Pripravite se

Ključni dnevi v aprilu, ko bodo energije sekale na polno

Tanaaz
31. 3. 2022, 13.00
Deli članek:

Kozmične energije aprila spominjajo na Rumijev citat: »Če te jezi vsako drgnjenje, kako se boš zgladil?« April prinaša nekaj razdraženosti, a na koncu ima potencial, da vsi zasijemo kot diamanti!

Profimedia
Ples planetov na nebu bo v aprilu 2022 izjemen.

Največja kozmična dogodka v aprilu sta poravnava Jupitra in Neptuna v Ribah ter Sončev mrk ob mladi Luni v Biku.
Poravnava Jupitra in Neptuna doseže vrhunec 12. aprila, a je to energija, ki se bo čutila ves mesec. Ta energija ima moč, da zažene nov ustvarjalni val, ki bo prinesel vizionarski navdih v naša srca ter drzne inovacije v zabavni, glasbeni in umetniški industriji.
Srečanje Jupitra in Neptuna pomeni tudi kolektivno prebujenje, ki pomaga premakniti celotno zavest planeta; vsem nam lahko pomaga, da se dvignemo v zavedanju ter planetu prinesemo več ljubezni, svetlobe in zdravljenja.
Polna Luna v Tehtnici sredi meseca nas popelje v transformativne energije sezone mrkov in na površje lahko prinese nekaj vroče, napete energije. Sončev mrk, ki sledi, obljublja dobro podlago za naprej: odprl bo vrata nekaterim svetlim priložnostim, ki jih morda nismo pričakovali. Njegova energija se bo občutila kot plamen sveče, ki osvetljuje vse, kar je bilo temno ali težko.
Zdaj pa astrološki sprehod skozi pomembne dneve v aprilu.

1. APRIL – Sonce v konjunkciji s Kironom v Ovnu
Letno srečanje Sonca in Kirona je dan, ko lahko naše zdravljenje popeljemo na višjo raven, prinese mehčanje in globlje zavedanje. Energija Kirona nas podpira tudi pri uporabi naših ran kot portalov modrosti.

4.–6. APRILA – Mars v konjunkciji s Saturnom v Vodnarju
Združevanje Marsa in Saturna prinese na površje ostre resnice. To je čas, ko ne moremo prezreti svojih odgovornosti. Če smo pri nečem zavlačevali, popuščali ali smo bili neodločni, bomo morda morali v tem trenutku hitro ukrepati.

12. APRIL – konjunkcija Jupitra in Neptuna v Ribah
To je veliki kozmični dogodek meseca in leta! Srečanje Jupitra in Neptuna v Ribah ima veliko plasti. Na višjih ravneh kaže na duhovno prebujenje, ustvarjalne navdihe in zmožnost spreminjanja načina dojemanja realnosti, kar nam omogoča prehod na višje ravni zavedanja in zavesti, sproži pa tudi duhovno rast in nove duhovne vizije ali ustvari odklop od realnosti in težnjo po begu iz nezdravih mehanizmov obvladovanja. Jupiter in Neptun vplivata tudi na vodo, opazimo lahko poplave ali druge težave z vodo. Jupiter in Neptun vplivata tudi na vodo, ki je simbol čustev, zato lahko sprožita veliko solz. Naj tečejo in vas čistijo!

14. APRIL – Sonce v konjunkciji z Erisom v Ovnu
Eris je pritlikavi planet, znan kot boginja razdora in prepirov. To je eden izmed trenutkov v mesecu, ko nas doleti čiščenje. Imejte to v mislih, če vas stvari razdražijo ali če se počutite jezni zaradi tega, kar se vam dogaja v življenju. Če želite delati s to energijo, ostanite prizemljeni in vedite, da vam ni treba ostati v tem, kar je neprijetno. Harmonično energijo v svojem življenju ustvarjajte tako, da ste prisotni in ostanete usklajeni.

16. APRIL – polna Luna v Tehtnici
Energije polne Lune povzročajo nekaj napetosti, vendar vedite, da vesolje pošilja valove podpore, ki nam omogočajo, da se prepustimo, sprostimo nadzor in odpravimo stvari, ki jih ne želimo več nositi. Če v vašem življenju nekaj brbota na površju, dovolite, da osvetljevalne energije polne Lune opravijo svoje delo.

19. APRIL – začne se sezona bikov
Iz sezone ognjenega ovna gremo v zemeljsko sezono bika – poosebimo vsa semena navdiha, ki smo jih posadili pod ovnovskim soncem, in začnemo skrbeti zanje, jih negovati ter jim pomagati pri rasti.

28. APRIL – Venera v konjunkciji z Neptunom v Ribah
Boginja ljubezni se poravna z Neptunom v Ribah. To se običajno zgodi enkrat letno ter je čudovita energija za romantiko, ustvarjalnost in duhovno rast. To energijo uporabite za preživljanje časa z ljubljeno osebo in lastno energijsko polnjenje ob vodi.

29. APRIL – retrogradni Pluton v Kozorogu
Pod retrogradnim Plutonom smo povabljeni, da se ozremo nazaj na obdobje od oktobra 2021 do danes in da stopimo v novo moč v naših življenjih. Če se nismo dovolj okrepili, bomo prisiljeni narediti preskok. Pluton vlada tudi nad cikli smrti in ponovnega rojstva, zato uporabite to energijo, da razmislite o tem, kako ste zrasli, ter o vseh majhnih smrtih in ponovnih rojstvih, ki so se od tega časa zgodile v vašem življenju.

30. APRIL – mlada Luna v Biku, Sončev mrk, Venera v konjunkciji z Jupitrom v Ribah
To je pozitiven znak in nakazuje svetle, nove priložnosti. Na mrke lahko gledamo kot na portale, ki nam pomagajo pospešiti v naslednje poglavje evolucije naše duše. Pod tem mrkom se lahko odprejo nova vrata in morda se bomo znašli pred priložnostmi, o katerih niti sanjali nismo. To je dan moči za manifestacijsko delo, a tudi za zaupanje in odprtost za vse, kar ima vesolje na voljo. Ohranite visoko vibracijo in dovolite vesolju, da se odzove enako.