Astro

Tudi vi se lahko zavestno povežete s samimi seboj, ko prepoznate svoj notranji glas

Andreja Novak
6. 3. 2021, 18.28
Posodobljeno: 6. 3. 2021, 18.53
Deli članek:

Kot prav za vsako stvar v našem življenju je tudi pri povezovanju z višjim jazom potrebna osebna izkušnja, saj vsakomur duša piše svoje zgodbe ter s tem ustvarja poglede in občutja.

dreamstime
ženska

Ko smo sposobni poglobljene meditacije in pri tem biti v popolnoma budnem stanju ostrine, tišine in namere, se naučimo prepoznati glas, ki nas v bistvu neprestano usmerja in daje napotke, le da smo ga potisnili globoko vase. Za ta glas se zato zdi, da je izjemno neznaten in tih. A več energije ko imamo oziroma več ko imamo izkušenj z raziskovanjem lastnih globin, prej se nam višji jaz »prikaže«. Včasih je smiselna določena mera zunanjega vodstva, nekoga, ki te usmerja in pokaže določene tehnike, kako razločiti glas višjega jaza od bučnega ega.

STRAN S STRAHOM
Na kakšen način se višji jaz komu predstavi, je popolnoma osebna stvar posameznika. Višji jaz lahko zavzame človeško obliko in se nam prikaže v določeni podobi, ki ji zaupamo, lahko je to samo neki poseben glas, ki ga takoj razločimo, ali pa energija, ki jo v trenutku prepoznamo, stanje, ki je drugačno od povprečnega ... Z višjim jazom se lahko pogovarjamo o čemerkoli. Tudi o tem, katera barva hlač nam najbolj pristaja (to ni šala). On – ki, mimogrede, nima spola, a nam je lažje, če imamo to opredelitev – ni avtoriteta, ki bi se je morali bati in ji namenjati samo »pametna« vprašanja in teme. Dokler se ga bojimo, tudi jaz sem se ga, je to zgolj zaradi vzorca »strahu pred avtoriteto« (in še pred kom drugim, seveda, saj v sebi nosimo celo paleto strahov).

DIHANJE V MORJU ZAVESTI
Jaz svoj višji jaz prepoznam po energiji glasu, ki so v bistvu moje misli. Ko sem res pri sebi, takrat vem, da je moj ego stopil na stran in skozi mene govori višji jaz. Seveda se velikokrat zgodi, da zaradi vseh filtrov ne slišim vsega, kar mi govori, včasih kaj preslišim ali pa ga preprosto nočem poslušati. Pogovor z višjim jazom nas pomirja, notranje uravnoveša in polni. To pa zato, ker se v tem procesu vzpostavitve povezave odpremo energiji višjih nivojev, ki nosi frekvenco čiste svetlobe, Resnice. Resnica pa vedno pomirja, saj je v tem primeru podana na najbolj čist način, neosebno, ljubeče, in nas usmerja v delovanje, kako rešiti svoje težave. 3D-omejitve kar naenkrat zbledijo, mi pa zdaj dihamo v morju zavesti, kjer lahko na svoje težave pogledamo z vidika, ki prinaša rešitve.