Astro

Prepoznajte dušo svojega partnerja: je res sorodna ali učiteljica?

sn, cr
3. 9. 2020, 11.11
Deli članek:

Ljubezen je tista, ki kroji naša življenja – pa če si to priznamo ali ne. A kaj, ko nam meglica romantike tako pogosto zamegli pogled …

Profimedia
poljub

Vsaka ljubezenska izkušnja je enkratna, a zavedati se moramo, da so ljubezenski partnerji prišli v naše življenje z določenim namenom.
Saj je vsaka ljubezen po svoje zapletena, a gre v resnici samo za dve vrsti prepletov, ki se jih v ljubezenski izkušnji učimo: partner, ki nam je prekrižal pot in h kateremu smo se vsidrali, je naša sorodna duša ali pa duša učiteljica.
Pri sorodni duši gre seveda za ljubezen, ki nas prežame in v kateri smo na novo oživeli in našli, kar smo iskali – morda že mnogo življenj. Ko pa smo v zvezi z dušo učiteljico, se ljubezen ne odvija po romantični poti, temveč nas nauči pomembne lekcije.
RAZLIČNI VLOGI
Morda se vam zdi, da je ti duši preprosto prepoznati, ker sta njuni vlogi povsem različni. Skoraj vsakdo med nami je doživel ljubezenski odnos, ki je bil buren, vroč in močno boleč, a nas je marsičesa naučil. Zavedanje, da je bila ob nas duša učiteljica, je verjetno prišlo šele z zamikom. Dokler pa zveza traja, si pogosto zatiskamo oči pred dejstvom, da v njej ne bomo našli sreče, in se borimo, da bi delovala, čeprav nam ni namenjena dolgotrajno, temveč le do časa, ko osvojimo lekcijo – in se nato pomaknemo naprej močnejši, z novo izkušnjo.
Če morda ne veste, v razmerju s katero dušo ste – sorodno ali učiteljico, berite naprej.
SORODNA DUŠA
Kako ugotoviti, ali sta si s partnerjem namenjena kot sorodni duši? Brez truda gre, saj samo neopazno klikneta in naravno gravitirata drug k drugemu. V zvezi s sorodno dušo nikoli ne čutite nikakršne prisile, ampak se vse samo prijetno zgodi, kot da čas med vama nikoli ni minil … in bo trajal večno.
Za potrditev ljubezni se vam nikoli ni treba truditi. Prihaja povsem naravno in ob partnerju se počutite popolnoma sproščene in zaželene. Tudi vajini pogovori nikoli niso prisiljeni. Ne glede na to, kako ponavljajoči, resni, tihi ali igrivi so, vedno so zanimivi in naravni.
DUŠA UČITELJICA
Velikokrat se v ljubezenskem odnosu na vso moč trudimo, da bi v duši učiteljici našli sorodno dušo. Želimo si, da bi burna ljubezen trajala, ker si domišljamo, da so preizkušnje in stiske pred končnim uspehom tisto, zaradi česar je naša ljubezenska zgodba tako velika, tako posebna. Globoko v sebi ste morda spoznali, da ne boste nikoli dobili potrditve z druge strani, vendar si jo še vedno želite tako močno, da vas v prizadevanjih nič ne ustavi … Morda si boste celo dopovedovali, da imata globljo povezavo, kot je tisto, ki se kaže v resničnosti, v vajinem vsakodnevnem življenju.
Če ste v enem od odnosov z dušo učiteljico in si pred tem zatiskate oči, se zavedajte, da to ni niti dolgoročno niti zdravo za vas, saj ste v nenehni skrbi, da bi odnos obstal. Ne prepričujte se, da je to normalno – da bosta prešla burno fazo in pristala v sorodnosti. Postanite učenec duše učiteljice, saj je prišla v vaše življenje z namenom, da ozavestite nekaj o sebi in si z novim znanjem tlakujete pot do svoje sorodne duše, ob kateri boste našli mir in izpolnitev.

TOREJ ...

Če vam nekdo posveča pozornost in je fizično privlačen, še ne pomeni, da ste z njim združljivi. Že če morate kaj izsiliti od njega, očitno ni primeren za vas. Nekega dne bo vaša sorodna duša zašla v vaše življenje in vse se bo zdelo pravilno. Bodite potrpežljivi in zgodilo se vam bo, ko bo tako namenjeno. Do takrat pa se učite od duše učiteljice ob svojih napakah in rastite ... 

Duše učiteljice se bodo vedno vračale v vaše življenje, dokler se ne naučite, kar se morate naučiti - večina duš učiteljic pa nam prinaša isto lekcijo: naučiti se, kako ljubiti in spoštovati sebe.