4 stopnje

Psihološki test: kolikšna je v resnici vaša intuicija?

Neja Kralj
3. 3. 2022, 17.31
Posodobljeno: 23. 7. 2023, 23.25
Deli članek:

Obstajajo štiri stopnje intuitivnosti, ki vam jih bomo predstavili, s svojimi iskrenimi odgovori na zastavljena vprašanja pa se boste na lestvico umestili sami.

Dreamstime
Z izostreno intuicijo si lahko obetate koristi pri karieri, zdravju in financah.

Stopnja 1 je naš opozorilni sistem, stopnja 2 vključuje čustveno, socialno intuicijo, pri stopnji 3 gre za ustvarjalno intuicijo, stopnja 4 pa je intuicija višjih namenov.

Večina ljudi deluje na stopnji 1 ali 2, vendar smo vsi sposobni doseči stopnjo 4. Ko boste rešili test, boste izvedeli, na kateri stopnji je vaša intuicija trenutno.

Mogoči odgovori na vprašanja testa so: nikoli (1 točka), včasih (2 točki) in pogosto (3 točke).

Zapišite odgovore na list, dodelite jim točke in jih seštejte v končen rezultat.
1. Ste spontan človek, ki sledi toku.
2. Odločitve sprejemate na podlagi občutka, čeprav to ni vedno logično ali praktično.
3. Ko spoznate novega človeka, vas v trenutku obidejo močne negativne/pozitivne vibracije, nato pa se izkaže, da je človek res slab/dober.
4. Svojo intuicijo ste uspešno uporabili pri vlaganju na borzi ali igrah na srečo.
5. Poznate svoje življenjsko poslanstvo in svojo vlogo na tem svetu.
6. Kadar ne poslušate notranjega glasu, ki vam poskuša nekaj povedati, na koncu vedno obžalujete.
7. Ko sprejemate odločitve o svoji karieri, se zanašate na intuicijo.
8. Ste ustvarjalen človek z visokoletečimi načrti.
9. Pogosto ste vznemirjeni/zaskrbljeni, preden se zgodi nekaj dobrega/slabega, ne da bi vnaprej vedeli, da se bo zgodilo.
10. Z neba vam je padla ustvarjalna ideja za projekt, ki se je izkazal za zelo uspešnega.
11. Čutite, kdaj nekdo, ki vam je ljub, trpi, čeprav tega ne pokaže.
12. Prijatelji vas pogosto opišejo z besedo »ustvarjalen«.
13. Velike odločitve pogosto sprejemate v nasprotju s strokovnimi nasveti, zanašate se na svoj občutek, ki vas ni še nikoli izdal.
14. Takoj veste, ali vam nekdo govori resnico ali laže.
15. Še preden se zgodi nekaj slabega (katastrofa, nesreča, bolezen, smrt), slutite nevarnost.
16. Kadar ste zmedeni, po kateri poti iti, ali ste pred pomembno odločitvijo, meditirate, saj veste, da boste tako hitreje našli odgovor.
17. Čutite močno povezavo z ljudmi, ki jih niste nikoli spoznali, ali s kraji, ki jih še nikoli niste obiskali.
18. Ste zelo empatičen človek, ki se z lahkoto identificira z občutki drugih ljudi, če to hočete ali ne.
19. Imeli ste slutnjo, ki vas je rešila pred nevarnostjo.
20. Kadar se izgubite, z intuicijo najdete pravo pot.

Rezultati

Od 20 do 30 točk: stopnja 1, opozorilni sistem intuicije
Če je vaša intuicija na tej stopnji, vas opozori, kadar je vaše življenje ogroženo. Kot primer vzemimo 11. september 2001, ko je nenavadno veliko zaposlenih v dvojčkih WTC poročalo, da jim je bilo zjutraj strašno mučno iti v službo. Na tej stopnji intuicije je približno od 60 do 70 odstotkov ljudi.
Čeprav je intuicija prirojena, je doslej niste razvijali. Notranji glas se vam oglasi le, ko ste ogroženi, sicer pa nanj ne stavite preveč.

Od 30 do 40 točk: stopnja 2, socialna intuicija
Intuicijo večinoma uporabljate, da se lažje vživite v čustva drugih ljudi. Ste zelo empatični in zlahka razumete sočloveka. Ljudje na tej stopnji so znani po tem, da znajo zaključiti stavek, še preden ga konča sogovornik, in zaznajo nevarnost, ki se jim približuje. Ta stopnja intuicije je pogosta v skupinah ljudi, ki so si zelo blizu, na primer v družinah. A čeprav vam intuicija pomaga sočustvovati z bližnjimi, je do zdaj še niste uporabili na drugih področjih življenja.

Od 40 do 50 točk: stopnja 3, kreativna intuicija
Thomas Alva Edison je nekoč dejal: »Ideje prihajajo iz vesolja.« In res, veliko znanstvenikov dobi ideje in znanje iz intuicije na tretji stopnji. Izumitelj šivalnega stroja Elias Howe si je na primer leta in leta prizadeval za primerno obliko šivalne igle. Neke noči je sanjal, da je obkrožen s kanibali, ki držijo meče z luknjami. Tako je dobil idejo, da mora biti luknja za nit na konici igle, ne pa na njenem vrhu, in izumil šivalni stroj. Zgodovina je polna zgodb o tem, kako je ustvarjalna intuicija pomagala pri izumih, umetnosti in oblikovanju.
Če je vaša intuicija na tretji stopnji, ste zelo povezani s svojimi občutki pa tudi s svetom okoli sebe. Intuicijo uporabljate za izboljšanje odnosov in v službi, kjer vam pomaga reševati težave in sprejemati poslovne odločitve, ali pri ustvarjanju umetnosti, glasbe …

Od 50 do 60 točk: stopnja 4, intuicija višjih namenov
To je najuporabnejša stopnja intuicije, saj vas podzavest popolnoma vodi skozi življenje. Ljudje na tej stopnji so izjemno uspešni poslovneži in vlagatelji na borzi. Kot primer lahko navedemo Richarda Bransona, angleškega poslovneža, ki vodi več kot 400 podjetij. Zanj je znano, da se v samo 60 sekundah odloči, ali bo z nekom ustvaril poslovni odnos ali ne. Na tej stopnji vam je že jasno, da nikoli ne smete dvomiti v svoj notranji glas, veste, da morate delovati usklajeno z njim.