Astro

Kdo so vaši duhovni vodniki in kako vam lahko pomagajo?

aa, sn
20. 8. 2020, 11.00
Posodobljeno: 20. 8. 2020, 16.27
Deli članek:

Splošni opis duhovnih vodnikov je dokaj preprost: gre za duhovna bitja, ki nudijo pozitiven vir napotkov, podpore in pomoči v vašem življenju

Profimedia
angel

Duhovne vodnike imamo prav vsi, ne glede na to, kdo ste, od kod prihajate, kakšne odločitve ste sprejemali v preteklosti in kako je videti vaše življenje zdaj.

Od trenutka rojstva pa vse do smrti imate ob sebi angela varuha, poleg njega pa imate tudi vodnike, ki prihajajo in odhajajo, odvisno od vaših trenutnih lekcij, vprašanj in področij, na katere ste osredotočeni. Vodniki spoštujejo vašo svobodno voljo in v vaša življenja ne bodo posegali brez dovoljenja ali nudili napotkov in pomoči, če je niste zaprosili – zavestno ali nezavedno.
V tem članku boste odkrili sedem ključnih vrst duhovnih vodnikov, skupne vloge, ki jih imajo, in kako se lahko povežete z njimi, da izkoristite njihovo pomoč na vseh področjih svojega življenja!

VRSTE VODNIKOV
Predstavljamo torej najpogostejše tipe vodnikov, ki so vam vedno na voljo za vse vrste del v življenju ter področja, na katerih vam najbolje priskočijo na pomoč.

Profimedia
prednica

1.  PREDNIKI
Ti duhovni vodniki so povezani z vami po genetiki. Najpogosteje gre za vam zelo ljube ljudi, ki ste jih poznali v svojem življenju, so preminili in vas zdaj vodijo iz kraljestva duha.
Običajno ne gre za direktno povezavo – mamo ali očeta na primer, temveč prihajajo od daleč nazaj v vašem rodu.
V tej vrsti vodnika po rodbinski zvezi obstaja izjema – v to skupino namreč spada tudi kakšen pomemben učitelj ali guru, ki ste mu sledili v kateri od bližnjih preteklih inkarnacij.
Duhovi prednikov vas vodijo in podpirajo na več načinov, najbolje pa vam celijo čustvene rane, travme in prepričanja, ki so se prenašali skozi generacije. Kot vsakodnevni praktični vodniki vam pomagajo, da se osvobodite teže preteklosti.

dk
angeli

2.  ANGELI
Angeli so duhovna bitja iz angelske hierarhije, ki lahko delujejo kot božanski glasniki in duhovni vodniki za človeštvo. Angeli, nadangeli in angeli varuhi so vrste angelskih bitij, ki najpogosteje delujejo neposredno s človekom.
Angeli sodelujejo z ljudmi s sporočanjem sporočil, prenašanjem dvigajoče in navdihujoče energije, pa tudi na način, da v ljudeh sprožijo njihovo lastno intuicijo. Prav angeli so tisti duhovni vodniki, ki ponudijo smernice, da se človek skozi inkarnacijo lažje premika v pravo smer ali drugače povedano: da v čim bolj polni meri izživi svoje poslanstvo, zaradi katerega je prišel na svet.
Vaš angel varuh je angel, ki je stopil naprej ob vašem rojstvu in se prostovoljno odločil, da vas bo podpiral na poti skozi vaše življenje. Angeli varuhi poznajo vaš edinstven dušni namen, poslanstvo in tudi prednosti ter vas lahko vodijo in podpirajo, da pridete v svojo najvišjo resnico in živahno uspevate v življenju.
Čeprav so angeli dokumentirani v mnogih religijah, sami niso religiozni! Vodijo vse ljudi, ne glede na vero, spol ... Vaš angel varuh je lahko neverjeten vodnik in zaveznik, ko zavestno gojite svojo neposredno povezavo z njim. Povezavo z angelskim svetom je najlažje vzpostaviti prav prek osebnega angela varuha.
Obstajajo pa tudi angelska bitja, znana kot nadangeli, ki podpirajo vse človeštvo in delajo z večjimi skupinami ljudi.

dk
zvezdna bitja

3.  ZVEZDNA BITJA
Ti vodniki so dobronamerna bitja z zvezd, ki so širše poznana tudi pod imenom naša galaktična družina.
Vaš duhovni vodnik z zvezd je bitje, ki ste ga spoznali v preteklih ali prihodnjih življenjskih inkarnacijah v katerem od drugih zvezdnih sistemov, kot je ta, v katerem ste trenutno: na Plejadah, Arkturiji, Andromedi, Siriusu, Orionu … ali v katerem od mnogih drugih zvezdnih sistemov.
Zvezdni duhovni vodniki so najpogosteje prisotni, da človeštvu in posameznikom pomagajo, da se razvijamo, rastemo kot duše in napredujemo na poti duhovnega vzpona.

dk
Jezus

4.  VNEBOVZETI MOJSTRI
Mojstri so duhovna bitja, ki so živela zemeljska življenja in obvladala svoje poti duhovne preobrazbe do vzpona. Lahko so izjemno močni vodiči in učitelji na naših osebnih poteh vzpona, katerega cilj je razsvetljenje.
Zaradi izkušnje tuzemeljskega življenja vnebovzeti mojstri tako globoko razumejo čustvene in fizične izzive, ki jih ljudje na zemlji doživljamo, da lahko ponudijo močne in predvsem izjemno praktične napotke, s pomočjo katerih se bomo naučili svojih lekcij in hkrati lahkotno živeli.
Vnebovzetih mojstrov, ki v tem času delujejo kot duhovni vodniki, je veliko, omenimo le nekaj najbolj poznanih: mati Marija, Jeshua/Jezus, Maitreja, Quan Yin, Babaji, Merlin, Saint Germain, Sanat Kumara, Melchizedek ...

Dreamstime
živalski vodnik

5.  ŽIVALSKI VODNIKI
Vodniki živalskih duhov so znani tudi kot totemi, gre pa za vrsto vodnikov, ki se prikazujejo v živalski obliki.
V našem življenju nas živalski vodniki vodijo do navdiha, nas hkrati zdravijo in nam nudijo neposredno fizično in duhovno podporo v teh zahtevnih časih.
Duhovni poudarek živalskih vodnikov je, da vam pomagajo čim bolje uspevati kot fizično bitje, da ostajate prizemljeni ter osredotočeni na neposreden stik z materjo Zemljo. Našteto seveda ne pomeni, da živalski vodniki nimajo močne duhovne modrosti ter magije in moči za prenašanje duhovnih sporočil, le njihov namen je specifičen in nič manj pomemben od dejanj drugih vodnikov.
Nekateri vodniki živalskega duha, kot so jaguar, jastreb ali kača, so dobro znani, da potujejo skozi tančico med fizičnim in duhovnim svetom, in ko se pojavijo v vašem življenju, vam bodo pomagali do lažjega vstopa v kraljestvo duhovnega sveta.
Glede na vaše življenjske izkušnje se vam prikazujejo zelo različne vrste duhovnih živalskih vodnikov, ki pa ponujajo svojo brezpogojno zaščito in vas podpirajo pri premagovanju strahu – ali pa vas obdarijo s posebnimi lastnostmi in modrostmi, ki jih v tistem trenutku ali obdobju potrebujete.

profimedia
Ganesh

6.  BOGOVI IN BOGINJE
Ti vodniki so duhovna bitja, ki so v določenih kulturah ali v duhovnih tradicijah že bili čaščeni kot božanski. Boginje in bogovi so kot vozila za božansko energijo in imajo pogosto živahne zgodbe, osebnosti in značajske lastnosti, ki dajejo obraz božji življenjski sili.
Tipično za te vodnike je, da so se v fizično inkarnacijsko potovanje podali v drugem ciklu, v drugi dobi, in zdaj živijo v duhovnem svetu in delujejo kot zavezniki in kot učitelji vodijo tiste, ki še vedno potujejo v fizični inkarnaciji.
Kot duhovni vodniki bogovi in boginje ne prevzamejo mesta edinega božanskega vira, vsi nam nudijo primere ali predloge, kako se manifestirajo določene božanske lastnosti.
Lahko vidimo boginje in bogove, ki so prisotni v mnogih kulturah, obdobjih in duhovnih tradicijah. Včasih jih imenujejo tudi junaki, božanstva, deve ali nesmrtni.
Naj navedemo le nekaj najbolj znanih bogov in boginj, ki trenutno najintenzivneje delajo s človeštvom: Hathor, Lakshmi, Ganesha, Odin, Freya, Yemanya, Oshun, Venera, Horus, Thoth …

Profimedia
vila

7.  ELEMENTALI
Za te vodnike je značilno, da naseljujejo enega izmed osnovnih elementov: zemljo, ogenj, zrak ali vodo. Zanje je znano, da niso vsi dobronamerni zavezniki človeka, toda tisti, ki se poglobi vanje, ima elemental kot vodnika na svoji strani.
Glede na element, s katerim delajo in so z njim povezani, obstajajo štiri ključne vrste elementalov kot duhovnih vodnikov.
Gnomi so prvinska bitja, povezana z elementom zemlje, Undine so povezane z vodo, Sifi so povezani z elementom zraka, Pyraustas (včasih imenovan Salamander) pa je elementarno bitje, povezano s toplotnim etrom in ognjem.
Ljudje, ki so tesno povezani z naravo, lahko posledično pomenijo povezavo z elementarnimi bitji, ki naseljujejo kraje, kot so drevesa, gore, jezera, potoki in polja lave.
S pomočjo te povezave lahko ta elementarna bitja delujejo kot vodniki duha, ki pomagajo odkleniti globlje plasti modrosti, ki jih hranijo v živi knjižnici – Zemlji, in s tem vplivajo na dvig človeške zavesti.
Poleg štirih osnovnih vrst elementarnih bitij obstajajo tudi številne vrste bitij, ki prebivajo na eterični in astralni ravni Zemlje, ki vzdržujejo naravo in človeštvo. Cvetlične vile, drevesni vilini in naravni duhovi so nekatere od teh dodatnih vrst bitij – skupaj s škodljivimi elementarnimi bitji, ustvarjenimi iz disharmoničnih misli in občutkov, ki so pogosto prisotni v naravnih katastrofah.

Imate svobodno voljo in vaša je odločitev o tem, ali boste sodelovali s svojimi vodniki, jih prosili za pomoč in jo sprejeli, ali pa jih boste ignorirali.