Danes

Tretjič letos: spet je napočil retrogradni cikel Merkurja

Tanaaz
9. 9. 2022, 12.05
Posodobljeno: 9. 9. 2022, 12.09
Deli članek:

Tretja letošnja retrogradnost Merkurja se začenja 9. septembra in bo trajala do 2. oktobra. Merkur bo vstopil v retrogradnost v zračnem znamenju tehtnice in se 23. septembra vrnil v zemeljsko znamenje device.

Profimedia
Ker retrogradni Merkur krepi naši podzavest in intuicijo, je to odličen čas, da se posvetite svojim sanjam.

Ko retrogradni Merkur potuje skozi tehtnico, se dotika predvsem vsebin, povezanih z našimi odnosi in konkretnih povezovanj z drugimi ljudmi.
Ko pa retrogradni Merkur potuje skozi devico, lahko opazimo vsebine v zvezi z našim ravnotežjem med poklicnim in zasebnim življenjem ter našim zdravjem, zlasti našim navadam, ki se neposredno nanašajo na počutje.

PRISLUH SEBI
Merkur velja za glasnika bogov. Starodavni astrologi so verjeli, da bo Merkur, ko bo retrograden, zdrsnil v podzemlje, okrepil naši podzavest in intuicijo ter na površje prinesel skrita, izgubljena ali pozabljena sporočila.
Retrogradni Merkur je čas, ko se energija premakne v notranje stanje, kar nam omogoča, da gremo vase in prisluhnemo svojemu notranjemu svetu, ne glasovom sveta okoli nas. Prav tako nas spodbuja, da razmislimo in pogledamo na preteklost, preden nadaljujemo.
Ker Merkur velja za planet misli, komunikacije, tehnologije in potovanj, lahko njegova retrogradna faza včasih povzroči zamude, neodločnost, nesreče in napačno komunikacijo.
Čeprav se takšne stvari lahko zgodijo kadarkoli, vedno velja, da gre za znak vesolja, ki priporoča posebno pozornost, kadar se vam to dogaja v Merkurjevi retrogradni fazi.

POSEBNA SPOROČILA
Mnogi ljudje se dobesedno spopadajo z obdobjem retrogradnega Merkurja, ker se počutijo počasni ali zmedeni, težko se koncentrirajo.
Merkur res vlada našemu umu in miselnim procesom, zato je z energijo, ki se preusmeri v bolj notranje stanje, včasih težko vedeti, v katero smer se obrniti ali kako naj razmišljamo o nečem. Vendar ne pozabite, tako namreč rastemo. Tako se spreminjajo in prebujajo razsežnosti našega uma.
Če se pod retrogradnim Merkurjem počutite megleno, razpršeno ali letargično, vedite, da je najboljši protistrup, da svojo energijo potegnete vase ter si omogočite čas in prostor za razmislek in pogled na preteklost.
Ko se retrogradni Merkur poravna s Soncem, nastopi tako imenovano prerojenje. Takrat bomo verjetno pridobili jasnost, novo modrost in morda celo nekaj vpogledov v sporočila, ki jih Merkur skuša predati.
22. septembra, ko se Merkur poravna s Soncem, je lahko razsvetljujoč dan, zato bodite pozorni na sporočila, ki vam pridejo naproti, in bodite pozorni na vse znake, ki jih pošilja vesolje.

TOKRATNA POSEBNOST
Septembrska retrogradnost Merkurja se zgodi dan pred polno luno v ribah – njihovo energijo pa lahko primerjamo z glasbo, saj poteka v ritmu in harmoniji. Je brez oblike, pa vendar nas premika, navdihuje, zdravi in aktivira vsako čustvo v našem telesu. Glasba lahko preoblikuje naše celice in zavibrira delce okoli nas.
Ko ta glasba teče iz polne lune v znamenju rib, lahko čutimo, da želi teči tudi naša energija. In ker Merkur prav tako razprši naš um in nas potegne vase, se lahko zgodi, da se počutimo razpršeni, negotovi ali nezaupljivi, kako naprej. Če nas prevzamejo ta občutja, preverimo, na kakšen način se lahko v tok vključimo – kar bo veliko lažje, kot bi se skušati boriti proti njemu.
Ko se Merkur giblje skozi tehtnico od 9. do 22. septembra, lahko poudari naše odnose. Stara razmerja se lahko na neki način vrnejo v naše življenje, ali pa čutimo, da je treba nekatera razmerja pustiti v preteklosti. Lahko se tudi počutimo zmedeni ali neodločni glede določenega odnosa v svojem življenju.
Ko se Merkur od 23. septembra giblje skozi devico, se je najbolje posvetiti krepitvi motivacije za vsakdanja opravila, zlasti navade, ki so povezane z našim zdravjem in dobrim počutjem.

Naslednji cikel retrogradnega Merkurja se začne 29. decembra, vendar bomo učinke čutili že 12. tega meseca.