Astro

Se lahko počutite bogati? Če je odgovor 'da', bo zakon privlačnosti za bogastvo poskrbel

Leonida Derganc, inspiracijska govornica in bioterapevtka
14. 6. 2021, 22.22
Posodobljeno: 14. 6. 2021, 22.59
Deli članek:

Zagotovo ste že slišali, brali ali se celo poglabljali v tematiko zakona privlačnosti. Pred leti so bile zelo popularne knjige, videozapisi na to temo, precej se je govorilo o »skrivnosti«, o tem, ali zakon privlačnosti deluje ali ne, in če ja, kako …

dreamstime
ženska denar

Potem je vse skupaj nekoliko potihnilo, nato pa so se tu in tam pojavljali komentarji, da je zakon privlačnosti za lase privlečena tematika, neka »new age« modna muha, da je vse skupaj brez zveze, ker tako ali tako ne deluje.
In ubogi vsi tisti, ki s(m)o nasedli tej neumnosti, le kako trapasto se moramo počutiti, da verjamemo tem nebulozam, ki nikomur ne koristijo. Ja, precej tega je bilo in tudi sama, priznam, sem prebrala, preposlušala ogromno tega, obiskala tečaje, delavnice, preizkušala … In ja, mislila sem, da je včasih delovalo, včasih pa ne.

DELUJE, TUDI ČE VANJ NE VERJAMETE
Vendar pa zdaj – po več letih dela na sebi, raziskovanja in ugotavljanja, kaj to za eno čudo je – sporočam prastaro ugotovitev, ki utegne marsikoga presenetiti ali celo iztiriti: zakon privlačnosti … zaboga … deluje!!!
Deluje, kot deluje zakon gravitacije in vsi tisti Newtonovi zakoni, ki smo jih preučevali pri fiziki in nam morda takrat niso bili jasni, danes pa so nam še manj ali komu bolj …
Najpreprosteje vam razložim takole: zakon privlačnosti deluje, tako kot deluje zakon gravitacije. Če vi verjamete vanj, če ga razumete ali pa tudi ne, on deluje! Pika, amen! In ja, deluje tako, kot deluje. Kaj zdaj to pomeni v naši ljubi, vsakdanji praksi?
Gremo po vrsti in po osnovah: ljudje smo energijska bitja, zato vibriramo, torej smo bitja vibracij, frekvenc.

BAZIČNA VIBRACIJA
Takšno vibracijo, kot jo oddajate, vam vesolje (stvarnik, univerzum, kakorkoli že, sama bom uporabila besedo univerzum) vrača, potrjuje. Če verjamete, da nečesa ne zmorete, vam bo univerzum lepo, pridno prikimal in vam to potrdil v vsakdanjem življenju. In vi boste seveda rekli »evo, kaj vam pravim, tako je, jaz nisem za to, jaz tega ne zmorem!« in krog je sklenjen. To postane vaša bazična, primarna vibracija, to verjamete, to vibrirate, to oddajate, in kot da bi se oddajanje teh valov odbilo v ogledalu, sprejmete nazaj. Krog je sklenjen in deluje. Vi živite v tem svetu, tej veri, tej realnosti. Morda vam celo ni všeč. Ampak s svojimi prepričanji in tem, da v vse skupaj (sveto) verjamete, se vam to realizira v vsakdanu. Evo! In to je zakon privlačnosti. Mislimo, da ne deluje, ker nam nekaj ni všeč. Pa deluje. Kar sem vam ravnokar obrazložila, to nam servira.

SPREMEMBA VIBRACIJE
Vendar imam dobro novico. Če nam zadeve niso všeč, jih lahko spremenimo. Spremenimo misli, osredotočenost, prepričanja … in tako se spremeni vibracija našega bitja, nas samih, naša energija, oddajamo drugo, »boljšo« za nas in tako se ta vibracija v univerzumu spet odbije v ogledalu ter se nam vrne kot potrditev naših misli, naših prepričanj nazaj v vsakdanje življenje.
Hiter povzetek vsega: spremenite prepričanje. Prepričanje je tista najmočnejša vibracija, sila, ki kreira vaš hologram trenutnega sveta. Da, tudi misli in to, na kar se osredotočate, vendar je prepričanje najmočnejše.
Recimo, da ste si zamislili, da ste predebeli (ker vam je nekoč nekdo v šoli rekel, da ste »bajs/-ika«). Ponotranjili in sprejeli ste to »laž« nekoga drugega, sprejeli ste, da ste predebeli. In vas recimo to danes obremenjuje.
Torej vaše prepričanje, ki vam ne služi, je, da ste predebeli. Morda sploh ni nujno, da dejansko ste debeli, morda imate za večino ljudi idealno postavo, vendar vi osebno verjamete, da ste predebeli, in to vam najeda samozavest, samopodobo, za vse, kar vam ne gre v življenju, krivite svojo zavaljeno, »pujsasto« postavo ... Skratka, prepričanje, ki vam res ne koristi. In ko tako razmišljate, seveda privlačite situacije, ki vam to potrjujejo. Denimo, da najdete čudovito obleko, ki vam seveda ni prav, in spet si lahko potrdite, da je to zato, ker ste predebeli; da se igrate družabne igre na travniku, vsi so mlajši od vas, in ker ste zadihani, si rečete, da je to zato, ker ste predebeli, in še veliko je takih in drugačnih primerov. To zgodbo nenehno potrjujete, utrjujete in univerzum vam seveda pridno potrjuje vaše prepričanje. Čeprav vam ni všeč. In to je zakon privlačnosti! Potrjuje, privlači, kar verjamete, kar vibrirate, če vam je všeč ali ne.
Ko zamenjate svoja prepričanja, tudi zakon privlačnosti steče v smer, ki si jo želite. Zamenjajte torej svoja prepričanja in verjemite vase – in v zakon, ki vam brezpogojno služi.