Moč kundalinija

Vedno bolj se zavedamo, da nismo le fizična bitja

Stanka Mlakar – Ananda Devi Kaur
4. 3. 2022, 18.00
Deli članek:

Živimo v času hitrih sprememb, ki se dogajajo tako zunaj kot znotraj nas. Dano nam je veliko orodij in težko je iz vse ponudbe razbrati, kaj je za nas in kaj nas bo pripeljalo do občutka zadovoljstva, sreče in mirnosti.

oa
Stanka Mlakar - Ananda Devi Kaur.

Tudi sama sem iskala poti, kako biti bolj povezana s sabo in svetlobo ter biti srečna in zadovoljna. In tako je na mojo pot prišla kundalini joga.

Že leta aktivno delam na osebni rasti, spremljam in se učim od oseb, ki predajajo čudovito znanje. Ko sem odkrila kundalini jogo in jo začela vaditi, so se začele dogajati spremembe v meni, na meni in okoli mene še veliko hitreje. Postala sem učiteljica kundalini joge in zdaj želim vse to znanje deliti z vami.
Kundalini joga je znanost, ki je bila oblikovana, da znamo delovati v vodnarjevi dobi – odpreti se in spoznati sebe, kdo smo in kaj je naš namen tukaj in zdaj.

Navajam pet dejstev, ki sem jih spoznala o kundalini jogi in zakaj jo priporočam.

AKTIVIRANJE

Kundalini pomeni zavedanje in manifestacija spečega potenciala.

Vsi imamo speči potencial. Ko se tega zavemo, si ga želimo odpreti. Potrebna je odločitev, da bomo odprli svoje srce, da magnetna sila energije, ki je ljubezen, začne delovati za nas. V sebi nosimo spečo energijo, ki jo imenujemo kundalini energija. Nosimo jo v telesu, kot tudi v svoji avri.

Zakaj spi? Ker so nad njo blokade, ki zapirajo pot, da bi lahko delovala po telesu. Te blokade so težke, negativne energije, ki nas držijo v občutku omejenosti. Ne pustijo nam, da se odpremo svoji zavesti in se počutimo pomembne, velike in prelepe.
Naša odločitev, da jo odpremo, aktivira spremembo. Kundalini joga je briljantna tehnologija mojstra jogija Bhajana, ki je s poznavanjem različnih znanj o delovanju telesa in energij – kako energija teče skozi telo (meridiani), kaj spodbuja, da se blokade odstranijo … – sestavil vadbe, krije, v katere je združil tehnike dihanja, položajev, besedil in zvoka ter meditacij. To je poseben niz vaj, ki aktivirajo energijo in nas postavijo v energijsko stanje, v katerem se začnemo zavedati svojih spečih potencialov. Ko začnemo blokade s kundalini jogo odstranjevati, se kundalini energija začne dvigovati in se začnemo prebujati.

USTVARJANJE

Kundalini joga nas umiri in naše misli usmeri na pravo pot.

Energije od nas želijo, da svoj um drugače uporabljamo, tako na senzitivnem kot kvalitativnem nivoju. Ta sprememba se je zgodila avtomatično in jo vedno bolj zaznavamo. Zavedamo se, da se mora naša zunanja izobrazba, ki jo zagotavlja informacijska revolucija, ujemati z notranjo izobrazbo o modrosti, samonadzoru, intuiciji in uporabi nevtralnega uma. Vse pomembnejša so znanja, ki nam omogočajo, da nadzorujemo stres, smo jasni v vrednotah za odločanje in oblikujemo nove osnove za svojo identiteto. Vedno večja vrednota je, da znamo nadzorovati um, misli in zavestno iti skozi stanje zavesti, filter intuicije ter pozitivnih, negativnih in nevtralnih misli.

Vsi se zavedamo, da je naš um na preizkušnji, zato ni enostavno iti prek teh izzivov. Kundalini joga nas vodi skozi spremembe in nam umirja um. Um je pomemben, saj skozi njega lahko živimo, komuniciramo s seboj in svetom. Pomembno je, da znamo delovanje uma povezati s srcem. Če ne znamo poslušati srca, ker ga um lahko hitro preglasi, se je težko povezati s poslanstvom duše. Ko pa ta kontakt naredimo, se naša intuicija odpre. Z dihalnimi tehnikami in mantrami v kundalini jogi umirjamo um. Z globokim dihanjem in zvočnimi vibracijami se premaknemo v stanje miru.

OSVOBAJANJE

Kundalini joga nas osvobaja in nam dviguje samozavest.

Živeti življenje v tem času nas uči, da bomo začeli sprejemati prek energij, kaj je naš namen in kaj so naši naslednji koraki. Zaupali bomo, da nam nasproti vedno prihajajo pravi dogodki in ljudje. Naša prihodnost je zdaj in v prisotnosti bomo čisti. Obvladali se bomo s svojo storitvijo, značajem, zavezanostjo in najmočnejšo stvarjo, ki jo imamo ljudje – milostjo.

Kundalini joga nam pomaga prepoznati našo vrednost. Z njo odpremo lastne omejitve, svoje notranje stene in jih z vadbo čudežno raztopimo. Znameniti citat kundalini joge jogija Bhajana resnično deluje: »Vztrajaj, in uspeh bo prišel.« Vadbe kundalini joge te vodijo po poti, da začneš svoje številne življenjske izzive sprejemati in jih reševati.

Zaupanje, ki ga dobimo s kundalini jogo, izvira iz naše notranje globine. Ta ni odvisna od zunanjih okoliščin. Zaupanje izvira iz prave izkušnje, povezane z rezervoarjem svetlobe in ljubezni, in je veliko globlje od našega omejenega občutka samega sebe. Ko se resnično počutimo vredne sreče in uspeha, lahko pokažemo svoje najgloblje sanje.

ZAVEDANJE

S kundalini jogo se zavemo, da smo eno z bogom – kreatorjem – izvorom.

Ko gradimo temelje nove dobe, je treba začeti razumeti, kaj je pomembno, in začeti graditi z zavedanjem, da se je treba spremeniti. Ni čas, da iščemo boga, ampak da se zavemo, da smo bog mi sami. Mi sami kreiramo svoje izkušnje in sedanjost. Sprejeti je treba odgovornost.

Smo skup molekul, ki nosi v sebi energije. Ko smo v ravnovesju z energijami, se jih začnemo tudi zavedati. Ko vemo, da lahko to vez povečujemo in naše stanje duha postaja čisto in jasno, nehamo iskati in začnemo vaditi.

Kundalini nam pomaga, da se spustimo in živimo brez navezanosti. Lepote dajanja se naučimo tako, da utišamo nenehno klepetanje v mislih. Nehamo »delati« in začnemo dopuščati. Spoznamo, da naša resnična srčna želja prihaja iz božanskega, in ne potrebujemo odobritve drugih, da bi spoštovali svojo notranjo resnico – svojo sat nam. Ko se osvobodimo pričakovanj drugih, začnemo v svoje življenje pritegovati ljubezen.

Delujemo s svojim telesom, umom in dušo na način, ki nas integrira v enost z vesoljem. To nam omogoča, da začutimo povezavo z višjimi kraljestvi. Višja področja nas opominjajo, da si zaupamo in prepoznamo, da je naše čisto bistvo eno z duhom, in ko si zaupamo, opustimo navezanost. Dajati in prejemati začnemo energično. Ko dosežemo sebe, je to eden najlepših občutkov.

OPOLNOMOČENJE

Kundalini joga nam daje moč in odpornost.

Naša resnična moč izhaja iz naše osnovne energije, ne iz mišic. Če so naše zaloge energije nizke, se počutimo šibke v telesu, duhu in naša sposobnost vztrajanja pri življenjskih izzivih se zmanjšuje. Z redno vadbo nam kundalini joga pomaga razviti globoko jedro prane – ali življenjske sile – in rezervoar ljubezni v sebi. Pridobivamo sposobnost, da se od tega rezervoarja napolnimo in si zagotovimo moči, ki so potrebne za izpolnitev dnevnih življenjskih potreb.

Vadbe pomagajo sprostiti pretok energije skozi naše telo in um. Ko energija teče, neverjetna moč postane oprijemljiva. Energija nam je bila vedno na voljo, vendar smo bili ločeni od lastne svetlobe.

Življenje vedno zrcali izzive našega notranjega energijskega polja. Z delom in sproščanjem notranjih energijskih blokad začnemo sproščeno živeti in se povezovati s svojim duhom. Ta vzporednica mikro in makro je skrivna moč tega, kako nam kundalini joga omogoča ustvarjanje življenja, ki si ga želimo. Z redno vadbo smo očiščeni ran in vibriramo v frekvenci ljubezni ter privlačimo več ljubezni.

SMISEL ŽIVLJENJA

Naše bivanje na zemlji ne pomeni le bitke za eksistenco, ampak pomembnost, da delujemo modro in začutimo, zakaj smo tukaj. Ni več skrivnosti. Informacije so nam dosegljive. Vedno bolj se zavedamo, da smo nekaj več kot samo mi, fizična bitja, da smo povezani z nečim večjim, ki nam daje energijo, možnost bivanja, da smo povezani z bogom – kreatorjem – izvorom. Bolj se tega zavedamo, bolj so naše kreacije podprte z modrostjo. Vrednota slednjih pa je, da jih znamo deliti in izpopolnjevati človeško raso.