Astro

"Na izbiro imamo, ali se bomo učili skozi radost ali trpljenje"

Sonči Nered Čebašek
1. 10. 2021, 11.44
Posodobljeno: 3. 10. 2021, 11.09
Deli članek:

Naša sogovornica, karmična diagnostičarka in učiteljica akaških zapisov Aleksandra Winkler Drole, je tudi mojstrica številnih veščin, ki se jih drži ime »mejne«, če omenimo le reiki, hiromantiko in radiestezijo. Pogovarjala se je Sonči Nered Čebašek

sašo švigelj
Aleksandra winkler drole.jpg

Aleksandra se je učila pri mojstrih z vsega sveta, ali kot rada sama pove: »Moji učitelji in duhovni mojstri so vseh štirih ras: rdeče, črne, bele in rumene.« A midve sva začeli na »začetku«.


Verjetno ste se z nagnjenjem k duhovnosti že rodili, da ste ji potem namenili vse življenje?
Ja, močan duhovni potencial, ki je pogoj za razvoj intuicije in kasneje prejemanje božanskih sporočil, med njimi sta pri meni najbolj izraženi jasnovidnost in jasnočutnost, sem podedovala. Že kot petletna deklica sem zaznala bližajočo se nevarnost in opozarjala na to vse svoje družinske člane. Tako sem na svojevrsten način napovedala potres na Primorskem leta 1976, s središčem v Huminu (Gemoni) v Italiji.
V najstniških letih sem se seznanila s tehnikami komunikacije s pokojnimi dušami ter razbirala sporočila iz kavne usedline tako za svoje vrstnice kot njihove mame. Njihovo navdušenje nad napovedmi mi je vlivalo voljo, da v teh duhovnih sferah nadaljujem.

Voljo za nadaljnje učenje vam je torej dalo zadovoljstvo ob pogledih v prihodnost?
Tako nekako, a me je že v zgodnjih mladostniških letih bolj kot napovedovanje prihodnosti zanimal vpliv posameznika na potek dogodkov. Kaj lahko storimo za svojo boljšo prihodnost? Nam je res vse vnaprej določeno? Če ne, kakšen je naš vpliv na potek sedanjih in bližajočih se dogodkov, sem se spraševala. Na podlagi te usmerjene radovednosti je nastala tudi moja prva knjiga Zmenek z Usodo.

In raziskovali ste naprej …
Ker sem racionalna kozoroginja z mističnim škorpijonovim vplivom in strelčevim poslovnim pridihom, sem odgovore o realnem in nadnaravnem svetu oziroma meje med zemeljskim bivanjem – tostranstvom in onostranstvom raziskovala in jih še raziskujem.
Če za vsako težavo rožica raste, tudi za vsako težavo lahko najdemo rešitev, sem sklepala. No, ja … Skoraj za vsako. Osebam, ki so v svojem življenju sprejele veliko negativnih odločitev, namreč ne morem pomagati, saj vitalne življenjske energije ne sprejemajo več prek božanskega vira in jih označujem kot negativne duše.

Torej niso vse duše dobre?
Večina duš, ki jih srečamo, je pozitivnih. Nekatere duše iz dušnih skupin Drako in Spremenljivci pa so negativne, saj ne prejemajo energije iz božanskega vira, temveč jo pobirajo drugim. Dušna skupina, četudi je pozitivno orientirana, pa sama po sebi še ni zagotovilo, da je duša pozitivna, saj na to vplivajo tudi odločitve posameznika, ki jih sprejme v tem življenju in prejšnjih inkarnacijah. Če so pretežno negativne, se duša (čeprav je v osnovi pozitivno orientirana) izkaže kot negativna. Vse naše negativne odločitve negirajo to, kar smo na nivoju duše – torej božanskost v nas.

Kako pa se delovanje teh duš udejanja v praksi?
Pogosto uporabijo manipulacijo, kontrolo in nemoč, in sicer tako, da pridobijo vitalno energijo od drugih, prek ustrahovanja ali strahu. Izpopolnijo koncepte žrtvovanja, hierarhije in iluzije, in nimajo nobene druge možnosti kot to, da delujejo proti lastni božanski naravi.
Duše, ki se zapletejo s posamezniki ali dušno skupino Drako, se bodo znašle v okoliščinah, kjer ne bo videti izhoda. Potreba po pomoči, vloga žrtve in nemoč so močne energije, s katerimi se lahko te duše hranijo. Ko jim naklonimo čas in pozornost, jim služimo kot vir vitalne življenjske energije.

Nam lahko navedete praktičen primer?
Kot družinski člani, na primer, so te duše lahko zelo manipulativne in nadzorujoče ter počnejo karkoli, samo da bi jim namenili pozornost. Če ne dobijo pozitivne pozornosti, bodo poskušale pozornost pritegniti z negativnim obnašanjem. To je lahko še posebno težko pri zakoncih in starejših otrocih.
A zapomnite si, da niso videti »slabi ljudje«. V bistvu so to še posebno prisrčni in običajno tudi karizmatični ljudje. Vendar to ni njihovo pravo bistvo, temveč le krinka.

Lahko za protiutež opišete kakšno skupino duš s posebno pozitivnimi lastnostmi?
Misijonarji so denimo ena od redkih skupin, ki prihajajo do nas iz prostora zunaj naše galaksije – iz galaksije Andromeda. Te duše so prišle na Zemljo z misijo razrešiti negativnost na našem planetu. Na žalost, ker niso imeli jasnega koncepta gostote obstoja v tretji dimenziji, so »ugriznili v več, kot so lahko prežvečili«. Imeli so malo občutka, koliko truda je potrebnega pri kreiranju človeške izkušnje.
So zelo nežne, ljubeče, nekoliko pasivne duše, ki so dobri poslušalci, pogosto so zelo inteligentni in premorejo globok uvid. So zelo nadarjeni za podporo drugih na področju sprejetja in neobsojanja. So naravni obdarovalci, ki ne prežijo na egoistične priložnosti. Iz tega sledi, da pogosto nimajo jasno začrtanih ciljev.

Kako pa najpogosteje delujejo?
Z namenom, da razrešijo negativnost, se te duše pogosto inkarnirajo med družinske člane z negativno dušno naravnanostjo. Te duše se morajo naučiti, da je najboljši način razreševanja negativnosti, da ustvarijo čudovito samoizraženo življenje zase, tako da podpirajo ljudi, ki jih sprejemajo in spoštujejo.
Nefunkcionalni aspekt te dušne skupne je izčrpanost. Pogosto si dovolijo, da so energetsko izčrpane, zaradi negativnih družinskih članov, a čutijo, da imajo nalogo razrešiti negativnost.
Lahko imajo težke čase oziroma težko opustijo odnose ali postavijo zdrave meje. Energijska izčrpanost se pokaže kot emocionalna ali kronična zdravstvena težava, kar je posledica slabega odnosa s svojim telesom.

Kako bi opisali, kaj pomeni živeti na Zemlji?
Zemlja, zeleno-modri planet, je prostor, kjer poteka združevanje med nebom (modrino) in travo (zeleno), kjer se fizično telo (ki ga sestavljajo kalcij, železo in drugi elementi, ki so dejansko prisotni v zemlji) združi z duhovno, božansko naravo človeka ter ustvari harmonijo med duhom – nebom in materialnim (zemeljskim) principom. Ljudje smo otroci, potomci združitve dveh svetov: duhovnega in materialnega, očeta Boga in matere Zemlje.
Tukaj se odvija proces učenja skozi združevanje, harmonijo dveh polov, kot so: dan in noč, moški in ženski, materialni in duhovni princip … Sprejemamo odločitve skozi svobodno voljo, ki temelji na slabi ali dobri izbiri, nevednosti ali znanju. Učimo se skozi radost in užitek ali pa skozi pomanjkanje in trpljenje. Torej dva pola v enem svetu: tema (destruktivno) in svetlo (konstruktivno) nas zaznamujeta in tu je naša svoboda pri izbiri.

Kaj je osnovni namen zemeljskih duš?
Namen zemeljskih duš je poenotenje telesa, uma in duha ter to v praksi predstaviti svetu oziroma drugim dušam. Tukaj so, da predstavijo življenje v štiridimenzionalni resničnosti.
Zemeljske duše so tu, da ustvarjajo in ohranjajo ravnovesje. Okusiti oblike življenja z vsemi svojimi čuti, vključno s šestim čutom – intuicijo, ki je kot most med človekom in virom – kreatorjem. Razviti globoko zavedanje o tem, kako vplivajo njihova dejanja na druge duše in planet. Učijo se zavedanja o vplivu svojih občutkov, misli, želja, prepričanja, vrednot in namer na druge ljudi. In obratno: kako vse to notranje doživljanje in delovanje drugih vpliva na njih same.

Se kakšne duše od drugod zdaj, v tem posebnem času, na Zemljo inkarnirajo v večjem številu, kot so se včasih?
Med nami je vse več duš iz skupine Matičarji. Te duše so ob izvoru sodelovale s kreatorjem vseh bitij pri ustvarjanju drugih bitij, zemeljskih duš in pripravljale pogoje za naselitev tega našega planeta.
Običajno se inkarnirajo v času večjih prelomnic, ko jih druge duše resnično potrebujejo. Bili so tu v času atlantidske dobe, da bi pripomogli k napredku civilizacije. Ravno tako so bili tu v času lemurske civilizacije. V vodnarjevi dobi, ko se vse bolj uporabljajo tehnike spletnih medijev in se svet vse bolj zapira zaradi razširjenosti virusov, se znova množično inkarnirajo, da bi pomagali človeštvu. Vlivajo nam upanje in prinašajo sporočilo, da je obilje naša naravna danost, naj bo to v duhovnem ali materialno-tehničnem napredku.
Oni so zvezdne duše, tiste torej, ki so doživele svojo prvo in nekaj naslednjih inkarnacij v nekem drugem zvezdnem sistemu, in vemo, v katerem. V prvih nekaj inkarnacijah duša absorbira energijo zvezdnega sistema, kjer ga je preživela, in to lastnost izraža kot značilnost in duševni namen, ki jo vedno spremlja.

Kaj pa so glavne značilnosti zvezdnih oziroma galaktičnih duš?
Prva izkušnja zvezdnih in galaktičnih duš, ki jih je na Zemlji trenutno 25 odstotkov, se je začela v nekem drugem ozvezdju ali na drugem planetu oziroma v neki drugi galaksiji. Njihova skupna značilnost je, da so pogosto nepraktični v svoji fizični izkušnji, neprizemljeni ali pa intuitivno zaznavajo, da Zemlja ni njihov pravi dom. Pogosto se počutijo nerazumljene, osamljene, s tihim domotožjem po drugačnem svetu. Mnogi se bodo tukaj prepoznali.

Od kod pa je vaša duša?
Tukaj na Zemlji sem samo kot gost, ne počutim se prav doma. Ha ha … Z zvezde Mintaka sem. To je ena najsvetlejših zvezd na nebu in se nahaja v ozvezdju Oriona, poleg Alnitake in Alnilame. Te tri zvezde, ki tvorijo pas Oriona, so znane že iz številnih starodavnih kultur.
Mintaka je bil vodni planet. Še danes je mnogo teh duš naseljenih ob vodi, ob rekah ali morju. Duša Mintakadejansko obožuje čiste vode, kajti na njihovem planetu je bilo morje prosojno in svetloba je prodrla do dna. Reke so bile tako čiste in tople, kot jih je le malo na Zemlji. Reka Soča, ki se vije po severozahodnem delu Slovenije, je ena od teh, ki po svoji očarljivi lepoti in čistosti (predvsem v zgornjem toku) spominjajo na pravljični svet Mintake. Morja so bila prosojno čista, polna človeku prijateljskih bitij, kot so kiti in delfini. Številni metafiziki trdijo, da je delfinska zavest mnogo višja od človeške, z njo so se duše Mintaka sposobne povezovati.

In kaj imamo ljudje od tega, da vemo, kateri dušni skupini pripadamo?
Poznavanje pestrosti različnih dušnih skupin na Zemlji nam vsem predvsem ponuja priložnost boljšega poznavanja sebe (svojih funkcionalnih in tudi nefunkcionalnih aspektov) ter učenja ob medsebojnem sodelovanju in upoštevanju razlik. Spoznavanje dušne narave po izvoru še posebej priporočam vsem staršem, dedkom in babicam, da bodo lahko pravilno dojeli svoje otroke in vnuke ter jih usmerjali glede na dušno kvaliteto in jim obenem pomagali premostiti občutek »avtsajderja«, s katerim se zvezdne duše pogosto identificiramo.