Astro

8. avgust 2021: tako izkoristite najmočnejši dan v letu!

N. Khan
7. 8. 2021, 22.22
Posodobljeno: 8. 8. 2021, 10.41
Deli članek:

Portal 88, Levja vrata ali letna kozmična poravnava – popolnoma vseeno je, kako dogajanje na nebu 8. 8. poimenujemo, dejstvo je, da je 8. avgust 2021 energijsko najmočnejši dan v letu.

pixabay
lev

Datum 8. 8. je zaradi odpiranja Levjih vrat ključen vsako leto, a ga letos okrepi še mlada luna v Levu, ki se dovrši hkrati.
A najprej razjasnimo, kaj portal Levja vrata sploh je. Gre za kombinacijo Sonca v svojem domačem znamenju leva, zvezde Sirius, ki vzhaja na nebu (ki je vsako leto vidna 8. avgusta), in numerološkega pomena številke 8 (ki je okrepljena – 8. 8.). Skupaj ti dejavniki vibrirajo z ugodno energijo, zaradi katere je 8. avgust še posebej srečen dan za doseganje ali načrtovanje uspehov in uresničevanje sanj.

DOLGA TRADICIJA
Praznovanje aktiviranja portala Levja vrata je priljubljeno v številnih sodobnih praksah nove dobe, 8. 8. pa se že tisoč let praznuje kot duhovni datum. Siriusov vzhod in poravnava s Soncem sta veljala za pomemben dogodek v mnogih starodavnih kulturah. Civilizacije iz plemena Dogonov v Afriki, Sumerci in ljudstva v starem Egiptu so sledila zvezdniškemu sistemu Sirius po nebu kljub pomanjkanju sodobne tehnologije. Poravnava Siriusa z Zemljo tudi sovpada z ozvezdjem Orion, ki se popolnoma ujema s piramidami v Gizi in ustvarja trojico poravnav, ki odpirajo portal Levjih vrat. Z avgustovo mlado luno istega datuma pa je portal Levja vrata leta 2021 še bolj duhovno močan kot običajno.
Osmi avgust torej prinaša bleščeče duhovno okno za vsakogar izmed nas, da si postavimo namere, sprejmemo obilje in ustvarimo nove začetke. Razumevanje pomena portala Levjih vrat 8/8 nam vsekakor pomaga izkoristiti njegovo čarobnost.

ASTROLOŠKI VIDIK
Fiksna zvezda Sirius (ki je poleg našega Sonca druga najsvetlejša zvezda na nebu) je pogosto poimenovana tudi naše duhovno sonce, ker je tako v astrologiji in drugih mističnih praksah prepoznana kot tista, ki osvetli našega duha ter višje misli, cilje in ambicije. In vsako leto se prav sredi sezone leva Sirius dvigne na nebo in postane svetlo viden na vzhodnem obzorju.
Portal Levjih vrat se tako pojavi, ko sta Zemlja in zvezdni sistem Sirius poravnana, njegovo ime pa seveda izhaja iz dejstva, da je Sonce v Levu. Kot zodiakalni znak lev simbolizira in pooseblja živalski pogum, ponos in kraljestvo. Sonce je tudi levov vladajoč planet, kar pomeni, da se v tem delu leta lev počuti še močnejši, portal Levjih vrat pa napolni z veliko ustvarjalne in samozavestne sončne energije vse ljudi.

IZJEMNA KOMBINACIJA
Pomen 8/8 združuje astrologijo z numerologijo na sinergičen in fascinanten način. Sirius je v astrologiji povezan z bogastvom, strastjo, častjo in celo slavo, Sonce pa je planet zaupanja, volje in samoizražanja. Kljub temu je dejstvo, da se Sirius poravna s Soncem v znamenju leva, pomembno: lev je rjoveče ognjeno znamenje in njegova energija lahko kot magnet pritegne vse, kar si želi. Ta nebesna telesa, ki pritegnejo uspeh, v kombinaciji z bogato numerološko energijo 8/8 delujejo skupaj, ustvarjajo kozmično mešanico, zaradi katere je portal Levjih vrat v resnici najmočnejši dan za uresničevanje vaših namenov oziroma za postavljanje namere zanje – njihovo moč vesolje na ta dan najbolje zazna in jim doda vse svoje mogočne moči, da se manifestirajo v našem fizičnem svetu.

ČAS ZA HARMONIJO
V času odpiranja Levjih vrat se Sonce hitreje ogreva, kar se odraža tudi v našem telesu, v solarnem pleksusu. Naša zavest se širi. Bodite pozorni na svojo energijo in pričakujte, da boste ozavestili svoj neomejeni potencial. To vas lahko povede v egoistično stanje, zato ne pozabite, da je čas Levjih vrat namenjen harmoniji. Objemite to energijo.
Pa naj vam blagoslove Levjih vrat na različnih področjih predstavimo še bolj podrobno.
– Zdravljenje srca: portal Levja vrata aktivira srčno čakro. To pomeni, da se bo v tem času pozdravilo veliko čustvenih ran.
– Odpiranje tretjega očesa: čakra tretjega očesa se aktivira in intuicija se okrepi.
– Prebujanje manjših čaker: odprlo se bo veliko čaker, pretok energije se bo sprostil in okrepil; pridobivamo novo modrost in duhovno znanje se povečuje.
– Visokoenergijske vibracije: vizije, ki jih imamo, z lahkoto aktiviramo na področju sanj in ambicij.
– Povezava z vesoljem: lažje opazimo signale, sporočila in opozorilne znake, ki jih pošilja univerzum.
– Svoboda: imamo povečan občutek svobode, želimo govoriti in poslušati resnico.
– Mir: energija miru in zdravljenja napolni telo, um in dušo.
– Ustvarjalnost: neverjetna ustvarjalna energija vam pomaga začeti nov projekt ali se vključiti v umetniško polje. 

Osem velja za eno najsrečnejših številk v numerologiji ter ustreza bogastvu in blagostanju. Vizualno je številka 8 navpično obrnjen simbol neskončnosti, kar predstavlja njegov neomejen potencial.

Podobna vsebina: Od 2. do 29. avgusta se bodo z neba ...