Astro

Sanjate pajke? Ni panike ...

sn
2. 5. 2021, 12.12
Posodobljeno: 2. 5. 2021, 12.15
Deli članek:

Če niste navdušeni nad srečanjem s pajki ali pa se jih celo bojite, najbrž tudi niste veseli, ko ponoči vdrejo v vaše sanje.

dreamstime
pajek

Strokovnjakinja za sanje Jane Teresa Anderson poudarja, da je simbolika pajkov v sanjah najbolj odvisna od osebnih asociacij nanje.
Vaša osebna izkušnja je torej bistvena: če ste imeli na primer pri svojih treh letih kakšno posebno »zastrašujočo« izkušnjo s pajki, vam lahko sanje prikličejo te občutke strahu ali panike.
Andersonova je tudi ugotovila, da številni ljudje o pajkih razmišljajo kot o bitjih, ki lahko nenadoma pridejo iz teme. Torej v tem smislu pajki predstavljajo strah pred tem, kaj se lahko nenadoma pojavi v našem življenju, kakšne strašljive stvari lahko pridejo iz temnih kotov, čustveno ali fizično.
Ne glede na osebna občutja, sicer za sanje o pajkih obstaja tudi splošna simbolika. Pa se sprehodimo skozi najpogostejše sanje o njih.

UJETOST V PAJKOVO MREŽO
Pajki pletejo lepljive mreže in vanje se lahko zelo preprosto »ujamemo«, če jih ne opazimo pravočasno in stopimo vanje, ali pa jih poskušamo očistiti in nam ostanejo na prstih. Prispodoba v sanjah je temu primerna: počutite se ujete v nekaj, morda je to zasebni odnos ali službeno razmerje, iz katerega ne morete izstopiti.

NJEGOVA POJEDINA BOSTE

Če sanjate, da vas je pajek zavil v svojo mrežo kot muho, da boste njegov naslednji obrok, se vprašajte, kdaj ste bili nazadnje v okoliščinah, ko ste se počutili, kot da bi vas najraje žive požrli. Posvetite se temu vprašanju, dokler ne najdete odgovora nanj. Ko natanko določite situacijo, si jo oglejte z več plati – nič ni dokončno in vi ste tisti, ki v sebi nosite moč, da situacijo spremenite. Pri strani Sanjati o pajku, ne glede na čustva, ne pomeni nič slabega.

VELIKO PAJKOV ALI VELIKANSKI PAJEK
Sporočilnost je jasna: preobremenjeni ste. Vprašajte se, ali vas preganja več dejavnikov, ali je za stres morda ključen eden – a toliko večji. Ko boste našli odgovor, boste lahko primerno ukrepali v svoje dobro.

GRIZE VAS …
Ugriz pajka v sanjah se lahko nanaša na bližnjo preteklost, ko ste doživeli, da vas je nekdo namenoma prizadel in vam povzročil bolečino. Napotek je jasen – tistemu, ki vas je »ugriznil«, se izogibajte v čim večjem loku.

PLAZI SE PO VAS
Pajek v tem primeru predstavlja negativne vplive v vašem življenju, ki se jih je težko znebiti, kot so odvisnosti, navade ali ljudje, ki čustveno, duševno ali fizično negativno vplivajo na vaše življenje. In spet smo tam: ko nekaj, kar je za vas slabo, prepoznate, to iz življenja pač izločite.

PLETE MREŽO
Kot ustvarjalec zapletene in dovršene mreže je pajek lahko tudi simbol vaše kreativnosti. Verjetno jo v sebi nosite tudi vi, a še niste našli prave poti, da bi jo izrazili. Pajka razumite kot simbol napredovanja in potrpljenja ter zasledujte svoje ustvarjalne cilje. In jih seveda tudi udejanjite.

VISI NA NITKI
Zaskrbljeni ste zaradi nečesa, kar vas čaka, morda gre samo za nedokončan posel ali odnos, ki ga morate definirati. Spoprimite se torej s svojimi skrbmi in jih ne odganjajte stran.

PLAZI SE PO STENI
Pajkovo sporočilo je jasno: v svojem osebnem ali poklicnem življenju greste naprej, proti cilju, ki ga boste z vztrajnostjo tudi dosegli.

Glede na njihovo neverjetno sposobnost tkanja zapletenih mrež so pajki znani kot ustvarjalci in zato predstavljajo božansko žensko energijo.

Podobna vsebina: Sanjate kače?