Astro

Rojstni datum vam določi, katere barve hrana je za vas najboljša

sn, bp
30. 9. 2020, 17.36
Posodobljeno: 30. 9. 2020, 17.42
Deli članek:

Rojstni datum na skoraj vseh življenjskih področjih vpliva na vsakega posameznika, ko gre za njegovo povezavo s hrano, ki je zanj najboljša, pa še posebej.

Dreamstime
pomaranča

Tema o numerološki povezavi med življenjskim številom in ustrezno prehrano je sicer obširna, a smo jo karseda poenostavili.
Pa si poglejmo, kakšne napotke ima numerologija za vas, da boste psihično in fizično cveteli.

IZRAČUN

Če ne veste, katero je vaše življenjsko število, si ga preprosto izračunajte. Seštejte vsa števila svojega rojstnega datuma. Če ste denimo rojeni 26. 07. 1975, ga izračunate tako: 2 + 6 + 0 + 7 + 1 + 9 + 7 + 5 = 37. Če dobite dvomestno število, kot v našem primeru, seštejte še ti dve števili, dokler ne pridete do enomestnega števila: 37, 3 + 7 = 10. Nato pa še: 10, 1 + 0 = 1. 

Torej začnimo:
ŠTEVILO 1
Uživajte hrano rdeče barve: paradižnik, rdečo papriko, čili, jagode, maline, teran, pršut, rdeči fižol, govedino, peso, redkvico ... Večina te hrane vsebuje likopen, ki deluje preventivno tudi pri rakavih obolenjih. Vpliva na srce in krvni obtok, vendar v količinah ne pretiravajte.
ŠTEVILO 2
Za vas so hranila oranžne barve: korenje, pomaranče, leča, marelice, breskve, oranžna paprika … V tej skupini je treba še posebej paziti na vnos tekočin. Oranžna hrana vsebuje betakaroten, vitamin A, ki je topen v maščobi in se izloči, če ob tem uživamo tudi dobre maščobe.
ŠTEVILO 3
Trojka vlada rumeni barvi in tu najdemo hruške, koruzo, limone, banane, ananas, papajo, grenivke, jajčni rumenjak. Hrana vsebuje vitamin C, ki služi razstrupljanju organizma. Za blagodejno limonado pa ni treba iztisniti cele limone, in če imate vzdraženo trebušno sluznico, sadnih kislin ne uživajte s kavo.
ŠTEVILO 4
Za vse, ki imate število štiri, so priporočljivi vsa zelenjava zelene barve in dišavnice, zdravilna zelišča in piščančje meso. Zelenjava skrbi za celično strukturo v telesu, vsebuje namreč folno kislino. Vpliva tudi na zdravje pljuč, oči, jeter in dlesni. Med dobre vrste hrane v to skupino prištevamo še špinačo, ohrovt, solato, brokoli, stročji fižol, peteršilj, drobnjak, avokado, zeleno grozdje, artičoke, zeleno papriko, čemaž …
ŠTEVILA 5, 6 in 7
Ta števila imajo mešane vrste hranil, v barvah modre, indigo in vijoličaste. Hrana te vrste uničuje proste radikale, zmanjšuje stopnjo estrogena, ohranja zdrava tkiva, možgane, arterije in kosti. Sem spadajo borovnice, slive, jajčevci, temno grozdje, robide, rdeče zelje, rdeča čebula, drobovina, jetrca, fige ...
ŠTEVILO 7
To število omenjamo še zlasti zato, ker so zanj poleg vijoličaste zelo dobra tudi živila bele barve, ki pa jih uvajamo po pameti in z njimi ne pretiravamo. Vplivajo na holesterol in znižujejo krvni pritisk. Sem spadajo česen, čebula, cvetača, riž, beli fižol, ribe …
ŠTEVILO 8
To število ima posebnost, da njegovi predstavniki zaradi svojega prepričanja živijo zdravo, se gibljejo in skrbijo za telo. Ne pretiravajo, so disciplinirani v prehranjevanju in si grehe privoščijo le občasno. Posebnih nasvetov sploh ne potrebujejo.
ŠTEVILO 9
To število v sebi željo po tolažilni hrani, uživanju slaščic in bele moke, testenin … Nujno je sprejeti dejstvo, da ne potrebujemo več, kot porabimo, in da bodo pretiravanja na dolgi rok nekje pokazala negativno delovanje. Košček čokolade ne škodi, če ni vsakodnevna tablica pregrehe ...
VELJA ZA VSE

Hrana naj bo usklajena z našim načinom življenja in ne nekaj, kar na hitro damo v usta.!