Osupljive lastnosti

5 kristalov, ki najlepše vodijo do konca poletja

Grega Kraljevski, strokovnjak in velik ljubitelj kristalov ter Tomaž Sorko
17. 8. 2022, 15.22
Posodobljeno: 17. 8. 2022, 15.34
Deli članek:

Obilica sonca poleti pripomore k boljšemu razpoloženju in večji količini energije, vendar pa lahko svojo energijo poleti dodatno okrepimo s kristali.

Dreamstime
Kristali so naši zvesti podporniki, če se le spoprijateljimo z njimi.

Pa se podajmo v pisani svet kristalov, ki kar buhti od energij – in spoznajmo tiste z lastnostmi, ki so v tem času najbolj dobrodošle in blagodejne.
Izbrali smo pet kristalov, ki vam lahko k dobremu razpoloženju in zdravju še dodatno pomagajo in vas cvetoče popeljejo do jeseni.

Dreamstime
Amazonit

AMAZONIT
Amazonit je kristal z zelo močnimi energijami, ki vplivajo na srčno in grleno čakro. Ker se poleti več družimo, je dobro, da sta naša srčna in grlena čakra uravnovešeni, da se bomo lažje izražali in da bodo naši odnosi bolj harmonični oziroma srčni. Amazonit s svojo energijo pomaga pri zaščiti pred geopatičnim stresom in elektrosmogom. Obenem pomirja živčni sistem, poravnava fizično in eterično telo ter skrbi za ravnovesje med moškim in ženskim aspektom v nas. Ugodni učinki amazonita so vidni tudi v odstranjevanju negativne energije in umirjanju čustvenih izbruhov. In ker je poletje tudi čas, ko smo telesno dejavnejši, je kot nalašč tudi lastnost amazonita, da pomaga pri mišičnih krčih.

Dreamstime
Jaspis ocean

JASPIS OCEAN
Jaspisi so kristali, znani po svojih zelo nežnih in negovalnih energijah, ki pomagajo pri zniževanju stresa in ohranjanju ravnovesja. Jaspis ocean ni primeren za poletje samo zaradi imena, temveč tudi zaradi svojih zelo dobrih energijskih lastnosti, ki lahko pozitivno pripomorejo k našemu poletnemu vsakdanu. Med glavne lastnosti jaspisa oceana štejemo te, da absorbira negativne energije, poravnava energijska telesa in prizemljuje. A ker je poletje poleg zabave tudi čas številnih projektov, posebej proti njegovemu koncu se nam že pletejo po glavah, je dobro, da se energijsko podpremo tudi na tem področju. Jaspis ocean tako pomaga in spodbuja našo vztrajnost in potrpežljivost ter krepi našo voljo in močno spodbuja naše organizacijske sposobnosti, ki so pri delu in v vsakodnevnem življenju na sploh zelo pomembne. Zelo pomemben pa je tudi dober spanec, da imamo naslednji dan dovolj energije za vsa opravila, zato lastnost jaspisa oceana, da pomaga pri odpravljanju nočnih mor in negativnih misli, pride ravno prav, da se naspimo brez prekinitev.

Dreamstime
Larimar

LARIMAR
Kristal, ki prihaja iz Dominikanske republike, z idiličnih plaž in obilice sonca, je kot nalašč, da vase sprejmemo poletne vibracije. Larimar je med drugim eden močnih kristalov nove dobe, ki s svojimi lastnostmi v naš sodobni svet prinaša ljubezen, svetlobo in mir. Zelo učinkovito umirja in pomaga ohranjati mir. Harmonizira telo na nove frekvence ter pomaga pri iskanju naše dušne poti in tudi naše sorodne duše. Med drugim nam pomaga pri razbijanju blokad, ki si jih ustvarjamo sami, in umirjanju čustev ter zdravljenju srčnih travm. Poleg vsega tega zelo dobro učinkuje na naše samozdraviteljske sposobnosti in ugodno vpliva na preprečevanje bolečin.

dreamstime
Modri kalcit

MODRI KALCIT
Kalcit je kristal, znan po svojih krepitvenih in očiščevalnih sposobnostih. Zelo dobro deluje v prostoru, kjer očiščuje negativne energije in dviguje frekvenco. Iz telesa odstranjuje zastalo energijo, kar je zelo koristno, če želimo dober pretok energije za manifestacijo in splošno dobro počutje. Za delo in na splošno, če želimo opraviti ali ustvariti karkoli, potrebujemo motivacijo in kalcit je eden izmed kristalov, ki nas motivirajo. Med drugim pomaga pri čustvenem stresu, umirja um, spodbuja jasnejše razmišljanje in pomaga pri anksioznosti. In ker je poletje čas druženja, je tukaj modri kalcit kot še en kristal, ki krepi in izboljšuje medsebojno komunikacijo.

Pixabay
Labradorit

LABRADORIT
Mistični labradorit s svojo zanimivo legendo nastanka (po legendi naj bi nastal tako, da je svetloba z neba prišla na Zemljo) je odličen kristal, da v poletne dni, ki so še pred nami, vnese nekaj magičnosti. Kristal, ki v telo vnaša energijo svetlobe, ščiti našo avro pred neželeno energijo ter poravnava eterično in fizično telo. Labradorit je med drugim zelo dober pri razgrajevanju strahov. A ker svoje življenje živimo le, kadar imamo pravo vero in zaupanje vase, je labradorit idealen za to, saj krepi oboje. Da pa se poleti ne bomo samo zabavali, bo labradorit spodbujal naš um in kreacijo novih idej. Poleg vsega naštetega ta kristal ugodno vpliva na splošno na možgane ter sprošča stres in uravnava našo presnovo.