Spomin na pokojne

Besede iz nebes: »Zaprite oči, odprite duha in začutili me boste«

Jill Kottmeier
31. 10. 2022, 07.00
Posodobljeno: 2. 11. 2022, 15.05
Deli članek:

Ko me ne bo več in se minute spremenijo v ure, ure pa v dneve, se bo teža v tvojem srcu morda zdela pretežka.

Profimedia
Ganljivi zapis je nastal kot poklon avtorice umirajoči prijateljici Alexi Rodheim Cutler, ki se je poslovila pri 29 letih

Vem, da boš hrepenel po tem, da bi slišal moj glas peti pesmi, ki so mi bile všeč …
Hrepenel boš, da bi videl moj obraz, sedel zraven mene, mi rekel, da me imaš rad, slišal moj smeh ali samo imel tiste preproste pogovore, ki sva jih nekoč imela. Vem, da verjetno boli bolj kot karkoli drugega, in čutiš, da preprosto ne moreš nadaljevati.
Žal mi je, da sem morala iti, ampak moje telo preprosto ni več zmoglo. Nič drugega si nisem želela kot preživeti vse življenje z vsemi vami. Borila sem se z vsem svojim bitjem zaradi ljubezni, ki si jo vsi delimo. Želim, da razumeš, da čeprav vse te fizične stvari niso več vidne, najina ljubezen nikoli ne bo prenehala obstajati. Ljubezen, ki si jo delimo, je tisto, kar vas bo vodilo. Naših vezi in naše ljubezni ni mogoče pretrgati.

LJUBEZEN PREMAGA CELO SMRT
Ljubezen je najmočnejša sila na zemlji in presega vse ... celo smrt.
Življenje bo drugačno, ko me ne bo več; ne bo vam všeč in se boste morda želeli boriti proti temu. V agoniji boste želeli glasno kričati, toda ko se boste pobrali s tal, kot pričakujem, se spomnite te ljubezni. Naj ta ljubezen izžareva skozi vaše telo. Tam sem, najina ljubezen je tam, samo izginila sem izpred oči.
Vsi se zavedate, da sem imela vedno visoka pričakovanja do sebe in imam še večja pričakovanja do vas zdaj, ko me ni več. Ko vsaka celica v tvojem bitju želi odnehati, ker sta žalost in bolečina neznosni, želim, da si vzameš nekaj časa in si to dovoliš, potem pa te potrebujem, da se zame spet postaviš trdno na noge. Če tega ne moreš narediti zase, naredi to zame. Tega privilegija jaz nimam več.
Želel si boš, da se svet neha vrteti, in želel boš kričati na vse ljudi, ki nadaljujejo svoja življenja, medtem ko si sam obtičal v temi, toda želim, da se zbudiš in opazuješ sonce, kako vzhaja. Vsak dan, ko se ti zdi, da ne moreš niti postaviti ene noge pred drugo, opazuj, kako sonce počasi vzhaja skozi oblake, in vedi, da sem še vedno tam s teboj. Ko pade noč in žalost dvigne svojo grdo glavo, pojdi ven in poglej v zvezde in luno ter spoznaj zapletenost vesolja in govori z mano, tam sem.

VEDNO SMO POVEZANI
Ob vsaki spremembi letnega časa pomisli name in najdi način, da počastiš moj duh. Ko pride čas spomladanskega dežja, ko začnejo peti ptice in cveteti magnolije, si vzemite trenutek in cenite lepoto. Poleti uživajte v toplini sonca na obrazu, rožah, sveže pokošeni travi, noro lepih poletnih nevihtah in mavricah. Jaz bom v vsaki od teh stvari. Ko se za vogalom bliža jesen ... uživajte v svežem zraku, in ko opazujete, kako listje pada z dreves, se zavedajte, da se bo ta smrt kmalu umaknila ponovnemu rojstvu v življenje. Ko začne naletavati sneg, pojdite ven in pustite, da vam snežinke padajo na jezik, ter uživajte v vsakem trenutku.
Vedno smo povezani, samo najti morate način, da to povezavo občutite ... prek pikapolonice, ali metulja, ali pesmi, čudovitega sončnega zahoda, kakšne nore stvari, ki smo jo počeli skupaj, vendar je tam, in vedno bo tam. Zdaj imate priložnost razširiti svoje srce v nekaj, za kar niste vedeli, da obstaja. Ne dvomim o vaši sposobnosti, da to storite.

ŽIVITE Z MOČJO IN STRASTJO
Najpomembnejše je, da vsi začutite potrebo živeti življenje z močjo in ljubeznijo … To lastnost sem pokazala, ko sem živela svoje življenje. Hočem, da vsi živite pogumno, s strastjo in odločnostjo. Pričakujem, da boste ljubili z vsem, kar je v vaši duši, brez opravičevanja. Ljubezen je vse, kar moramo dati od sebe, in ljubezen je tisto, kar te bo poneslo skozi to neznosno bolečino. Torej, ko me ne bo več, ljubi močno, ljubi z vsakim koščkom svojega srca in ne pusti ničesar neizrečenega.
Pogosto izgovorite moje ime, povejte mojo zgodbo in učite vse, ki vam pridejo na pot. Zaprite oči in odprite duha in začutili me boste ob sebi ... kako vas vodim na vsakem koraku. Dali ste mi najboljše življenje, ki si ga dekle lahko želi.