Preizkusite

Teh 15 vprašanj razgali vsakogar

Neja Kralj
7. 4. 2023, 23.00
Posodobljeno: 7. 4. 2023, 23.28
Deli članek:

Resnično se v odgovorih na teh 15 vprašanj skriva ključ, s katerimi osebo spoznate z vseh njenih plati. Vprašanja lahko uporabite tudi kot trik - da presodite, če je z osebo, s katero si postajate vse bližji, odnos smiselno poglabljati..

Profimedia
Komunikacija v odnosih igra ključno vlogo.

Morda ste celo med tistimi, ki jim je enostavno mučno znova in znova spoznavati nove potencialne partnerje in doživeti nešteto prvih zmenkov? Vedno se sprašujemo eno in isto, velikokrat pa se na koncu izkaže, da osebe sploh nikoli nismo dovolj dobro poznali.

Tokrat vas naučimo zastavljati prava vprašanja

So vprašanja, s katerimi prebijemo led, in so vprašanja, s katerimi lahko osebo nasproti sebe v resnici spoznamo. Nikar ne računajte, da bo intima tista, ki vaju bo povezala. Saj veste, obstajajo tudi odnosi, ki temeljijo izključno na seksu (in ki nemalokrat povzročijo strto srce). Ne. Komunikacija je tista, ki lahko pri vsem tem igra ključno vlogo. Komunikacija in trenutki, ki jih doživita skupaj.

Tokrat si bomo vprašanja sposodili od Jonathana Robinsona. Ta je v svoji knjigi Majhna knjiga velikih vprašanj pod poglavjem izkustva spiritualne intime nanizal 15 poglavitnih vprašanj, ki imajo moč ustvarjanja prave povezave, in to v kratkem času.

Zastavite jih takrat, ko pri sebi začutite, da si osebo želite bolje spoznati. Nikar z njimi ne vskočite že na prvem zmenku, saj so morda pregloboka za prvo, površinsko spoznavanje. Saj veste, prvi zmenki so le tipanje terena, vsi kasnejši pa izraz želje po razvoju nečesa več … in čas za odkrivanje globine.

Kako pravilno speljati pogovor:
Vse, kar pri tem potrebujete, je partner, ki se vam je pripravljen odpreti, vsaj eno uro časa in miren kotiček, kjer se lahko o vprašanjih tudi pogovorita. Nanje odgovarjajta oba. Ni važno, kako dolgo se zadržita pri enem vprašanju, narobe ni niti zastavljanje dodatnih podvprašanj. Poskrbite le, da do konca druženja odgovorita na vsa vprašanja s seznama.

To so vprašanja, ki so primerna tako za tiste, ki se šele spoznavajo, kot pare, ki se želijo ponovno povezati.
1. Kdaj si najsrečnejši/-a?
2. Kaj je tvoja največja moč?
3. Kaj je tvoja največja slabost?
4. Kateri trenutek je bil v tvojem življenju najtežji?
5. Kaj je zate najpomembnejše?
6. Kdaj se počutiš najbolj naklonjeno?
7. Česa se trenutno izogibaš? (Pred čim trenutno bežiš?)
8. Kaj ti pomaga, da se počutiš zares ljubljenega/ljubljeno?
9. Kaj najbolj obžaluješ, da si naredil?
10. Kako misliš, da te vidim?
11. Po čem hrepeni tvoje srce?
12. Kaj meniš, da je tvoj največji dosežek?
13. Kakšen je bil tvoj prvi vtis o meni?
14. Kaj ti je najbolj všeč na meni?
15. Kakšna oseba si sanjal/-a, da bi postal/-a?