Astro

Osupljive psihične sposobnosti živali. Mačke, psi, konji in delfini prednjačijo

th
7. 3. 2021, 07.07
Posodobljeno: 7. 3. 2021, 12.11
Deli članek:

Živali ne govorijo človeškega jezika, vendar lahko verjamemo, da psihična vez med živalmi in ljudmi vsekakor obstaja.

dreamstime
maček

Ste si kdaj zaželeli, da bi se lahko pogovarjali z živalmi, da bi lahko ugotovili, na kaj mislijo in kaj čutijo o določenih stvareh in situacijah?
Kot veste, imajo vse živali svoj jezik. Vendar je tako kot tuji jezik, ki ga ne razumete.
Vprašanje, katere živali imajo najmočnejše psihične sposobnosti, je raziskovalo mnogo priznanih parapsihologov. Pa si oglejmo nekaj osupljivih dognanj.

dreamstime
Mačke so dokazano znanilke naravnih nesreč.

MAČKE IN NJIHOV DOSTOP DO DUHOVNEGA SVETA
Zamisel, da imajo živali mistične moči ali bi se vsaj lahko povezale z duhovnim svetom, je v zgodovini zakoreninjena.
Lep primer vpliva mačk pa je tudi njihova sedanja prisotnost na družbenih omrežjih. Zlahka najdete izbor mačjih videoposnetkov, mačjih fotografij, memov in hashtagov. Mačke so močno prisotne na spletu, saj so zelo prikupne.
Znano je tudi, da so v starem Egiptu mačke veljale za božanstva. Ta visoki status so si pridobile, ker naj bi se s tega sveta zlahka preselile v duhovni svet in obratno. V starem Egiptu so mačke zato častili. Bile so podobe boga in nepogrešljive pri razlagi sanj.
Kar zadeva dostop do duhovnega sveta, za mačke sicer ni bil vedno primeren čas. Obstaja namreč tudi zgodovinski čas, ko so jih imeli za družabnice čarovnic. Ko so njihove lastnike preganjali in ubijali, so bile usmrčene tudi nemočne mačke.
V preteklosti so mačke veljale za čarobne in celo danes številni ljudje menijo, da so posebno nadarjene s psihičnimi sposobnostmi. In zdi se, da je res.
Če živite na območju, kjer se dogajajo naravne nesreče, kot so potresi in poplave, ste verjetno opazili, kako se mačke obnašajo, preden se zgodijo takšne nesreče. Njihovo telo zavzame bojevito držo, pri čemer so ušesa obrnjena nazaj, dlaka pa jim stoji pokonci, prav tako rep, usmerjen je skoraj navpično. Pred naravno nesrečo tudi jokajo in zavijajo brez (za nas) jasnega razloga. V resnici pa nas opozarjajo, da se bo zgodilo nekaj slabega.

dreamstime
Razpoloženje psov se spreminja glede na razpoloženje lastnika.

PSI IN TELEPATIJA
Prijateljstvo med psi in ljudmi je tako tesno, da psi pogosto odražajo čustva svojih skrbnikov.
Če niste sami lastnik psa, pa ste gotovo, ne glede na to, ali živite v mestu ali na podeželju, že kdaj srečali psa in njegovega gospodarja. Ste denimo opazili, kako psi običajno vedo, kdaj lastnik prihaja domov? In kako čakajo blizu vrat ali celo strmijo v daljavo, kot da bi psihično zaznali svojega gospodarja na poti domov?
Ste opazili, kako se razpoloženje psov spreminja glede na razpoloženje lastnika? Če ste denimo depresivni, obstaja velika verjetnost, da boste »potlačili« tudi svojega ljubljenčka.
Moč in pogostnost telepatske komunikacije med psi in njihovimi lastniki je dokazana. Lahko gre tudi za jasnočutnost, sposobnost občutiti, kaj drugi čuti, ne da bi uporabljali čutila vida, voha ali sluha. To je izjemna vrsta empatije, ki temelji na izmenjavi signalov psihične energije.

dreamstime
Ljudje se zlahka izgubimo, tudi če sledimo zemljevidu – konj nikoli.

KONJI IN NJIHOV OBČUTEK ZA SMER
Ne glede na vreme in ne glede na to, kje so, konji najdejo pot domov. Tudi če jih odpeljejo na oddaljena in neznana ozemlja, lahko po potrebi še vedno najdejo pot domov. Konji to sposobnost dejansko delijo s psi in nekaterimi pticami, na primer golobi.
Nekateri pravijo, da imajo konji zaradi izjemno razvitega vonja in dobrega dojemanja sončnih gibanj malodane možnosti radarske nastavitve smeri. Vendar konji najdejo pot domov tudi, ko je deževno in dež skriva vonjave, ali ko je oblačno in sonca ni nikjer. Torej pri njihovem nezmotljivem občutku za smer verjetno ne gre za fizične atribute, temveč za izjemno dobro intuicijo.

Dreamstime
Delfini so vedeli, kaj storiti, da človeku pomagajo preživeti, potem ko ga je napadel morski pes.

DELFINI IN JASNOČUTNOST
Pametni in družabni delfini so vodne živali, a imajo izjemno močno psihično vez z ljudmi. Njihova naklonjenost ljudem je tako močna, da se zdi, da vedo, kdaj so ljudje (in celo druga bitja, ki živijo v morju) v življenjsko nevarnih situacijah, in jim bodo pomagali.
Kako bi lahko delfini vedeli, kaj se dogaja? Seveda je lahko reči, da nevarnost le prepoznajo, toda kako jo prepoznajo? In kako so delfini v primeru moškega, ki ga je ugriznil morski pes, vedeli, da moški potrebuje pomoč?
Delfini so delfini, ljudje pa smo ljudje. Smo različni vrsti, a so delfini vedeli, da bi morali pomagati temu človeku! Zakaj so sploh želeli pomagati?
Očitno imajo občutek in sposobnost, da se povežejo s človekovim telesnim, duševnim in čustvenim stanjem – in se v nevarnosti kot dobri angeli odzovejo na pomoč.
Preberite še:

Obstaja vaja, ki nam omogoči pogovor z živalmi. Spoznajte jo!

Psi in mačke v sebi nosijo čarobna poslanstva