Astro

Lepa voditeljica iskreno o sebi in parčkanju na televiziji

Alesh Maatko
21. 8. 2020, 15.00
Posodobljeno: 21. 8. 2020, 15.08
Deli članek:

Priljubljena televizijska oddaja Ljubezen po domače se lahko pohvali s tremi uspešnimi sezonami, v katerih smo dobili nekaj srečnih parov in celo dojenčke, bilo pa je tudi nekaj ljubezenskih razočaranj. In glede na to, da je pred vrati četrta sezona, smo izkoristili priložnost za prijeten pogovor s simpatično voditeljico Tanjo Postružnik Koren, ki nam je med drugim zaupala o svoji ljubezni ter kakšen bi bil njen idealen zmenek po domače. A to še zdaleč ni vse, kar nam je bila povedala!

POP TV
"Moja ljubezen je preplet različnih ljubezni - do sebe, do moža, do otrok, do življenja," pravi voditeljica oddaje Ljubezen po domače.

Če začneva kar pri najbolj aktualni temi – peta sezona in novi tekmovalci. Glede na to, da ste tekmovalce že spoznali, kako bi jih opisali?

Res je aktualna tema in prav vesela sem, da nam je uspelo kljub zahtevnim časom pripraviti novo sezono. Ljubezen tokrat iščejo srčni in izjemno zanimivi, raznoliki kandidatki in kandidati. Metka in Mihaela – veseli, fokusirani, polni energije in nenavadnih domislic, s kmetijo kot iz pravljice, vsaka po svoje izvir popolne ženske moči. David – uravnotežen, prizemljen, zaupanja vreden, razmišljujoč iskalec biti in bistva. Milan – večno mladi gospod, z energijo štiridesetletnika, ki ga znanja in izkušnje delajo edinstvenega. Franci – pošten, deloven, odkritosrčen, čustven, skoraj nadzemeljski s to svojo energijo in občutkom za živa bitja. Miroslav – inteligenten in radoživ sogovornik, empatičen in izjemno simpatičen, njegovo veselje do življenja in ustvarjanja, mini domislic, domačih izumov, rokodelskih in glasbenih spretnosti prekašajo ne eno, temveč več življenj povprečnih, on je enostavno ekstra. Miha – iskren, odkritosrčen, pošten, deloven, prijazen in izjemno lep človek, saj so ga izkušnje v življenju, tudi grenke, obogatile in naredile iz njega žlahten cvet, ki je z voljo in močjo pognal pod pohorskimi gozdovi. Mitja – energijski presežnik, živahen in inteligenten, hkrati razmišljujoč, perfekcionist, estet, maratonski tekač dobesedno in preneseno, zato ve, da bo ljubezen na naslednji postaji.
Še pred tem pa bomo jeseni spremljali četrto sezono, ki je že pod streho. Ste že obiskali junaka četrte sezone, Damjana in izbranko Barbaro, ki bosta kmalu zibala?
Res je, jeseni začnemo spremljati dogajanje četrte sezone, do takrat pa se nam bo pridružila tudi deklica, dojenčica Ljubezni po domače, ki jo pričakujeta Barbara in Damjan, saj veste, to je naš čebelar iz Banovcev. V Banovcih sem bila, a moram ponovno, me vabita, saj sta domek osvežila in prilagodila družinskemu življenju. Me je nazadnje Damjan vabil na točenje medu, a sem bila na žalost zasedena. Čebelarstvo je namreč zadnje leto tudi moja strast in prav hvaležna sem, da lahko opazujem ta pridna in organizirana bitja, ki jim je v njihovem svetu popolnoma vse jasno. Nam, ljudem, namreč ni tako zelo.
Kaj vse lahko torej pričakujemo od jesenske Ljubezni po domače?
Pričakujemo lahko ljubezni takšne in drugačne, prijateljstva, domislice, smeh, zabavo, življenja na dlani, ki jih bodo delili z nami naši kandidati. Morate gledati!
Kako različni profili tekmovalcev so sicer skozi vse sezone? So kakšne razlike med iskalci ljubezni, če sploh?
Seveda so razlike, saj to se vidi, upam?! Čisto vsak je svet zase, je kot knjiga, ki je iz poglavja v poglavje bolj zanimiva. In prav odlično je, da ohranjamo stike, spremljamo dogajanja tudi po koncu šova, gre torej za knjige, ki se nikoli ne nehajo brati. 
Vam je morda za katero »televizijsko« ljubezen iz preteklih sezon žal, da se ni razpletla po načrtih?
Veste, jaz vidim mogoče še malo več kot vi, gledalci, zato ne želim idealizirati ne ljudi in ne odnosov in ne bi bilo prav, da rečem, da za kateri par navijam ali bi si želela, da je skupaj. Jaz samo opazujem, pomagam, če želijo pomoč, ne obsojam in vem, kako je, če ne gre vse po maslu, saj sem tudi sama krvava pod kožo in sem šla v življenju skozi različne odnose, predvsem pa osebno rast. Vesela sem pa za vse, ki ugotovijo, da so za skupaj, enako pa za tiste, ki ugotovijo, da niso, saj je tudi to zelo pomembno. Vesela sem za tiste, ki najdejo ljubezen sami, in sploh za vse, ki pravijo, da smo fajn in bi prav zaradi izkušnje, zaradi ekipe in vsega, kar se dogaja, izkušnjo snemanja še enkrat ponovili. In teh je večina!
Kje se pri tekmovalcih ponavadi zalomi?
Ponavadi se pri vseh nas zalomi prav v nas, globoko v nas, ko bi morali sami sebi pogledati v oči in si nastaviti ogledalo. Ljubezen pa zaenkrat še nima formule ali recepta, kako osebek A in osebek B, vsakega s svojimi pričakovanji, izkušnjami, karakterjem, povezati v eno. Ah, življenje ...
Kaj pa vaša ljubezen?
Moja ljubezen je ogromna preja tople volne, ki se, tako kot vse preje, kdaj zaplete in jo je treba odvozlati, morda zavezati, ker se strga, da lahko potem pletem naprej dolg, želim si, neskončen šal. Moja ljubezen je preplet različnih ljubezni – do sebe, do moža, do otrok, do življenja. 
Tekmovalci se za zmenke srečujejo na različnih lokacijah. Kakšen (in kje) bi bil vaš idealen zmenek po domače?
Najlepše je v naravi, obožujem gorski, alpski, pa tudi gozdni svet, všeč so mi travniki, senožeti, planje, ki so z ljubljeno osebo videti še lepše. V bistvu je ta naša lepa Slovenija pa LOVE, ki ga ima že v imenu, ena sama kulisa za ljubezen. 
Prepotovali ste velik del Slovenije. Vas kateri del naše dežele še posebej navdušuje?
Zelo rada grem na Gorenjsko, kar srce mi zaigra, ko zagledam visoke gore, ima pa čisto vsak del naše deželice svoj čar.
Kaj pa tujina? Kam jo radi mahnete »čez planke«?
Potovanja so res fajn stvar, za videti je na tem planetu toliko, moj seznam divjih, samotnih, neokrnjenih lokacij je kar dolg, zato ga bo težko obkljukati. Praviloma se ne vračam na ista mesta, saj menim, da je pomembno videti še kaj drugega, in tako težko odgovorim, kam grem rada, ker grem rada povsod. Želim si videti polarni sij, recimo. Pa severne medvede, če lahko človek sanja (smeh).
Vaš zaščitni znak je vsekakor nasmeh. Kaj vse vas spravi v dobro voljo?
Hvala za kompliment! Moja družina me spravi v vse, največkrat pa v dobro voljo, in to je najlepše. Vsaka malenkost v dnevu je super in jaz nisem zahtevna stranka – če mi zjutraj na primer mož skuha kavo, kar mi jo vsako jutro, je jutro že top.
Kako pa pričarati nasmeh v teh negotovih čas, ko je na vsakem koraku »korona«?
Saj na vsakem koraku je tudi kaj drugega, ne le korona, je bilo prej, je zdaj in bo po koroni, zato je notranji svet vsakega od nas merilo za doživljanje zunanjega sveta. Naš karakter nas zaznamuje, pomaga, da vidimo s takimi ali drugačnimi očali. Ni pomoči, ni recepta, če se sekiraš, se težko smeješ, če si malo bolj sproščen, je takoj lažje. In sploh, dokler smo tu, moramo upati, verjeti, se boriti, se smejati, se igrati. In si sami, dan za dnem, ponavljati, da se smejati namesto nas ne more nihče drug, torej akcija – mogoče tudi z našo oddajo!
Kakšna pa je Tanja, ko je morebiti slabe volje?
Ni fajn, ne, to pa ne, zato delam na tem – srečna ženska, srečna cela družina. Saj veste, sicer gre vse po bregu navzdol (smeh)!
Če dava televizijsko delo ob stran, kaj vas takrat najbolj osrečuje?
Družina, narava, delo, šport, knjige, kuharija, vrtnarija, čebelarstvo, mirno in normalno življenje, no, to me najbolj osrečuje.
Katero delo bi najraje opravljali, če to ne bi bila televizija?
Težko rečem, mogoče bi bila pa gozdarka, ker sem zares rada v gozdu, uf, zanimivo vprašanje, pa spet malo sanjam.
Kdaj in kako se je sploh začelo vaše medijsko delo?
Televizija VTV, oddaja Miš-Maš, trideset let nazaj, nato TV Slovenija – Videoring, Mladi geniji, Dobro jutro, Firma.tv, Države sveta, povabilo na POP TV in zdaj sem tu.
In za konec še … smo v času vročega poletja. Kako in kje ga preživljate?
Doma, z družino, na vrtu, pri čebelah, ob kakšni mrzli reki, v gorah, skratka vse v okolici doma, saj je zares, in ne oguljena fraza, doma, v Sloveniji, najlepše.