Astro

Vse lastnosti ljudi, ki jih levja krona krasi

sn
26. 7. 2021, 10.10
Posodobljeno: 26. 7. 2021, 10.50
Deli članek:

V zodiaku je lev poosebljenje resničnega jaza. Levi so zato usmerjeni predvsem k sebi in so prepričani, da se svet vrti prvenstveno okoli njih. Sonce bo v njihovem astrološkem znamenju do 23. avgusta.

Profimedia
lev

Kljub izraženi egocentričnosti in zanimanju le za tisto, kar se tiče njih samih, pa so levi plemeniti in velikodušni, radi imajo razkošje in zaradi tega često podležejo nečemu, kar je lepo samo na prvi pogled.

Lev je peto astrološko znamenje in njegovi predstavniki slovijo po svojem ponosu in velikem egu. Kjerkoli se pojavijo, poskrbijo, da jih vsi občudujejo, in dostikrat živijo v presežnikih.
Sijaj tega ognjenega znamenja je zlahka primerljiv s Soncem, ki mu tudi vlada. Tisti, ki ne premorejo močnega značaja, se bodo ob njih nekoliko izgubili, saj so kot fiksno znamenje lahko zelo trmasti, samozavestni in imajo močno voljo. Izžarevajo posebno dostojanstvo in v javnosti radi izstopajo. Če niso v središču pozornosti, so nesrečni.
Njihova slabost je, da želijo kot vsak kralj nad vsem dominirati. Njihova najpomembnejša naloga je, da se naučijo upoštevati mnenja in potrebe drugih. Kratko malo morajo velikodušno sijati kot sonce, in če to sprejmete, ni bolj pozitivnega znamenja, če ne, pa rajši zbežite proč.

KOT V GLEDALIŠČU
Tipičnega leva zato spoznamo že po njegovem odnosu do okolice. Ob prihodu v lokal ne bo švignil s pogledom po kotičkih, kam bi se lahko umaknil: ustavil se bo sredi prostora, se samozavestno in pomenljivo ozrl okoli ter morda kaj glasno komentiral. Zanj je popolnoma samo po sebi umevno, da se bodo pogledi usmerili nanj. Tega se zaveda in zato ima življenje za gledališče, kjer igra glavno vlogo seveda on sam.
Ko sede za mizo, se ugodno počuti le na čelu ali najvidnejšem mestu združbe, kar pomeni, da je s sabo dovolj zadovoljen. Lev se namreč, če s svojim videzom ni zadovoljen, v javnosti najraje sploh ne pokaže.
Njegov videz mora biti torej predvsem bleščeč. Zaradi tega lev ne pozna cenenih oblačil, ampak gre pri njegovi izbiri vedno za prave znamke, rad se oblači v žive in ognjevite barve, veliko pa da tudi na okrasje. Ne smemo pozabiti na zlato: lev je simbolično povezan tako z močjo kot s Soncem, oboje pa ponazarja prav zlato.

LJUBEZENSKO ŽIVLJENJE
Res je, da imajo levi velik ego, vendar imajo tudi veliko srce. Lahko jim zaupate in njihova ljubezen je trdna in neomajna. Kadar ljubijo, ljubijo globoko in predano. Ljubezen jim pomeni zvestobo. V ljubezni se predajo z dušo in telesom. Njihova čustva so močna in iskrena. V odnosih so zanesljivi in bodo storili vse, da ne bi kaj ogrožalo njihovega odnosa. Če jih boste občudovali, hvalili in nesebično ljubili, vas bodo zasipali s pozornostjo.
To fiksno ognjeno znamenje ima vlogo, ki ustreza njegovemu imenu. Ker je kralj džungle, je njegova dolžnost, da svoji okolici zagotavlja ravnovesje in varnost. Njegovi predstavniki so pogosto blagoslovljeni s fizično močjo in vzdržljivostjo ter duševno močjo, ki je potrebna za vzdrževanje reda. Kot smo že poudarili, se lahko zaradi fiksne narave zdijo trmoglavi, vendar jim prav to daje karizmo. Čeprav je energija fiksnega znamenja lahko blagoslov, včasih precej škodljivo vpliva na okolico. Poleg tega, da so strastni, kreativni, samozavestni, velikodušni, srčni, veseli, duhoviti, z močnim značajem in rojeni vodje, so namreč lahko tudi sila nestrpni, leni, nefleksibilni in preveč dramatizirajo, da o aroganci ne izgubljamo besed. Nič ni hujše, kot če jih kdo ignorira.
Kot vsa fiksna in ognjena znamenja levi težko sprejemajo kritiko, zato z njo previdno, če nočete, da bi življenje z njimi postalo nočna mora. Vsekakor to ne pomeni, da so nedotakljivi, pomeni pa, da je treba vsako grajo hitro ublažiti s pohvalo in humorjem. Če boste igrali na to karto in jih pustili v veri, da so najboljši in najbolj kraljevski, boste deležni vsega, kar si zaslužite, najsi bo to v materialnem ali duhovnem pogledu. Prijaznost in naravnost sta ključni značilnosti njihove osebnosti. Slaba stran je, da v svoj potencial pogosto ne verjamejo.

KAKO GA OSVOJITI

Upoštevajte nasvet, da o njegovih predlogih, sanjah ali načrtih nikoli na glas ne podvomite, in nikoli ne poskušajte z njim tekmovati. Če jih hočete osvojiti in se zavedate, da se pogosto radi pretirano hvalijo, jih zaradi tega ne smete zasmehovati, še zlasti pa ne pred drugimi. So kralji in kraljice in tako morate z njimi tudi ravnati. Ne preizkušajte njihove prevlade ali moči. Eleganca in veličastje sta ključ do tega, kako osvojiti njihovo srce.

KAJ MU PODARITI

Levi ljubijo obred sprejemanja daril. Pri izbiri darila zanj se osredotočite na blišč. Njegov favorit je vsekakor nakit. Če imate še vedno pomisleke, kaj kupiti, je tukaj še nekaj predlogov. Razposajeno oblačilo ali modni dodatek (šal, spodnje perilo) živahnih barv, kot so rdeča, oranžna in zlata. Levi so pravi gurmani, podarite jim steklenico šampanjca ali škatlo čokoladnih bombonov. Če želite nanj narediti poseben vtis, mu prinesite jastoga. Levom je zelo pomemben videz, radi se razvajajo in skrbijo zase. Zelo veseli bodo tudi darilnega bona za luksuzno masažo ali manikiro.

LEVOV DOM

Sanjska zanj je velika hiša, po možnosti na hribu ali vsaj s čudovitim razgledom na okolico. Obvezno stoji na sončni lokaciji in je obdana z naravo. Lahko, da si lev izbere dom na bolj nedostopnem terenu, kjer so v bližini travniki in gozdovi. Če lev živi v stanovanju, je v višjem nadstropju, dnevna soba pa potrebuje obilo sončne svetlobe.

LEVOV DENAR

Privlači jih blišč in se radi gibljejo v elitnih krogih, zato si prizadevajo k bogastvu, posedovanju in ugledu. So stvarni pri pridobivanju denarja, vendar včasih podležejo špekulacijam ali celo hazarderstvu. Njihov moto: denar je na svetu zato, da se obrača.

LEVOVA KARIERA

So ambiciozni, pri tem ni pomembno področje dela, temveč njihov način delovanja in sodelovanja. Želijo uveljaviti svojo voljo in so srečni, ko se uveljavijo v družbi. Zato želijo biti glavni in za to tudi prevzamejo odgovornost. Kar delajo, delajo dobro, da dobijo priznanje iz okolja. Upokojitev jim ni pogodu, saj izgubijo statusno mesto, zato se trudijo, da čim dlje delajo ali ohranijo svoj vpliv tudi kasneje.

LEVOVO UJEMANJE

Lev se najbolje ujame z ljudmi, rojenimi v znamenjih tehtnice, strelca, vodnarja, ovna in dvojčka.