo še daleč za živalmi.

V današnjem času se že nakazuje težnja velesil, da osvajajo in kolonizirajo druge planete. Seveda to lahko naredijo le do tam, do koder jim to omogoča tehnološki razvoj. Bo pa vse skupaj postalo zanimivo, ko bo tehnološki razvoj omogočal osvajanje vesolja. Vsa sreča, da nam tehnologija tega še ne omogoča, sicer bi se vojne bíle tudi v vesolju. Sem pa globoko prepričan, da nas vsaj ena nezemeljska in visokotehnološko razvita civilizacija opazuje in nam bo stopila na prste, če se preveč razširimo.

V primerjavi z visokotehnološko razvitimi civilizacijami v vesolju, ki imajo tehnologijo, s katero potujejo po vesolju in nas obiskujejo, smo mi verjetno na stopnji kamene dobe, vendar tehnološko veliko obetamo in napredujemo.

Delno so si mogočneži, eden od njih je Elon Musk, že prisvojili nebo nad Zemljo, saj so za potrebe nadzora in vsiljevanja tehnologije 5G, nadzorovanja ljudi, uvajanja tehnokracije in drugih namenov v vesolje poslali več tisoč satelitov. Za zdaj pripravljajo teren, kakšen je njihov pravi namen, pa bomo še videli. Vsekakor bi nas to moralo skrbeti. Zdaj imamo pokrito nebo in Zemljo. Papež si je z bulo v trinajstem stoletju prisvojil celoten planet, saj se je razglasil za lastnika in so mu morali vsi plačevati davke. No, ja, danes jih državam, kar je enako. Združili so nebo in Zemljo. Musk ima zdaj velik del neba že v svoji pristojnosti.

ŽIVLJENJE V ZMOTI

Potreben bo še velik tehnološki razvoj, da bomo dosegli razvitost obiskovalcev iz vesolja. Prav gotovo so bili kolonizatorji Nezemljani v preteklosti tehnološko veliko bolj razviti, kot smo mi danes, čeprav se imamo za zelo razvito civilizacijo. Morali se bomo znebiti mnenja, da so bile civilizacije v preteklosti primitivne, mi pa da smo na vrhu vsega doslej ustvarjenega. Morda je to res za en del populacije, vsekakor pa je vzporedno obstajala tudi visokotehnološka civilizacija, ki so jo podpirali Nezemljani. Čaka nas najprej sprememba v glavi, v naši miselnosti, sprememba paradigme, odprtost za to, da slišimo tudi drugo resnico. Potem nas čaka sprememba programov poučevanja, sprememba učbenikov. Vse to pa ne bo šlo brez velikega upiranja materialistične znanosti, ki ima absoluten primat v zdajšnji družbi. Številni bodo ali pa že spoznavajo, da so temelji, na katerih so si zgradili akademsko kariero, trhli. Priznati, da si se 50 let motil, pa ni vedno prijetno, včasih je celo nemogoče. Rad ponavljam znano modrost, ki pravi, da je napredek mogoč na grobovih starih profesorjev. Žal je tako.

Andrej Križ
Marjan Ogorevc