Astro

Horoskop za maj: srečni in slabi datumi za 12 astro znakov

Andreja Novak
30. 4. 2020, 14.14
Posodobljeno: 30. 4. 2020, 14.34
Deli članek:

Maj bo odličen mesec za smiselno komunikacijo, praktično razmišljanje, saj je Merkur v znamenju bika. To bo osrečilo predvsem dvojčke in device, dalo pa tudi bikom večje pogajalske sposobnosti.

px
HOROSKOP

Tradicionalne energije ljubezni bodo bolj sprejemale tehtnice, ovni in biki, pa še to le v prvi polovici meseca, saj se 14. maja Venera obrne retrogradno in bo treba na novo pregledati svoj odnos do življenja, ljubezni ter se odpreti potrebnim spremembam.
Že začetek meseca bo precej razburljiv, osvobajajo se namreč še zadnje stopnice starih sistemov varnosti in nekatere tradicionalne vrednote bodo padle tudi zato, ker ne izpolnjujejo več smisla svojega poslanstva. Do konca meseca bodo tako še pretresi, ki bodo zahtevali nov način komuniciranja, čutenja in iskrenosti v vsem, kar se bo dogajalo. S tem bodo osebno najbolj povezani raki in kozorogi, ki bodo tako uradno zaključili svoj dolgi proces sprememb.

Pixabay
Oven

OVEN *****

21. 3.–20. 4.
Pester maj se vam obeta. Aktivni boste tako v službi, svojem poslu, kot v ljubezni. Morda boste malo ekscentrični in iskali rešitve na nenavaden način, a uspešni boste. Sodelovanje vam bo pomembno in odprti boste za vse možnosti, ki bodo prinašale rezultate. To bo razveselilo vaše poslovne partnerje ali šefe in vam bodo omogočili napredovanje in več samostojnosti. Našli boste težko iskano ravnovesje med ljubeznijo in poslom. Ohranite spodbujajočega duha v sebi in se soočite z vsemi dvomljivci, ki bodo želeli od vas samo potrditev, da bo vse šlo v dobro smer. Stisnili boste zobe in se predali dejavnostim, ki jih ne bo malo. Ukrepi bodo pozitivno sprejeti.
Srečni dan: 12. 5.
Previdno: 25. 5.

Pixabay
Bik

BIK **
21. 4.–20. 5.
Nove informacije o poslovnih spremembah, stroških in strahovi, ki se bodo kopičili v vas, vam bodo pomagali pri odločanju za spremembe. Imeli boste možnosti odmakniti se sočasno od vseh težav, ki vas bremenijo, in se praktično povezati z ljudmi, ki vam omogočajo dobro delo in dobro plačo. Zato odločitev ne bo težka. Razrešili boste tudi svoje čustvene zagate in se popolnoma usmerili v kariero in ureditev materialnih dobrin. To slednje vam bo, ne glede na situacijo, šlo zelo dobro. Z odgovornostjo boste sprejeli možnosti za uspeh na dolgi rok. Verjeli boste, da to počnete tudi za druge, a bo vaša svoboda prva stvar, ki jo boste želeli praktično vpeljati v svoje življenje.
Srečni dan: 10. 5.
Previdno: 30. 5.

Pixabay
Dvojčka

DVOJČKA ***
21. 5.–21. 6.
Zavedanje, da je zdaj veliko odvisno samo od vas samih, vam bo ustvarilo pritisk na misli, in če ne boste začeli ustvarjati svojega življenja bolj načrtno, boste doživeli številne glavobole. Tudi sicer se boste težko izognili pritiskom iz okolja, ki ste jih do zdaj kar dopuščali. Zato je treba postaviti mejo in začeti spoštovati najprej sebe. Skozi notranjo moč in svoj pravi položaj boste marsikoga navdušili. V drugi polovici maja boste na polno kreativni, saj bo veliko stvari treba izpolniti. Držite svoje obljube, ne glede na to, kako tesno bo šlo skozi. Nekdo računa na vas. Konec meseca boste videli prihodnost čisto v drugi luči.
Srečni dan: 22. 5.
Previdno: 16. 5.

Pixabay
Rak

RAK ****
23. 6.–22. 7.
Ne glede na kaos in čustvene preobrazbe, ki se bodo dogajale v okolici in v vas, boste uspeli na novo postaviti svoje temelje, svojo varnost. Življenje bo postalo bolj stabilno že z vašim zavedanjem, kam greste in za kaj delate. Bremena iz preteklosti se bodo spontano odmaknila in tudi ljudje vas bodo manj bremenili. Cenili boste zgodovino, tudi svojo, kar vam bo dalo močno podporo za nadaljevanje v smeri, ki si jo srčno želite. Diplomatski boste v odnosih in sklenili dobre posle z družbo, ki vam veliko pomeni. Poiščite ravnovesje v sodelovanju, da boste stabilni partner in sočasno ohranili lastno integriteto in svoje osebno, intimno življenje.
Srečni dan: 23. 5.
Previdno: 30. 5.

Pixabay
Lev

LEV *****
23. 7.–23. 8.
Nenavadne situacije vam bodo pokazale drug pogled na stvari, ki jih morate razrešiti. S hitrim ukrepanjem si boste pridobili spoštovanje med širšo skupino ljudi, kar bo posledično izboljšalo vaš posel. Čas bo, da uresničite skrite sanje, še posebej ker bodo vse stare, skrite zadeve priplavale na vrh. Na srečo nimajo z vami neposredne zveze, saj se bo pokazalo, da za večino stvari sploh niste vedeli. Zato ni nič narobe, če nadaljujete v smeri, ki je bila zasnovana v preteklosti, samo obrnite jo po svoje in dodajte svojo kreativnost in notranje želje. Morda se boste lotili večje investicije ali se bodo pokazala skrita nagnjenja, oboje bo pozitivno.
Srečni dan: 31. 5.
Previdno: 11. 5.

Pixabay
Devica

DEVICA****
24. 8.–23. 9.
Postavljeni boste v ospredje in morda bo to okrepilo vašo kariero in vam dalo priložnosti, ki ste si jih želeli. Če boste dovolj hitri in prilagodljivi tako v komunikaciji kot v delovanju, boste resnično prestopili v nov način življenja, ki vam bo bolj po godu. Uporabite svoja znanja iz preteklosti, ne bodite v zadregi glede nekaterih malo manj tradicionalnih znanj. V vseh pogledih je dobro, da ohranjate svojo samozavest in se podajate v smeri, ki vas pomirijo, in ne obratno. Skozi odnose se boste sprostili in nekatere stvari boste aktivirali prvič v življenju. Ljubezen do sebe in do življenja vas bo podpirala, še posebej če se boste odprli za iskreno komunikacijo.
Srečni dan: 22. 5.
Previdno: 17. 5.

Pixabay
Tehtnica

TEHTNICA***
24. 9.–23. 10.
Z jasnostjo in mirnostjo boste dokončevali nekatere svoje lekcije v odnosih, kar pa ne pomeni, da boste zaključili tudi odnose. Pomembno vam bo spoznanje, da svoja čustva aktivirate in spreminjate v sebi brez vplivov okolja. Po 14. 5., ko bo vaša vladarica Venera šla v retrogradno fazo, bo to še bolje steklo in naredili boste globoko prenovo sebe in svojega življenja. To pomeni tudi, da se ne boste več trudili za ljudi, ki vas komajda opazijo ali vidijo samo svoje koristi. Bolj se boste povezali z ljudmi, s katerimi boste gradili skupno veselje in napredovanje. Imeli boste velik vpliv na javnost, družbo, pa čeprav si tega ne boste zares želeli niti delali na tem.
Srečni dan: 31. 5.
Previdno: 22. 5.

Pixabay
Škorpijon

ŠKORPIJON ***
24. 10.–22. 11.
Novosti bodo potrebne in vaša kreativnost bo lahko na polno prišla na plan. Imeli boste željo in moč narediti večje spremembe, ki bi bile v korist širši družbi. Polno boste zaposleni in z otroškim zaupanjem boste šli v nekatere spremembe. Sreča vas bo spremljala, kar boste precej čustveno delili s svojimi bližnjimi in okolico. Spreminjali boste vsakodnevno življenje in se odpirali za nove poslovne uspehe, ki bodo trajali dlje časa. Morda boste malo pretiravali s predanostjo cilju in pri tem ponovno izčrpali svoj imunski sistem. Pozorni bodite na uradne predpise in zakonitosti, da jih ne zaobidete, saj tokrat ne boste imeli potrebne podpore poznanih ljudi.
Srečni dan: 14. 5.
Previdno: 17. 5.

Pixabay
Strelec

STRELEC **
23. 11.–21. 12.
Varnost domačih temeljev bo vprašljiva, zato bo treba spremeniti način delovanja, sodelovanja in se posvetiti novim idejam. Korak za korakom boste delali spremembe, ki bodo vplivale na vse družinske člane, ni nujno, da na vse dobro. Temeljno boste pregledali svoje delo in službo ter se začeli premikati v smeri svobode in dela, za katerega verjamete, da ga lahko optimalno izvedete. Pomembno je, da ne zavajate ljudi z malenkostmi, temveč jih k sodelovanju povabite šele, ko boste sami jasno vedeli, s čim in kako boste sodelovali. Previdni bodite glede starih sodelavcev, saj vidijo bolj svoje rezultate kot skupne. Osredotočite se na bistvene stvari.
Srečni dan: 16. 5.
Previdno: 20. 5.

Pixabay
Kozorog

KOZOROG ****
22. 12.–20. 1.
Osvobaja se vse, po čemer ste pred leti hrepeneli. Resetirali boste svoja čustva in se popolnoma odprli novemu načinu sodelovanja. Nič vam ne bo težko, saj imate voljo in red že v sebi. Tudi zdravje vam bo začelo bolje služiti, saj ne bo toliko okoliških pritiskov na to področje, predvsem psihično boste doživeli notranji mir. Skozi mesec se vam bodo kazale prave stvari tudi za materialno ugodje. Nekatera stara prepričanja bodo odpadla, predvsem sodbe ljudi, za katere se bo pokazalo, da so do vas zelo pozitivni. Previdni boste, a hkrati pripravljeni na novosti. Življenje vam bo postalo zanimivo in odzivni boste na vse dobre stvari, tudi na ljubezen.
Srečni dan: 21. 5.
Previdno: 28. 5.

Pixabay
Vodnar

VODNAR ****
21. 1.–20. 2.
Usoda bo poskrbela, da se bodo stvari zapeljale bolj po vaše oziroma tako, da bo za vas optimalno. Kariera in poslovni vpliv vam bo narasel z izjemnimi idejami, ki bodo prinesle že v drugi polovici meseca dobre rezultate. Tudi tujina se vam bo odprla in dobre zamisli se bodo začele uresničevati dolgoročno. Praktičnost in komunikacija vam bo odpirala številne poslovne in prijateljske odnose, da se boste lahko dogovorili praktično karkoli. Če boste iskali finančno pomoč, se bo tudi ta našla prek prijateljskih zvez, zato bodite odprti za vse ideje, ki se vam porajajo. Ne zanemarite pa svojega telesa in naredite vse za svoje dobro počutje.
Srečni dan: 12. 5.
Previdno: 30. 5.

Pixabay
Ribi

RIBI *****
21. 2.–20. 3.
Zadovoljstvo in psihični mir vas bo zajel in želeli boste nadaljevati s svojim originalnim delom. Neodločni boste do svojega odnosa do okolja, zato boste nadaljevali z izrednimi razmerami in ostajali v izolaciji do takrat, da se ne boste počutili varno v okolju. Nezaupanje, ki ga imate do okolja, izhaja iz preteklosti, zate se bo skozi to dogajala večja sprememba vašega bistva in sprostitve. Živeli boste navidezno sanjsko življenje, sočasno pa boste idealizirali stvari, ki jih ne boste imeli. Prejemali boste darila in podporo bližnjih ljudi, ki vam stojijo ob strani, ker verjamejo v vas. Bodite pozorni na svojo dobro fizično kondicijo.
Srečni dan: 16. 5.
Previdno: 13. 5.