Astro

Oče je Svetlani Makarovič zaznamoval poslovni uspeh in kariero

Andreja Novak
6. 10. 2020, 07.00
Posodobljeno: 9. 10. 2020, 15.01
Deli članek:

Vsestranska umetnica Svetlana Makarovič je rojena 1. januarja 1939, njena astrološka akrta pa je na moč zanimiva.

mediaspeed
Svetlana Makarovič

Svetlana Makarovič, slovenska pesnica, mladinska pisateljica, igralka, ilustratorka in šansonjerka je vsestranska umetnica, ki ji ustvarjalna sila še danes gori za življenje.
Po horoskopu je kozoroginja, v ascendentu pa ovnica. Kombinacija ovnovega ognja in kozorogove zemlje ji daje vročekrvnost, tako da je aktivna v praktični in delovni smeri, ker želi dobre rezultate za življenje.

Njena Luna v biku v prvi hiši ji daje senzibilnost in odprtost za dogajanje zunaj nje, zato zelo hitro začuti, kakšni ljudje jo obdajajo in kam peljejo dogodki. Da temu ne podleže, ji daje podporo Uran zraven Lune, ki v njej aktivira uporništvo za dobrobit človeštva, toda za bližnje ne vedno harmonijo, saj hitro pokaže svoje strinjanje ali nestrinjanje. Uran ji prav tako daje umetniški navdih in ekstravaganco, da zna v sebi najti prave kakovosti in moč, da jih realizira.

Njena Luna v stiku z ljudmi v prvi hiši kaže na njeno bližino z mamo, ki je bila prizemljena in praktična ter je rada poskrbela za topel dom. Njeno Sonce v kozorogu na MC-ju, vrhu njene astrološke karte, pa kaže na močno vlogo očeta, ki ji je zaznamovala poslovni uspeh in kariero.
Zna biti bojevniška in vztrajna, saj sta povezana Sonce in Mars v sedmi hiši, kar ji včasih povzroča težave v odnosih, saj jo ljudje napačno dojamejo. V sedmi hiši, hiši odnosov, ima namreč poleg Marsa še Venero in severni vozel, vse v znamenju škorpijona. To pomeni, da ne mara hinavščine, manipulacije, laži in drugih mašil v odnosih. Rada ima iskrenost in se nanjo tudi najlepše odziva.

Njen nežni, kreativni del gori za umetnost in lepoto, ki je namenjena javnosti, ki jo sprejme takšno, kot je. V 11. hiši ima namreč Jupitra, velikega guruja in dobrotnika med planeti, ki je v znamenju rib, kar kaže na njeno sočutje in povezanost z vso naravo in življenjem. Ta je lepo povezan z njeno Venero v škorpijonu, ki gre v globine dojemanja, ter s Kironom v tretji hiši v raku, kar kaže na njeno področje pisanja, razumevanja, dojemanja. Vsi ti trije planeti so v znamenju vode, kar še krepi umetniško izražanje, pa tudi sotrpljenje z vsem, kar dojema in zaznava.

Da je izpolnila in še izpolnjuje svoje poslanstvo, kaže Neptun v šesti hiši, vladar umetnikov v hiši služenja svetu. Ta jo je povezal z idealizmom in stikom z energijami Merkurja v osmi hiši v znamenju strelca, ki ji prinese ognjevitost v razmišljanje, ustvarjanje in povezavo z bistveno energijo, s katero ustvarja večne kreacije.

Njena trdoživost in sposobnost regeneracije sta veliki, saj ima Plutona v znamenju leva v četrti hiši, v svojih temeljih življenja. To kaže tudi na to, da je imela lahko težave s sosedi oz. da se je morala večkrat boriti za svoje temelje, zaradi česar je postala ognjevita, uporniška in se je okrepila njena moč življenja. Njena črna luna v vodnarju v hiši javnosti in prijateljev, 11. hiši, prav tako podpira njeno upornost, da ne klone pod pritiski morale, sistemov ali kakršnihkoli drugih pasti ugajanja drugim in zatiranja sebe.
Podporo ima tudi v Saturnu v znamenju ovna v 12. hiši, kar pomeni, da nekje v sebi pozna skrivnosti življenja in stik z dušo in energijami, ki vodijo tuzemsko življenje.

Leto 2020 ji je okrepilo občutljivost v komunikaciji, znova so se ji okrepile energije komuniciranja, pisanja in doživljanja okolja. Leto 2021 ji bo prineslo osvoboditev nekaterih bremen in novo vlogo v javnosti.

Odlični datumi: 8. 10. 2020, 27. 10. 2020, 3. 11. 2020, 9. 11. 2020, 23. 12. 2020, 31. 12. 2020, 3. 1. 2021, 11. 1. 2021, 24. 1. 2021, 27. 1. 2021, 1. 2. 2021, 14. 2. 2021, 11. 3. 2021

Pazljivo:  22. 2. 2021, 16.–22. 4. 2021

an
Astroportret Svetlane Makarovič