Astro

Psihološki test: Kateri del svojega telesa bi si spremenili?

cn, sn
9. 11. 2021, 14.50
Posodobljeno: 9. 11. 2021, 14.58
Deli članek:

Četudi ste s svojim videzom in telesom na moč zadovoljni in ga morda celo občudujete, ste verjetno tudi vi kdaj doživeli trenutek, ko ste si zaželeli, da bi bilo nekaj na vas drugačno, še lepše, še bolj popolno …

dreamstime
ogledalo

Tudi za najmanjšo željo po popravku dela telesa pa se ne skriva le fizični vidik, so prepričani psihologi.
Dobro premislite, o katerem delu telesa ste kdaj pomislili, da bi ga spremenili. Ali pa si zdaj v mislih naslikajte nekaj na sebi še lepše, kot je … In nato preberite, kaj vaša izbira pomeni s psihološkega stališča.
LASJE
Imate močno voljo in željo po uspehu za vsako ceno. Ste zelo čutni in globoko v svoji duši nosite potrebo, da se znebite družine, ki vas ovira v svobodnem spolnem življenju. Ste ljubitelj narave, dolgih sprehodov, razburljivih potovanj. Imate široke poglede in živo domišljijo.
KOŽA
Do ljudi in situacij pristopate intuitivno in pretirana občutljivost vam preprečuje, da bi v vsakdanje stike vnesli več diplomacije. Bojite se osamljenosti in zaradi strahu, da bi ostali sami, dušite močno potrebo po neodvisnosti in samostojnosti. Včasih se po nepotrebnem umaknete.
OČI
Pred drugimi se pogosto počutite gole. Na vse spremembe v življenju se odzivate z veliko čustvi. Družinske vezi vas zadržujejo. Želeli bi biti bolj odločni in samostojni, vendar za to ne najdete dovolj moči. Neprijetne situacije vas zmedejo in nato se umikate vase.
NOS
Ste neutruden delavec in močno potrebujete potrditev in priznanje. Zelo vas zanima mnenje okolja, vaše razpoloženje je pravzaprav od tega v celoti odvisno. Nagnjeni ste k nenadnim spremembam razpoloženja in skoraj nenehno lebdite med pesimizmom in optimizmom, med materialnimi in duhovnimi težavami.
USTA
Ste plemenita in občutljiva oseba, vendar tega ne morete pokazati. Umaknjeni ste, sramežljivi in se ves čas bojite, da boste zavrnjeni. Ste zvesti in včasih bolj posesivni, kot bi bilo dobro za vas. V službi želite biti avtoritativni, vendar vam to pogosto ne uspe, ker ste preveč popustljivi do ljudi.
VRAT
Ste zelo oseba zelo realističnih pogledov, ki se zaveda svojih možnosti. Včasih sicer pretiravate pri samoomejevanju in zato ne naredite, kolikor bi lahko. Najbolj vas odvrnejo materialne ovire. Tisti, ki vas gledajo s strani, včasih mislijo, da trpite zaradi manjvrednostnega kompleksa. Radi bi sanjarili in razmišljali o lepih stvareh, a vas vsaka sprostitev prestraši.
PRSI
Ste oseba, ki se zaveda svoje moči zapeljevanja. Nenehno iščete čutne užitke, za katere menite, da so najboljše zdravilo za depresijo. Telesni videz je za vas zelo pomemben. Vendar ne precenjujte bioloških dejavnikov.
RAMENA
Ste veliko močnejši, kot si mislite. Še posebej se bojite preobremenjenosti, ker ste sistematični in vam delo vzame veliko časa. Ne prenesete »vdora« drugih v zasebno življenje in ljubosumno varujete svojo intimo. Poskusite se sprostiti in odpreti drugim. Veliko srečnejši boste.
ROKE
Rojeni ste za detektiva. Trdno stojite na nogah in za vas obstajajo samo konkretna dejstva. Težite k popolnosti, zato v poslu nikoli niste zadovoljni s svojimi dosežki.
NOGE

Radi fantazirate in sanjate. Počutite se ujete v svojem telesu in včasih ste zelo nervozni. V odnosih z drugimi ne poznate polovičarstva: ste bodisi izjemno odprti bodisi zelo zaprti in zadržani.
STOPALA
Radi razmišljate o preteklosti in tako pogosto zmedete sedanjo srečo. V službi ste neodločni in ne veste, kako uporabiti vsa razpoložljiva sredstva. Na stvari poglejte bolj realistično in bodite manj trmasti, tako boste lažje uspeli.
STEGNA
Ste vesela, mirna in prijetna oseba, a vedno ostajate na daljavi. Intimnost vas straši in duši. Vedno ste na preži, da ne bi komu padli v past, saj imate bolj kot vse radi svobodo in neodvisnost.
ZADNJICA
Vedno si želite biti aktivni, racionalni in v ravnovesju. Vendar so sanje eno, resničnost pa drugo. Ste tudi čutni, nagonski in skoraj vedno pustite, da vas vodijo drugi. Močno razvit občutek vesti vam včasih preprečuje, da bi se sprostili in uživali v zemeljskih užitkih.