Astro

22 jasnih mislih, ki pa jih razumejo le redki

sn
29. 8. 2021, 17.40
Posodobljeno: 29. 8. 2021, 22.19
Deli članek:

Obstaja napačno prepričanje, da je biti sam slabo, a preprosto ni tako! Poglabljanje vase in iskren pogovor s samim seboj sta namreč vse bolj priznana kot izvrstna in preprosta terapija za lepši pogled na svet in zadovoljstvo s seboj.

profimedia
vino

Če spadate med tiste, ki radi čas preživljajo sami, boste na spodnje trditve zagotovo prikimali.
Seveda pa tisti, ki jim že misel na preživljanje časa s samim seboj povzroča nočno moro, zbranih trditev niti razumeli ne bodo, kaj šele da bi v njih začutili draž, da bi kaj od naštetega poskusili …
Preverite, ali se v naštetih trditvah najdete ali ne … Pa tudi če se ne strinjate z ničimer od opisanega, ni prav nič narobe – le da se v svoji koži dobro počutite. Dokler ste srečni, svojih navad nikar ne spreminjajte. A če niste srečni, morda v spodnjih opisih odkrijete pot v lepši jutri.
Pa pojdimo lepo po vrsti:
1.

Vikendi, za katere nimate nobenih načrtov in nobenih obveznosti, so najboljši vikendi v življenju.
2.

Kadar vas prijatelji vabijo na družabna srečanja in nimate nobenih drugih načrtov, jih pogosto zavrnete iz preprostega razloga: ni vam do pogovorov tjavendan in želite si biti sami.
3.

Dober glasbeni album, knjiga ali televizijska oddaja vam veliko dlje ostanejo v spominu kot še tako dobra bučna zabava.
4.

Bivanje v oddaljeni koči sredi gozda se vam zdi najboljša možna ideja za dopust.
5.

Nič se vam ne zdi bolj vznemirljivo kot načrtovanje dolgega samostojnega potovanja, ker veste, da se boste ravnali po svojem urniku, poslušali svojo najljubšo glasbo in avdioknjige ter jedli hrano, ki prija vam.
6.

Ko ljudje rečejo, da v restavraciji ne morejo jesti sami, jih ne razumete – vam se zdi uživanje hrane brez vmesnih pogovorov edini pravi način.
7.

Neprestano tičanje v dvoje tudi v partnerski zvezi težko prenašate – vaš lastni prostor vam je tako pomemben kot zrak, ki ga dihate.
8.

Tudi če ste vezani, si čas urejate tako, da ga imate nekaj samo zase – sicer ne bi bili srečni in bi zato trpel tudi odnos.
9.

Edina oseba, ki bi lahko bila vaš partner, je tista, ki tudi sama potrebuje čas zase in medtem uživa.
10.

Tisti, ki vas le bežno poznajo, bi vam kot glavno karakteristiko pripisali neodvisnost.
11.

Zavestno se trudite čim večkrat prisluhniti svoji intuiciji.

12.
Medtem ko ljudje okoli vas sovražijo biti sami, vi včasih pomislite (čeprav svoje bližnje iskreno ljubite), da bi bilo vsaj nekaj dni čudovito preživeti čisto sam doma.
13.

Pogosto imate v delu kakšen projekt, najraje kaj umetniškega, in se mu vestno posvečate v prostem času.
14.

Kadar se družite z ljudmi, vam je ljubše, če jih je manj. Bolj ko je pogovor intimen in globok, ljubši vam je.
15.

Pogosto opazujete in proučujete vedenje ljudi – in v tem samo uživate, nimate navade vrednotiti njihovih dejanj in obnašanja kot pravilnih ali napačnih.
16.

Uživate v hladnem in deževnem vremenu, saj vam daje idealen izgovor, da ostanete v svojem brlogu ob dobri knjigi, pisanju dnevnika – ali pa samo razmišljanju.
17.

Če ne razmišljate o pomembnih življenjskih vprašanjih, ste verjetno napol mrtvi.
18.

Ker večino časa preživite sami, ste med preživljanjem časa v družbi veliko bolj prisotni in pozorni kot drugi, saj želite čas – če ga že preživljate na ta način – čim bolje izkoristiti in se od drugih tudi kaj koristnega naučiti.
19.

Če se izjemoma odpravite na organiziran pohod ali podoben dogodek, za katerega veste, da se bo na njem trlo ljudi, se vsaj na pot tja vedno podate povsem sami in že prej poskrbite, da prijatelji niti ne izvedo, kam greste.
20.

Seveda, zabavno je piti vino s prijatelji ... A imeti ob koncu dolgega dneva buteljko čisto zase!? Stoodstotno popolno oziroma kot v nebesih.

21.

Če se sami odpravljate v nov kraj (čeprav gre le za sosednjo vas), pustolovščino načrtujete v solo izvedbi. Svet si želite videti in doživljati s svojimi očmi, brez mnenj kogarkoli drugega.

22.

Ne obstaja nič lepšega kot klic prijatelja, s katerim ste bili domenjeni o srečanju, a vas je zaradi nekih obveznosti pustil na cedilu – same s seboj.