Astro

Prav vse, kar se nam dogaja, smo si ustvarili s svojimi mislimi

Leonida Derganc, inspiracijska govornica in bioterapevtka
16. 3. 2021, 22.22
Posodobljeno: 19. 3. 2021, 11.13
Deli članek:

Dejstvo je, da so misli eden najpomembnejših dejavnikov v našem življenju. Z njimi kreiramo in ustvarjamo vsakdanjo resničnost ali drugače povedano – svet, v katerem živimo, doživljamo s pomočjo misli.

dk
ženska

Če je vse okrog nas energija in vibracija, so to tudi misli. Ne moremo jih prijeti, uloviti in zapreti v škatlo, shraniti za pozneje, pa vendar so. Še kako živahne.

UTRJEVANJE VIBRACIJE
Da boste lažje razumeli, bom podala praktičen primer, kako deluje moč misli.
Delujejo tiste misli, ki jim posvečamo več pozornosti. Zdaj pa pozor! Navajeni in naučeni smo, da vsak dan znova in znova in spet in spet razglabljamo o svojih težavah.
Na primer: v službi imate veliko dela ali imate težave s sodelavci, nadrejenimi. To si ves čas mislite in premlevate. Vsakič ko se lotite dela, pomislite: »Kaj je meni tega treba, zakaj spet jaz, zakaj tega ne naredi nekdo drug, kako je šef krivičen do mene, ona mu je pa zadnjič rekla, pa ji ni bilo treba, jaz pa vedno moram vse … bla bla bla ...« do onemoglosti in v neskončnost domišljije.
In tako vsakič znova in znova in znova potrjujemo misel, utrjujemo vibracijo, frekvenco, ki jo oddajamo od sebe, ljubo Vesolje pa nam sporoča: »Da, draga moja/dragi moj, točno tako je, kot misliš, čutiš! Evo, izvoli, še več tega!«

HRANJENJE S POZORNOSTJO
Razumete? Dobite še več tega, kar vam ni všeč. Kljub temu, da tarnate, da ni »fer«, ne bi smelo biti tako, nočete tega … Vendar razumite! Točno temu dajete pozornost. Kar hranite, Vesolje vrača. Vesolju je vseeno, kaj mislite, samo daje vam to, kar mislite, in še več tega.
Še en primer: »Nimam dovolj denarja!« Ob vsaki položnici, plačilu v trgovini pogrevate, kako je drago, kako si ne morete privoščiti, spet se je podražilo. Denar ima sto nog, ko odhaja, in samo dve, ko prihaja, in … Saj veste, kaj vse smo sposobni izustiti glede denarja. To spet nenehno meljemo, razglabljamo, se čustveno vpletamo, nergamo. In spet Vesolje reče: »Da, draga/dragi, izvoli še več tega –torej – ni denarja!«

MENJAVA PROGRAMA
Kaj lahko naredite? Vadite kot v fitnesu, saj čez noč ne bo šlo! Kaj vadite? Druge misli. Ko boste plačevali položnico in vas bo spet prijelo pomisliti, kako je drago, misel takoj zasačite, jo priznajte, sprejmite, nato pa ji povejte: »Da, draga misel, ne služiš mi več. Ne prineseš mi tega denarja. Zatorej te bom počasi menjal/-a, dokler te docela ne zamenjam in postaneš novo prepričanje.« Kaj pa bi lahko bila nova misel? »Hvaležna/-en sem, ker lahko plačam to položnico! Vedno, ko plačam, kupim, dam denar od sebe, pride izza vogala vsaj dvojna vsota denarja k meni.« Oziroma misli, ki so prijaznejše od »Ni denarja!« in jim lahko verjamete.
Če komaj shajate, si pač ne morete govoriti: »Sem milijonar,« ker veste, da si debelo lažete in je težko narediti tako velik preskok. Lahko pa greste postopoma: »Zdaj imam nova znanja, razumevanja o moči misli, zato imam novo močno orodje, s katerim lahko kreiram več denarja, s katerimi lahko dovolim, da denar najde pot do mene. Ni mi treba z logičnim umom razumeti, od kod in kako bo prišel. Sicer bi ga že ustvaril. Pride od nekod, ne vem, dovoljujem si, da imam več in več denarja tudi jaz, da se mi odpirajo nove in nove možnosti ...« In tako dalje. To je lažje, kajne? Kot pa iz zelo slabega stanja verjeti, da si milijonar.

POJAVLJANJE ZNAKOV
Počasi se približujete mislim, ki vam ustrezajo. Jih trenirate. Ne gre pa na hitro. Vedno, ko se vam pojavijo pesimistične misli, povejte sami sebi prijaznejšo misel in še eno in še eno ... Vsak dan, vsak trenutek znova, in verjemite, zaupajte ter dovolite, da se zgodi. Dovolite si malo čudežev. Recite si: »No, ajd', pa da vidimo, kako bo to uspelo, me pa res zanima,« in pustite, da se prične dogajat. Med vašimi mislimi in fizično uresničitvijo lahko preteče nekaj časa, par minut, ur, dni. A kmalu boste prepoznali boljše občutke, in to je znak, da ste na pravi poti. Potem pa se bodo pojavili manjši znakci – kak najden kovanec na tleh, nepričakovan popust, darilo, nekaj boste prodali, kar vam že dolgo ni uspelo, slišali ljudi, kako se pogovarjajo o povišici. Čeprav neposredno ne zadeva vas, je pokazatelj, da ste že na tej frekvenci, saj to vidite, slišite, zaznavate. Kot tisto, ko kolega kupi avto neke znamke. Prej sploh vedeli niste, da tak avto obstaja, potem pa ste se »dali« na to frekvenco in vsak dan vidite polno takih avtov …
Zamenjujte misli, ki vam ne služijo, z mislimi, ki so prijaznejše in vam služijo. Z vajo.