Astro

Slovenska pevka - od nekdaj samosvoja in posebna

Andreja Comino, revija lady
30. 9. 2021, 13.13
Posodobljeno: 30. 9. 2021, 13.55
Deli članek:

Sara Briški Cirman, znana pod vzdevkom Raiven, je vse kaj drugega kot povprečno mlado dekle. Je prava kameleonka, ki nase opozarja tako z glasom kot stasom. Letos je nedvomno njeno leto: junija je magistrirala iz opernega petja, vpisana je v drugi letnik študija psihoterapije, zasuta je z opernimi projekti, zadnji dve leti na novo zaljubljena v postavnega Roka, od nedavne sobote pa še ponosna lastnica dragocenega zmagovalnega kipca Popevke.

revija zvezde
raiven

»Nikoli nisem želela biti povprečna. Uživam v spremembah svojega videza, malo manj pa v prilagajanju na novo okolje. Res pa tudi je, da počasi odraščam. S prvim nastopom na Emi sem začela pri komaj osemnajstih letih, zdaj sem pri petindvajsetih malo bolj umirjena, obenem pa še vedno odpiram nove sfere,« je povedala Raiven, ki se je spominjamo z rožnatimi, zelenimi, modrimi, vijoličastimi in še bi lahko naštevali lasmi. Ko si je zaželela določene barve oblačil, je izbrala tudi odtenek las, pa nato obiskala frizerja. V preteklosti je želela imeti vse pod nadzorom, zdaj pa ugotavlja, da je to zelo naporno, pa se uči sprostiti in spustiti. In to ji je prineslo tudi uspeh. »Tokrat se na Popevko nisem kaj posebno pripravljala. V zadnjem trenutku sem se odločila za prijavo na festival. Celo obleko, v kateri sem nastopila, sem izbirala šele zadnji teden. V veliko pomoč mi je bil fant Rok, ki se ukvarja z gradbeništvom in arhitekturo. Izdelal mi je posebno, zelo trpežno stojalo iz rož, ki je zelo dobro delovalo na televiziji. Da je pesem Volkovi, ki je posvečena vsem, ki se počutijo malo drugačne in ki je nastala v moji posebni ranljivosti, tako zelo lepa, pa je zaslužen aranžma mojega profesorja na Akademiji za glasbo Anžeta Rozmana, ki ga zelo cenim in spoštujem,« je povedala Raiven, ki ima za seboj pestro poletje.

Življenje kot vrtiljak
Mlada glasbenica komaj uspe slediti vsemu, kar se ji dogaja. Junija je magistrirala iz solopetja na Akademiji za glasbo, nato pa jo je čakalo delovno poletje: pela je vlogo Rosine v operi Seviljski brivec pod vodstvom slovitega ameriškega dirigenta Georgea Pehlivaniana in šla nato še snemat reklamo v Prago. Časa za počitek skoraj ni bilo, saj sta se nato z Rokom z avtom odpravila na tako imenovani 'road trip' na sever Evrope. »Že lani sva bila na Danskem in Norveškem, pa je bilo noro lepo. Tokrat sva šla na Dansko, Nizozemsko in v Belgijo. Prekrasno sva se imela,« pove Raiven, ki jo to jesen in naslednje leto v operi čaka kopica projektov. V kratkem pa bo spet pakirala kovčke in se odpravila v Nemčijo, kjer bo sodelovala pri operi. »Sploh ne vem, kako mi bo uspelo ujeti še vse obveznosti, ki spadajo k Popevki. Glede na to, da so me na večer Popevke zaradi ukrepov moji domači podpirali na daljavo, se želim poveseliti s starši in bratom, s katerimi se odlično razumem. Vsi so bili popolnoma šokirani, da sem končno dobila nagrado,« pravi Raiven, ki ima tudi kopico tetovaž. »Res je to malo nenavadno za operno pevko, vendar jih obožujem. Skozi leta se je na meni nabrala kopica podob, vsaka ima svoj pomen. Nekateri mislijo, da imam na roki vtetovirano sebe, vendar je ta punca Mia Wallace, lik iz mojega najljubšega filma Quentina Tarantina. Prvo tetovažo sem si dala narediti pri 17 letih, nato se jih je nabralo še nekaj: med njimi so samorog, vsevidno oko, podpisi staršev, mitološka meduza, na prsih imam kačo z dvema glavama, ki predstavlja dualnost. Vsaka tetovaža mi je všeč in ima svoj pomen,« pravi Raiven, ki se ne v glasbi ne pri tetovažah ne namerava ustaviti.