Astro

Tedenski horoskop: kriza se začenja, o njeni moči se še ugiba

Bern Jurečič, astrolog
29. 9. 2019, 15.00
Deli članek:

Gibanje Plutona, Južnega vozla in Saturna v Kozorogu s Plutonovim obratom pridobiva novo dimenzijo.

pixabay
vesolje

Zdaj bosta aktivna oba, nakar se bodo počasi začeli kazati pomeni te konfiguracije, tako na svetovni ravni kot v prenekaterem primeru tudi na osebni. Ker gre pri Kozorogu pa tudi Saturnu vedno za vprašanje strukture, trdnosti, se bo to odrazilo tudi na področjih bančništva, financ, monetarnega sistema. Ne da bi kaj posebej burili duhove, povejmo, da je bila kriza v letih, ki prihajajo, napovedana že pred desetletjem, vprašanje je le, kako močna bo in katere vse sfere bodo vpletene. 

Sicer pa se ta teden v dveh dneh zgodita dva premika, najprej gre Merkur iz Tehtnice v Škorpijona, naslednji dan pa v Tehtnico prihaja Mars. Taka »hokejska« menjava je več kot zgovorna: od besed k dejanju!

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo ta teden prišlo od 6°27 do 13°21 Tehtnice.

Merkur bo ta teden prišel od 25°01 Tehtnice do 4°58 Škorpijona, kamor bo vstopil 3. 10. 

Venera bo v tem tednu prišla od 19°03 do 27°46 Tehtnice.

Mars bo prišel od 27°15 Device do 1°45 Škorpijona, v katerega bo vstopil 4. 10.

Jupiter bo prišel od 18°02 do 19°01 Strelca.

Saturn bo še zelo počasi prišel od 14°01 do 14°11 Kozoroga.

Uran bo retrogradno prišel od 5°42 do 5°27 Bika.

Neptun se bo retrogradno premaknil od 16°46 do 16°36 Rib.  

Pluton bo ta teden praktično stal na mestu (na 20°38 Kozoroga), pred odhodom v direktni smeri.

Luna bo šla 30. 9. v Škorpijona, 2. 10. v Strelca in 4. 10. v Kozoroga.

Prvi krajec bo na nebu v soboto, 5. 10., ob 18.46 na 12°09 Kozoroga.

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)
Pridružitev Marsa planetom v Tehtnici, ki se bo zgodila v drugi polovici tedna, bo vnesla novo energijo, in sicer v neko skupno stvar, skupno dobro, na primer v poslovno ali zasebno sodelovanje po eni oziroma v partnerstvo, zakon po drugi strani. Ne bi bilo nenavadno, če bi recimo skok v zakonski jarem načrtovali ravno za ta čas ... Trudili se boste doseči neki dogovor in v dogovarjanje boste vložili veliko časa in energije. Potrudite se zadevo dokončati čim prej, da ne bi prišlo do odlaganja ali zavlačevanja. Deležni boste močnega vpliva tradicije ali pravil, starši bi znali ustaviti neki tok dogajanja, v kar ste polagali veliko upov. Jezile vas bodo malenkosti, s katerimi se morate ubadati.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)
Če odštejemo dejstvo, da v velik meri drugi, njihova volja in zahteve krojijo vaš vsakdan, ni videti, da bi bili v tem času neuspešni ali da bi se imeli slabo. Vaša prizadevnost in ustvarjalnost sta na višku, vaši cilji so praktični, realni, a še vedno visoki. Planetarna gostota v Tehtnici kaže na precej visoka pričakovanja in veliko vložene energije, tudi čustvene, rezultati pa tega ne bodo dosegali, čeprav sploh ne bodo slabi. Ker ni vse odvisno samo od vas, ne bodite razočarani, ampak poskusite ovrednotiti svoje rezultate brez poslušanja prigovorov s strani. Predvsem pa poskusite ne komplicirati, stvari so v resnici enostavnejše, kot se zdijo.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)
Zelo velikopotezni, v prihodnost usmerjeni in velikodušni boste ta teden. Sijali boste s svojo ustvarjalno energijo ter navduševali tudi druge. Na začetku tedna boste imeli še posebej izvrstne ideje (morda celo nekoliko nenavadne ali utopične), vaša zagnanost pa vam bo pomagala tudi preskočiti ali pa prebroditi ovire in težave. Naleteli boste na neko neodobravanje in iskali vzroke, pa tudi možnosti obvoda, a se s tem ne boste ukvarjali predolgo. V srčnih zadevah bodite pazljivi, včasih je že ena sama beseda preveč, nasprotna stran pa je videti vznemirjena in občutljiva. V zakonu se zadeve počasi izboljšujejo, čeprav je nezadovoljstva še vedno precej.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)
Pred vami je teden, ko bo do izraza prišla vaša trdnost in neuničljivost. Česarkoli se lotite, vam lahko uspe, četudi morda počasi ali postopoma, ne boste se dali. Vseh stvari se boste lotevali z veliko volje, je pa videti preveč čustvenega naboja, celo preobčutljivosti. Zaradi tega se lahko v kakšnem trenutku odločite narobe. Najraje bi svoje delo opravljali doma, da vam ne bi bilo treba iti ven in se izpostavljati. Pri papirnih in pravnih poslih boste naleteli na dilemo, ali nekaj sprožiti oziroma opraviti ali ne. Vložek bo velik, na tehtnici pa bo ali morala ali pa neki pomemben odnos. V ljubezenski zvezi se boste začeli pogovarjati in odklanjati pretekle nesporazume.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Stalno v gibanju, na telefonu ali internetu, vedno brez časa za marsikatero stvar, nekako tako bi lahko na kratko opisali teden, kakršen se odpira pred levi. Stabilnost vam bo pomenila morda celo več kot sicer, to pa zaradi težnje po obvladovanju pestrega dogajanja okoli sebe. Polovili boste številne informacije, ki bi vam lahko prišle prav, in se z več osebami menili o njih. V ljubezni bo zanimivo, spremembe, dogovori, odgovornost in strast se bodo prepletali, na trenutke ne boste vedeli, kaj je pomembnejše in kaj vam je storiti. Vsekakor pa trend ne kaže v slabo smer, prej nasprotno. V financah pazite na stroške, tudi na majhne. Utegne se zgoditi, da bodo kako povezane z zdravstvenim stanjem, čeprav ne z vašim.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)
V tem tednu boste delovali bolj umirjeno in počasi, a videz bo varal – notranji vzgibi bodo zadosti močni in pomembni, da se vas ustaviti ne bo dalo. Vaša drža, da ne marate nikogar prizadeti, se bo te dni tepla z bojaznijo, da lahko neaktivnost prinese še večje probleme. V službi in pri poslih bodo vaši koraki sicer trdni, a polen pod nogami ne bo zmanjkalo, imeli boste občutek, da bi se dalo veliko več opraviti. Vaša sposobnost prilagajanja dejanskim možnostim bo v tem času na preizkušnji, a boste izpit opravili z odliko. Videti je opravke z obračanjem denarja. Vzemite si čas in si napolnite baterije za kasnejše dni, ko dogajanja in tekanja okoli ne bo manjkalo.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)
Merkur se seli naprej od vas, prihaja pa Mars, ki bo energije planetov v vašem znamenju združil v bolj delovne, konkretne in učinkovite, končno boste lahko dosegli ali pa končali, kar ste si bili zastavili. Zelo živahen teden je torej pred vami in veliko bi lahko naredili, a vas bo morda nekaj držalo nazaj. Volja staršev ali družine, predsodki, tradicija? Boste pa zato izboljšali odnose s sorojenci in žlahto, predvsem druga polovica tedna bo odlična za kaj takega. V ljubezenski zvezi se boste vprašali, le kje je harmonija, ki ste jo pričakovali ali pa celo imeli pred nedavnim. Na finančnem področju boste začeli razmišljati o spremembah, nemara več kot le o eni, pa tudi če bodo le majhne.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)
V partnerstvu se nesporazumi iztekajo, a ne čisto tako, kot bi vi radi, torej v jasnosti dorečenega; verjetno pride še kakšno nadaljevanje, zdaj je čas bolj primeren za celjenje ran. Vzeli si boste več časa zase, se zatekli v tišino in razmišljali o nekaterih stvareh, ki ste jih slišali in so vam dale misliti. V ljubezni se bo nekaj odvijalo v imenu »višjih ciljev«, nekaj boste (ali pa vaša druga polovica) naredili iz vzrokov, na katere sicer niti pomislili ne bi, pri tem pa bolj mislili na jutri kot na danes. Pri poslih vse kaže, da bo šlo enako kot prej ali morda celo malo bolje, vsekakor pa na drugačen način, malo bolj prikrit, recimo, z več lobiranja, navideznega prepuščanja, po sistemu »tihe vode, ki bregove dere« ...

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)
Kar zadeva finance, bi bilo ta teden morda še najbolje malo stopiti na zavoro. Ne ravno, da ne bi šlo, le ovire se zdijo kar visoke, potrebnega bo veliko truda. Planetarna gostota v Tehtnici za vas vedno pomeni bogastvo idej in razmišljanje o visokih, velikih in ne kaj dosti praktičnih ciljih. Svet je vaš, vsaj vam se tako zdi. Idej vam ne primanjkuje, energije za njihovo izpeljavo tudi ne, da drugi niso najbolj za stvar, vas pa itak nikoli ni kaj dosti motilo. Čutili pa boste veliko družbeno odgovornost, saj bi lahko kakšna vaša poteza spodbudila še druge, ki pa niso tako zanesljivi in bi se lahko ideja izrodila v kaj neobvladljivega. Zato vseeno malce pazite, komu kaj rečete. Sploh pa boste marsikaj raje storili sami.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Zdaj, ko se po Saturnu, ki je že dodobra na direktni poti, v tem tednu obrača še Pluton, se bodo stvari spreminjale »počasi pa ziher«. Marsikateri kozorog bo v teh mesecih doživljal karmična spoznanja in/ali tektonske življenjske premike. Od posameznega horoskopa je seveda odvisno, na katerem polju se bo največ dogajalo, pa tudi rezultati bodo nemalokrat vidni šele čez čas, z distance. Vsi »osebni« planeti so ta čas v Tehtnici ali zelo blizu, kar krepi pomen službe, poslov, uspeha in sistema v vašem življenju, tudi če gre bolj natančno za družino, in ne recimo firmo, ali pa za odločanje o družini ali o prvem otroku. Čas je na vaši strani, korake odmerjajte preudarno, pa uspeh ne bo izostal.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Vodnarji dobro veste, kaj je narobe in kje je treba »potipati« sistem, da bi se stvari obrnile na bolje, in v tem tednu lahko to še bolje izkoristite kot sicer, predvsem na področju informiranja in tudi »soljenja pameti«. Nekaj malega rezerve je pri tem sicer dobro imeti, da se ne bi komu zamerili, a vas bo motilo, da očitno mir in skladno reševanje sporov večine niti ne zanimata. Morebitno zaostrovanje boste jemali zelo osebno, pa čeprav na trende ne morete vplivati. Tudi v partnerstvu bo nekaj stvari postavljenih na drugačno mesto kot do zdaj, čeprav kakšnih velikih generalk ravno ne bo. Možna pa je malo večja distanca kot prej ali pa nesporazum o kakšni stvari, ki se ga za zdaj ne da rešiti.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)
Z Marsovim prihodom v Tehtnico in premikom Merkurja v Škorpijona tik pred tem se bo vaša energija spremenila v bolj učinkovito, pa če gre za aktivnost na finančnem oziroma investicijskem področju, za spoznavanje vrednosti sebe in drugih ali pa za poglobljeno delo na sebi. Nekaj odličnih prebliskov vam bo prineslo občutek, da bi lahko spremenili stanje v družbi na bolje. V službi bo okoli vas precej napeto, vi pa boste ob vsem tem presenetljivo mirni, v nasprotju z množico »sekirantov« boste svetu kazali, kako se tudi da živeti v času, ko je »vse narobe«. V partnerstvu in na ljubezenskem področju sicer ni vse, kot bi moralo biti, a se ne boste žrli zaradi tega, temveč boste brez velikih pretresov šli naprej, kot da se ne dogaja nič.