V letu vodnega tigra

Ravnotežje denarja in moči bo na udaru nenadnih sprememb

Tanaaz
1. 2. 2022, 07.07
Deli članek:

Številne kulture po svetu praznujejo lunino novo leto, ki ga zaznamuje druga mlada luna po decembrskem solsticiju. V kitajski astrologiji je začetek luninega leta tudi premik v novo vladajoče znamenje zodiaka.

Dreamstime
V letu vodnega tigra in z Jupitrom in Neptunom v Ribah bo element vode izjemno močan. To bo vidno tudi v naravi s povečanjem količine padavin, poplavami, visokimi valovi in močnimi plimovanji.

Kitajska astrologija vključuje 12 zodiakalnih znamenj, od katerih vsakemu vlada druga žival, in pet elementov – les, voda, kovina, zemlja in ogenj. Z začetkom na lunarno novo leto 2022, 1. februarja, vladar kitajskega zodiaka postane vodni tiger.
Tiger je huda in pogumna žival, ki nakazuje, da je to lunino leto, ko lahko premagamo svoje strahove in sledimo svojim ciljem. V letu tigra ni prevelikih sanj ali prevelikih ambicij!
Tigrovo leto nam omogoča, da izkoristimo svojo notranjo moč in vemo, da ni ničesar, česar ne moremo doseči, ko se na nekaj osredotočimo.

ČAS POTRPEŽLJIVOSTI
Če imate velike sanje, drzen cilj ali projekt, ki bi ga radi začeli, vam leto tigra nudi podporo, ki jo potrebujete, da se to uresniči. Vendar ne pozabite, da je tiger potrpežljivo bitje, ki potrebuje čas, da zalezuje svoj plen in se premakne. Čeprav lahko skočimo in naredimo drzne korake, moramo biti tudi potrpežljivi in zaupati, da se bodo stvari uskladile v popolnem času. Tako kot tiger lovi svoj plen, lahko tudi mi delamo premišljene poteze, vendar smo tudi potrpežljivi in čakamo na popolno priložnost za napad.

VELIKE SPREMEMBE
V kitajski astrologiji naj bi leto tigra prineslo nenadne spremembe in spremenilo ravnotežje moči in denarja. To lahko vidimo v svetu okoli sebe, ko začnemo preverjati, kaj resnično cenimo.
Tudi zahodna astrologija leta 2022 podpira to idejo, saj letos po vesolju lebdi energija, ki bo verjetno spremenila stvari, ki jih cenimo, in stvari, za katere menimo, da so vredne tako na osebni kot družbeni ravni.
Naše vrednote je treba pregledati in morda bomo začeli dajati prednost drugim stvarem kot do zdaj.

INTUICIJA IN ČUSTVA
Tiger ni le močan in pogumen, temveč tudi zelo intuitiven. Ima izostren šesti čut in je sposoben zaznati v svojem okolju stvari, ki jih mi ne moremo.
V letu tigra lahko prevzamemo nekatere od teh intuitivnih veščin in jih uporabimo za pomoč pri nadaljnjih odločitvah. Če zaupamo svojemu notranjemu glasu in smo pozorni na subtilne znake okolja, lahko opazimo znake in namige, ki nam jih vesolje pošilja, da nas vodijo.
Element vode prav tako krepi intuitivno energijo lunarnega novega leta 2022. Element vode lahko tudi poveča naša čustva in nas naredi bolj občutljive za energije sveta okoli nas.

VODA ŠČITI IN VODI
Občutek dodatne občutljivosti je lahko supermoč in nam pomaga pri povezovanju s frekvencami vesolja, kar nam omogoča, da se počutimo enotno z vsem. Toda občutek dodatne občutljivosti je lahko tudi izčrpavajoč, če se ne zaščitimo ali si ne prizadevamo skrbeti za svojo energijo.
Letos bo torej pomembno narediti dodatne korake za zaščito svojega energijskega telesa, kar lahko storimo z delom z zdravilnimi močmi vode.
Voda zadržuje vibracije, zato se lahko povežemo z njenimi zdravilnimi močmi, če napolnimo kozarec vode, in preden ga popijemo, določimo namero. Enako storimo, preden gremo v kopel ali pod prho, plavati v morje, jezero, reko …
Element vode tudi kaže, da moramo biti letos pripravljeni iti s tokom. Morda se težko počutimo stabilne ali varne v svoji koži, a če se pridružimo ritmu valov, nam bo lažje, kot bi se borili proti njim.


SKUPNA SMER
V zahodni astrologiji obstaja močan trend ustvarjanja varnosti in gradnje trdnih temeljev. Morda nas energija vodnega tigra opominja, da čeprav lahko zgradimo svoje temelje in naredimo korake za ustvarjanje občutka varnosti, se na ničesar ne navezujmo, saj nič ni trajno. Morda je še vedno potreben določen element predaje.
Voda je tudi zelo ustvarjalna energija, kar kaže, da je lahko to lunarno novo leto še posebno ugodno za ustvarjalne projekte.
Zahodna astrologija prav tako podpira to idejo, saj Jupiter večino leta preživi v vodnem znamenju Rib. Medtem ko bo v Ribah, se bo Jupiter pridružil tudi Neptunu, bogu morja, kar bo povečalo ustvarjalno in intuitivno moč elementa vode.

PRAKTIČNI NAPOTKI
Leto vodnega tigra je torej leto ambicij, poguma, intuicije in ustvarjalnosti. Tukaj je nekaj uporabnih korakov, ki jih lahko naredite za utelešenje te energije:
Potisnite se mimo strahu ali omejujočega prepričanja, ki vas zadržuje.
Ujemite se v vsakem razmišljanju, ki se začne z »Nisem dovolj dober ...«, in preverite, ali ga lahko preklopite na »Kaj če lahko ...«.
Naredite pogumen skok in poskusite nekaj novega.
Poiščite načine za povečanje zadovoljstva s kariero.
Ponovno razmislite o svojih vrednotah in o tem, kaj je za vas resnično pomembno.
Bodite potrpežljivi, počakajte na pravi trenutek za ukrepanje.
Povežite se s svojo notranjo mačjo energijo – raziščite, kaj to pomeni za vas.

In še ena lepa lastnost vladarja leta 2022, ki si jo prilastimo še ljudje, da nam bo lepše: tigri radi zmagujejo, a le če so igrali po vseh pravilih in pošteno zmagali.