Numerologija

Veste, da imate poleg sončevega znamenja tudi sončevo število?

Tanaaz
8. 9. 2022, 12.37
Posodobljeno: 8. 9. 2022, 13.11
Deli članek:

Tako kot astrološko sončevo znamenje vam pripada numerološko sončevo število. Nakazuje bistvo tega, kar ste, in vam lahko pomaga naslikati sliko o tem, po kaj je vaša duša prišla sem, na Zemljo, da bi dosegla.

Dreamstime
Sončeva števila so od 1 do 9 in vsako ima določeno vibracijo in energijo.

Sončeva števila so od 1 do 9 in vsako vsebuje določeno vibracijo in energijo, ki naj bi vas vodila na vašem potovanju.

Sončevo število je sicer le del vaše slike, a ga lahko uporabite skupaj s sončevim znamenjem in številom življenjske poti, da dobite popolnejšo sliko svoje naravne energije ter moči in slabosti.

IZRAČUN
Kako določite svoje sončevo število? Preprosto!
Seštejte številke svojega datuma rojstva. Na primer, če ste rojeni 29. decembra:
dan (29) + mesec (12) = 41.

Nato seštejte vse do enomestnega števila: 4 + 1 = 5.
Torej dobite sončevo število 5.


POMEN SONČEVIH ŠTEVIL
Število 1
Nosi vibracijo vodenja in ambicij, je tudi eno najbolj ustvarjalnih števil in simbolizira sejanje prvega semena.
Energija številke 1 je neodvisna, odločna, izvirna in zelo ambiciozna, lahko pa tudi arogantna, trmasta ali egocentrična, kadar ni pod nadzorom.
Tisti s sončevim številom 1 so motivirani, da začenjajo nove projekte in v svet posredujejo nove zamisli. So rojeni voditelji, sposobni sprejeti kreativno idejo in jo uresničiti.
Pogosto jih sicer tudi kaj zavede in želijo začeti naslednji projekt, preden dokončajo prejšnjega, zato se morajo naučiti delati z drugimi in najti ljudi, ki jim bodo pomagali zagotoviti dolgoživost projektov.
V odnosih se hitro zaljubijo, a tudi hitro odljubijo. Njihova največja lekcija je naučiti se odpreti srce drugim ter drugim dati prednost pred seboj.
Energija številke 1 je tesno povezana z astrološkima znamenjema ovna in leva ter energijo Sonca.

Število 2
Nosi vibracijo harmonije, enotnosti, sočutja in zdravljenja. Če energija številke 1 simbolizira sejanje prvega semena, energija številke 2 simbolizira skrb za to seme in negovanje, da lahko zacveti v zdravo rožo.
Kadar energija števila 2 ni v ravnovesju, se lahko izrazi kot preveč odvisna od drugih, manipulativna in celo pasivno agresivna.
Ti ljudje se morajo naučiti izraziti svojo resnico in sprostiti čustva. Prav tako se morajo naučiti, kako skrbeti zase, tako kot jim je mar za druge ljudi.
Pogosto so naravno empatični in zelo intuitivno občutljivi na energije; lahko takoj zaznajo, kako se počuti nekdo drug.
Uspevajo v odnosih, dokler ne ogrožajo lastnih prepričanj ali zdravja ter dobrega počutja. So tudi izjemno dobri mediatorji in dobro delajo z drugimi ali za druge.
Energija števila 2 je tesno povezana z astrološkim znamenjem raka in energijo Lune.


Ima vibracijo avanture, igre in učenja. Energija števila 3 je pogosto zelo družabna ter izjemno radovedna glede življenja in različnih kultur.
Če energija števila 2 simbolizira skrb za rožo, energija števila 3 simbolizira cvetočo rožo, ki prvič odpre oči v svet. Predstavlja vznemirjenje, čudenje, strahospoštovanje in potrebo po izražanju vsega, kar vidi, sliši in doživlja.
Ta energija je zelo družabna, prijazna in odprta, tisti s sončevo številko 3 imajo pogosto zelo široke družabne kroge.

Kadar ni v ravnovesju, se lahko kaže kot pretirana popustljivost, razpršenost in celo površnost. Pomembno je, da se človek nauči biti bolj prizemljen in odgovoren.
Ti ljudje se zlahka zdolgočasijo in potrebujejo mentalno stimulacijo. Nikoli se ne nehajo učiti in vedno iščejo nove informacije ali spoznanja. So zelo odprti in jih naravno privlači razumevanje duhovnega sveta.
Tudi v odnosih so zelo odprti za vse vrste izkušenj. Vendar potrebujejo svoj prostor in svobodo, da bi se počutili zadovoljne v razmerju. Ko jim je dana svoboda, so zvesti ljubimci.
Energija števila 3 je tesno povezana z astrološkim znamenjem strelca in energijo planeta Jupiter.

Število 4
Ima vibracijo ravnovesja, predanosti in zanesljivosti. Če energija številke 3 pomeni odpiranje rože v svet, številka 4 simbolizira rožo, ki se loti dela, da bi izpolnila svoj namen.

Ti ljudje so usmerjeni v reševanje problemov in izjemno samodisciplinirani pri doseganju ciljev. Kadar pa ta energija ni v ravnovesju, se lahko kaže kot trmasta, zaskrbljena ali ozkogledna.
Ljudje s številom 4 so usmerjeni v ustvarjanje stabilnega življenja, vendar je del njihove lekcije prav učenje, kako se prepustiti toku in sprejeti življenjske spremembe. Ob pretiranem načrtovanju se lahko počutijo razočarane in celo obtičijo. Koristijo jim razmišljanje zunaj okvirjev ter velike sanje in želje, ki jim sledijo. Prav tako jih naravno privlačijo tehnologija in revolucionarne ideje.
V odnosih so izjemno zvesti in iščejo partnerja, ki jim lahko prinese udobje in stabilnost. Dobro sodelujejo z drugimi in so pogosto izjemno družinsko usmerjeni.
Energija števila 4 je tesno povezana z astrološkim znamenjem vodnarja in energijo Urana.

Število 5
Nosi vibracijo ustvarjalnosti, sprememb in intelekta. Energija številke 5 je izjemno prilagodljiva in se lahko preoblikuje glede na okoliščine.
Če energija števila 4 simbolizira rožo, ki trdo dela, energija števila 5 simbolizira ustvarjalne ideje in navdihe, ki sledijo. Predstavlja tudi spremembe, ki se zgodijo na poti od enega cilja k drugemu.
Neravnovesje te energije se lahko kaže kot pomanjkanje predanosti, razpršenost energije, zaskrbljeno razmišljanje, pretirano razmišljanje in nezaupljivost.
Ti ljudje uspevajo prav ob spremembah in iščejo transformativne izkušnje, da bi rasli, se učili in razvijali. Potrebujejo veliko duševne spodbude in dobro jim gre, ko žonglirajo z več projekti hkrati. V odnosih so zelo prilagodljivi in prijazni. Njihov partner mora biti njihov najboljši prijatelj in prav tako potrebujejo svobodo, da izrazijo svojo individualnost.
Energija števila 5 je tesno povezana z astrološkima znamenjema dvojčka in device ter energijo Merkurja.

Število 6
Energija tega števila je stabilna, uravnotežena in zelo osredotočena. Medtem ko številka 5 simbolizira ustvarjalne ideje, številka 6 simbolizira, kako se te ideje manifestirajo v resničnost.
Kadar je v ravnovesju, je to energija sočutja, zaupanja, delavnosti in jo privlačijo vse stvari, povezane z zdravjem in telesno pripravljenostjo. Kadar pa ni v ravnovesju, se človek počuti preobremenjenega, fizično bolnega, obtičalega ali se ni pripravljen spremeniti in je zavisten zaradi uspehov drugih.
Tisti s sončevim številom 6 imajo sposobnost sprejeti svoje ideje in jih uresničiti. So izjemno ustvarjalni in delavni, kar jim omogoča ustvarjanje imperija.
Pogosto so naravno nadarjeni za podjetništvo, njihov način življenja pa je zrcalo telesa in duha.
Radi sodelujejo z drugimi tako romantično kot poslovno. Čutiti želijo globoko navezanost na partnerja. Medtem ko se v odnosih sicer počasi ogrejejo, so izjemno zvesti in predani, ko se zavežejo. Včasih so lahko kontrolirajoči in ljubosumni, zato morajo biti na to pozorni.
Energija števila 6 je tesno povezana z astrološkima znamenjema bika in tehtnice ter energijo Venere.

Število 7
Ima vibracijo duhovnosti, globokega razmišljanja, čustev in intuicije. Medtem ko energija številke 6 predstavlja spreminjanje kreativnih idej v realnost, energija številke 7 predstavlja globlji pomen za temi realnostmi. V mnogih pogledih je to božanska inteligenca, ki je ne moremo videti, a vemo, da je tam.
Kadar ni v ravnovesju, je ta energija lahko zelo občutljiva, odmaknjena, razpršena ali brez stika z realnostjo. Lahko je tudi manipulativna in nagnjena k obsesivnemu vedenju ali odvisnostim.
Ti ljudje so zelo nadarjeni, ko gre za intuicijo, in jih naravno vleče, da vodijo s srcem. Njihova energija je zelo ustvarjalna, a tudi sanjava. Prav topa jim omogoča umetniško, glasbeno ustvarjanje in poglabljanje v skrita kraljestva.
Včasih se težko vključijo v družbo ali sprejmejo realnost, morda se težko spopadajo s »človeškimi odgovornostmi«. Da bi se bolje znašli, bi morali vedno slediti intuiciji in sprejemati odločitve s tega vidika.
V odnosu morajo biti z nekom, ki se zna poglobiti v skrite sfere življenja. Potrebujejo tudi nekoga, ki bo sprejel in cenil njihovo čustveno občutljivost. Na splošno so izjemno zvesti, vendar lahko tudi prezahtevni ali idealistični, ko gre za ljubezen.
Energija števila 7 je tesno povezana z astrološkim znamenjem rib in energijo Neptuna.

Število 8
Nosi energijo uspeha, moči in avtoritete. Pomeni praktičnost in še posebno zagnanost v karieri. Če številka 7 predstavlja božansko inteligenco, številka 8 predstavlja inteligenco uma in moč našega zavestnega uma.
Kadar ni v ravnovesju, je lahko ta energija napeta ali vznemirjena, materialistična ali nadzorujoča. Lahko je tudi preveč usmerjena v ego in brez stika s srcem.
Tistim s sončevim številom 8 je usojen uspeh v karieri in se zelo dobro znajdejo v plezanju po karierni lestvici. So zelo pogumni in se ne bojijo tvegati, odlični so v pogajanjih ali predajanju dejstev, da povedo svoje.
Energija števila 8 je tudi izjemno vestna in daje prednost razmišljanju o mislih in občutkih vseh vpletenih, ne da bi se čustveno navezali. Čeprav so ti ljudje lahko zaradi tega videti hladni, jim ta dar omogoča, da dokončajo potrebno delo.
V odnosih so izjemno zvesti in potrebujejo partnerja, ki je zelo predan. Ker so usmerjeni v kariero, morajo paziti, kako uravnotežijo svoj čas in energijo.
Energija števila 8 je tesno povezana z astrološkima znamenjema kozoroga in vodnarja ter planetom Saturnom.

Število 9
Energija števila 9 je sočutna, filozofska in izjemno odprta. Želi poučevati, zdraviti in se vključevati v humanitarna prizadevanja.
Če številka 7 simbolizira božansko inteligenco in številka 8 inteligenco uma, številka 9 predstavlja obe inteligenci skupaj, popolno bitje ali dokončanje.
Kadar ni v ravnovesju, se lahko kaže kot neprevidna, nemirna in muhasta. Tak človek lahko tudi izgori, če ne prakticira ljubezni do sebe in nenehno tekmuje s seboj.
Tisti, rojeni s sončevim številom 9, so pogosto tu, da poučujejo ali posredujejo nekaj modrosti svetu. Naravno težijo k učenju, branju in proučevanju globljih življenjskih resnic.
V odnosih so dajalci in radi poskrbijo, da se druga oseba počuti dobro in udobno. Zelo so sočutni in delujejo v skladu s čustvi drugih. Tudi sami so čustveni, zato je zanje pomembno osredotočanje na učinkovito komunikacijo.
Energija števila 9 je tesno povezana z astrološkima znamenjema ovna in škorpijona ter energijo Marsa.