Astro

Lili Žagar prijateljici ob 40. rojstnem dnevu priznali: 'Si kot vino …'

Tjaša Platovšek, revija Zvezde-Lady
3. 11. 2020, 12.16
Posodobljeno: 3. 11. 2020, 12.32
Deli članek:

Letošnje leto je leto, ko okrogli jubilej praznuje veliko naših estradnic, in prav pregovorno prelomna štiridesetica je tik pred vrati še vedno zelo priljubljene nekdanje televizijske voditeljice, po novem pa tudi oblikovalke Lili Žagar.

Promocijski material
Marko Potrč in Lili Žagar

Lepa, vilinska, skrivnostno simpatična, zapeljiva, a hkrati izredno damska. To so pridevniki, ki so jih največkrat pripisovali nekdanji televizijski voditeljici Lili Žagar. Čeprav je že nekaj časa ni več opaziti v javnosti, prav tako pa se ne želi izpostavljati, ljudje še niso pozabili nanjo, saj so jo nadvse radi spremljali na malih zaslonih. Nase je prvič opozorila, ko je začela delati v oddaji Svet na Kanalu A, kjer je veljala za eno najbolj prodornih voditeljic informativnega programa. Vmes sta se ji zgodili ljubezen in družina, svojo televizijsko pot pa je potem nadaljevala kot voditeljica v resničnostnih šovih Kmetija, Gostilna išče šefa in Bilo je nekoč. Četudi na pogled mestno dekle, Lili ni imela težav stopiti s škornji v blato na kmetiji. Še več. Ena njenih želja je dolgo bila, da bi se preizkusila v molži krave, kar je ob prvi priložnosti tudi storila.
Pobudnica garažnih razprodaj oblačil
Čeprav smo bili Lili vedno vajeni gledati urejeno od nog do glave, se doma najbolje počuti v športnih oblačilih, v prostem času pa je najraje oblečena v džins. »Mislim, da se nekatera oblačila nižjega cenovnega razreda z lahkoto kosajo s kakovostjo dragih in prestižnih blagovnih znamk. V moji omari se najde vse: od cenejših do dražjih oblačil. Sem pa pripravljena dati več denarja za tiste kose, ki so večni. Za neko trendovsko oblačilo, ki ga bom morda oblekla samo enkrat in bo naslednjo sezono že iz mode, nisem pripravljena plačati vrtoglave vsote denarja,« je v enem od intervjujev nekoč dejala Lili. Ko je še delala na Planet TV, je bila tudi tista, ki je precej redno organizirala dneve izmenjave oblačil, oziroma kot so temu takrat pravile njene sodelavke »popoln babji dan«. Tako si dekleta niso napravila le veliko veselja, temveč so bila hkrati ekološko in trajnostno naravnana. Teh dogodkov se rada spominja nekdanja voditeljica, novinarka in organizatorka Anja Markovič. »Na Lili me skoraj vsak dan spomni suknjič, ki sem ga v eni od Planetovih garažnih razprodaj cunj kupila od nje. Eden najlepših kosov v moji omari, priznam. (smeh) No, z Lili sva običajno v tamkajšnji kuhinji skupaj tudi malicali. Obe sva imeli kosilo s seboj in očitno isti čas postali lačni. Tako da se je pri naju v službi vse vrtelo okoli hrane,« obuja spomine Anja.
Družina na prvem mestu
Lili si je po izkušnji z vodenji resničnostnih šovov zaželela novih izzivov in jih tudi dobila. Najprej je vodila oddajo Moj dragi zmore, kjer se ji je kot sovoditelj pridružil njen srčni izbranec Marko Potrč. Z Markom sta si ustvarila družino, ki je za njiju nekaj najbolj svetega. Sta ponosna starša fantu Tilnu in deklici Inji. Mimogrede, kmalu po Tilnovem rojstvu je Marko svojo Lili tudi zaprosil za roko, a ji prstana še ni nadel, saj sta bila zaljubljenca ves čas vpeta v številne projekte, vsak prosti trenutek pa sta izkoristila za družino. Lili je nekoč razkrila, da bi sama raje imela manjšo poroko, saj si želi to narediti zase in za družino, medtem ko naj bi si Marko želel večje slavje, saj ima širše sorodstvo kot ona. Kakor koli, poroka je nekoč še na vidiku, a zdaj družina predvsem uživa, kadar je skupaj. Pa naj bo to prijetno druženje doma ob družabnih igrah, dogodivščinah na izletih ali na njim ljubem morju. Radi so skupaj in to jim pomeni največ.
Lili se je nato uresničila tudi želja, da bi vodila pogovorno oddajo. Prišel je Dan. Njena voditeljska izmena je pri tem postala prav tako izjemno priljubljena in vedno dobrovoljna voditeljica Katja Tratnik. »Z Lili dejansko nisva delali skupaj, saj sva oddajo vodili izmenično, a kadar sva se srečali ali dogovarjali glede plana, je bilo vedno sproščeno, z veliko smeha in zelo dolgim klepetom. Pred oddajo je nisem osebno poznala, zdela se mi je zadržana in resna, morda celo nedostopna, pa se je hitro izkazalo, da je zelo zabavna, humorna, iskriva in hitrih misli. Spominjam se tudi zabavne skupne anekdote z začetka najinega sodelovanja, ko smo po Ljubljani snemali napovednik oddaje. Taka stvar zahteva precej časa, zamenjali smo kar nekaj lokacij, midve pa ves dan v nehumano visokih petah in pri 35 stopinjah Celzija. Iz ure v uro sva bolj polomljeno hodili, nazadnje celo bosi, ob tem pa se smejali kot trapasti in obljubljali, kako nikoli več v življenju ne obujeva petk,« se spominja Katja.
Na oblikovalski poti
Po koncu tega projekta je Lili zajadrala še v svet mode in pokazala svojo ustvarjalno žilico. Navdušila je kot oblikovalka torbic iz koruznega ličja. Njene izdelke je opazila celo ena najbolj znanih stilistk na svetu Rachel Zoe, ki je med drugim oblekla Cameron Diaz, Keiro Knightley, Jennifer Lawrence in mnoge druge. Lilijine ročno pletene torbice so namreč umestili med petnajst najboljših torbic za na piknik, nato pa so jo klicali še iz Avstralije ter z njo naredili intervju za njihov Vogue. »Več kot samo ponosna sem, a hkrati brez besed,« je takrat povedala Lili. Brez besed pa nista tokrat ostali njeni kolegici Anja in Katja. »Lili, štirideseta so nova trideseta. Videti si vsako leto bolje, kot vino. Ostani zdrava in mirna še naprej! Pa ne dvomim, da se kmalu spet srečamo pri kakšnem televizijskem projektu,« je povedala Anja. Katja pa je dodala: »Želim ji, da bi bila srečna, v najširšem pomenu besede. Pa da se do naslednjega rojstnega dne res uspeva ujeti na dooolgi kavi.«
Vse najboljše pa Lili seveda želi tudi naše uredništvo.