Ključni datumi v novembru

Bolj se bližamo koncu leta, močnejše energije se vsipajo z neba

Tanaaz
4. 11. 2022, 10.32
Posodobljeno: 5. 11. 2022, 08.03
Deli članek:

November bo najbolj zaznamoval val energije krvavega luninega mrka, ki je najpomembnejši kozmični dogodek meseca.

Dreamstime
V igro na nebu vstopa tudi Južni križ.

Ta krvavi lunin mrk, ki pade v znamenje bika, doseže vrhunec že v začetku meseca, 8. novembra, in po svoje obarva vse dni do konca meseca.
Mrki so zelo transformativni portali energij. Po navadi prinašajo konce, premike in kvantne skoke v nova stanja bivanja. Lahko razkrijejo stvari, izpostavijo resnico in spremenijo smer, v kateri smo potovali.
Mrki v svojem bistvu prinašajo usojene ali karmične dogodke, ki nam pomagajo vstopiti v naslednje poglavje evolucije duše. Krvavi lunin mrk je najmočnejša vrsta, kar jih lahko doživimo, zato lahko zapišemo, da bomo novembra vsi, a na mnogo različnih načinov, doživljali dvigovanja svojih duš.
Ko potujemo skozi november, bodo na nas močno vplivale tudi energije retrogradnega Marsa, ki lahko povzročijo stanja, ko se počutimo počasne ali pa se poveča občutek izgorelosti, če delamo preveč ali se preveč trudimo. Če začutimo, da je takšno stanje doletelo nas, ga sprejmimo kot alarm, da preveč hitimo in je napočil čas za umirjanje. Vsak, še tako droben korak proti notranjemu miru bo nadvse dobrohoten.
V svojem veličastnem slogu november zaključi Jupiter, ki je v znamenju rib. Naslednjih 12 let Jupiter ne bo več v tem znamenju, torej je to energija, ki jo bomo zagotovo želeli kar najbolje izkoristiti. Jupiter v ribah je ustvarjalen in nam lahko pomaga pri razvoju duhovnega zavedanja. Morda bomo lahko, karkoli bo prinesel november, na stvari pogledali skozi prizmo Duha in razumeli, da je Zemlja samo naša šola ter da je le ljubezen tista, ki naše učenje osmisli.

KLJUČNI DATUMI
Oglejmo si podrobneje, kateri dnevi bodo energijsko najmočnejši in kaj nam prinašajo.

4. november – Sonce se poravna z zvezdo Južnega križa, Akruksom
Tisti, ki živijo na južni polobli, vsekakor zelo dobro poznajo Južni križ. To majhno ozvezdje je prikazano na zastavi Avstralije in Nove Zelandije in je pomemben identifikator na južnem nebu. Na ta dan se Sonce poravna z najsvetlejšo zvezdo v Južnem križu, Akruksom. Akruks je osnova križa in se povezuje z obiljem, uspehom, blagoslovi in častjo. Usmerite energijo tega dne tako, da se osredotočite na številne blagoslove okoli sebe.

8. november – krvavi lunin mrk v biku
Ta dan napoči glavni dogodek meseca. Krvavi lunin mrk se zgodi, ko imamo popolni lunin mrk. Celoten mrk povzroči, da Luna dobi rdečkast odtenek, od tod tudi izraz krvava luna.
Krvavi lunin mrk pomeni konec in lahko zapre vrata nekje v našem življenju. Ta zaprta vrata je sprva morda težko sprejeti in krmariti med okoliščinami, ki so za nas nove, vendar sčasoma nas prav to lahko pripelje na višjo pot, čeprav se sprva nikakor ne zdi tako.
Krvavi lunin mrk v znamenju bika lahko povzroči vznemirjenje pa področjih denarja in odnosov – oboje se lahko celo prepleta! Na globlji ravni nam lahko ta mrk pomaga premagati nekatere blokade pri občutenju lastne vrednosti ali pa se lahko glede tega pojavijo težave, ki jih je treba izzvati ali obravnavati. Če se v času mrka spopadate s težavno situacijo, preverite, kje vas morda blokirajo občutki nevrednosti ali ustvarjajo težave. Preverite, ali lahko zahtevate svojo vrednost, razjasnite, kaj za vas pomeni biti vreden, in nato nadaljujte.

8. november – poravnava Merkurja s Soncem
Hkrati s krvavim luninim mrkom se zgodi poravnava Merkurja s Soncem. Dogodek je poznan kot Merkur kazimi in nakazuje nov cikel zavedanja, mentalne rasti in globljega razumevanja. Ko se Merkur poravna s Soncem, lahko pridobimo novo jasnost in začnemo videti stvari iz nove, ostrejše perspektive. Stvari, ki so bile zapletene, lahko postanejo jasnejše.
Vse našteto še okrepi energija mrka, ki lahko osvetli in celo odklene višjo resnico. Prepričajte se, da pod to energijo govorite in sporočate resnico, saj je laž ali prevaro lažje razkriti.

9. november – Sonce je nasproti Urana
Že dan po močni krvavi luni se Sonce premakne proti Uranu, planetu prebujenja in presenečenja. To lahko povzroči, da mrk prinese nekaj presenetljivih novic ali informacij, ki bi pomagale prebuditi in spremeniti našo zavest. Ne glede na nova spoznanja, ki bodo prišla na površje, bomo verjetno ugotovili, da moramo uvesti korenito spremembo. Kadar je Uranova energija močna, se lahko počutimo nekoliko nemirne ali nestabilne, in če je tako, se vrnite k vajam za ozemljitev ali preživite nekaj časa v naravi.

11. november – portal 11/11
Čaroben dan usklajevanja in želja! 1111 je močno angelsko število, ki nakazuje usklajenost in bivanje v božanski harmoniji. V tem stanju se lahko počutimo uravnotežene v umu, telesu in duši. Ravnovesje nam lahko pomaga ustvariti in voditi življenje z vidika celovitosti, ne pomanjkanja. Če želite energijo tega dne dobro usmeriti, dvignite svojo vibracijo, da boste osredotočeni na svoj višji jaz.

16. november – Venera vstopi v strelca
Venera je zadnjih nekaj tednov potovala skupaj s Soncem v škorpijonu in vlivala svojo energijo globoko v jedro tega, kar smo v svoji biti. Medtem ko je potovala skozi škorpijona, pa nam je pomagala kopati globoko in odkriti, kaj resnično cenimo in po čem v svojem življenju hrepenimo. Zdaj morda bolje razumemo, kaj za nas pomeni ljubezen in kako naj jo prejmemo, da jo bomo prepoznali. Venera pa zdaj vstopa v strelca, ki jo osvetli s svojim ognjem, svetlo energijo, kar je za planet ljubezni izjemno blagodejno. V strelcu nam bo Venera pomagala, da se vrnemo v stanje lahkotnosti in radosti ter da se osredotočimo na prijateljske vezi in uravnotežimo družbeno življenje.

19. november – retrogradni Mars ustvari kvadrat z Neptunom
Mars potuje retrogradno do januarja 2023 in ta energija nas bo spremljala tudi čez leto. Na ta dan je retrogradni Mars v kvadratu ali kotu 90 stopinj s planetom Neptun. To lahko povzroči zastajanje energije, zato se počutimo negotove glede tega, kako naprej. Pot pred nami morda ni jasna, pa vendar je tudi to v redu.
Retrogradni Mars je čas, ko se stvari lotevamo počasi, si privoščimo premor in pri odločanju ne hitimo. Neptun pa nas poskuša spodbuditi, da se poglobimo vase in razmišljamo s srcem, ne toliko z glavo. V tem času zaupajte svoji intuiciji, še posebno če se morate hitro odločiti.

22. november – Sonce preide v strelca
Sonce preide v ognjeno znamenje strelca, ki ga predstavlja puščica lokostrelca. Puščica se premika z namenom in se prebija do cilja. Medtem ko bo sčasoma pristala, kjer bi morala, gre v resnici za potovanje. Prav na to nas lahko spominja sezona strelca. Če sicer imamo svoje cilje in sanje, a smo nesrečni zaradi trenutnega položaja, je morda nastopil čas, da prilagodimo svoj pristop. Energija strelca nas navdihuje, da na poti najdemo modrost, namesto da bi se le osredotočali na končni rezultat. Ob prehodu Sonca iz vodnega škorpijona v ognjenega strelca lahko začutimo lahkotnost ali navdih za učenje novih stvari.

23. november – nova luna v znamenju strelca
Začne se nov lunarni cikel in občutimo lahko razpršitev energije mrka. Karkoli naj bi mrki sprožili v vašem življenju, je bilo verjetno doseženo in zdaj lahko začnete razmišljati o naslednjem poglavju.
Ta mlada luna prinaša čudovito, lahkotno energijo, ki bo dobrodošlo olajšanje po vsej intenzivnosti prve polovice meseca. To je čudovita energija za manifestiranje, privabljanje obilja in osredotočanje na pozitivne plati življenja. Verjemite, da si želite jesti z zlato žličko, ki vam jo bo vesolje pod to mlado luno ponudilo. Izkoristite jo kar najbolje: določite svoje namere, osvežite svoj prostor in energijo ter razmišljajte o načinih, kako v svoje življenje prinesti nov navdih.

23. november – Jupiter začne direktno pot
Jupiter postaja direkten, potem ko je bil od julija retrograden. Je največji planet v našem sončnem sistemu, zato se bo njegovo gibanje vedno čutilo! Ker je prej potoval retrogradno, se je prebil iz ovna nazaj v ribe. In kot rečeno, je to zadnjič pred 12-letnim premorom, ko bo preživel čas v ribah. Starodavni astrologi bi rekli, da kadar je Jupiter v ribah, prejmemo dodaten odmerek sreče. Uživajte torej te posebno dobre vibracije.
Ko Jupiter zaključi potovanje v tem znamenju, bomo morda občutiti vrhunec lekcije – katerekoli. Jupiter v ribah lahko pomaga okrepiti našo ustvarjalnost in povezavo z Duhom. To je odlična priložnost za počastitev kakršnekoli širitve ali rasti na področju duhovne povezanosti in ustvarjalnosti.