Astro

Čutila je, da jo z možem povezuje 'nekaj močnejšega'

tj
29. 9. 2019, 10.00
Posodobljeno: 29. 9. 2019, 10.24
Deli članek:

»Če bi mi kdo rekel, da bom pri 12 letih spoznala moškega, s katerim se bom že leto pozneje poročila in dobila otroka z njim, bi mu rekla, da je nor.«

Profimedia
Kevin in Kyra sta dan pred izidom Vklopa proslavila 31. obletnico poroke.

S temi besedami se je igralka Kyra Sedgwick v intervjuju, ki ga je pred 11 leti dala za revijo Redbook, spomnila začetka svoje pravljične ljubezenske zgodbe.

S svojim srčnim izbrancem, stanovskim kolegom Kevinom Baconom, je pred dnevi proslavila že 31. obletnico poroke!Igralka, filmska producentka in režiserka Kyra Sedgwick, ki je pred dobrima dvema tednoma praznovala 54. rojstni dan, in sedem let starejši igralec ter glasbenik Kevin Bacon sta se spoznala leta 1987. Združile so ju poslovne obveznosti, saj sta skupaj snemala dramo Lemon Sky.

Zanimivo je, da je zvezdnica, rojena v New Yorku, med snemanjem o Kevinu ves čas razmišljala le kot o poslovnem partnerju. Niti za trenutek ni pomislila, da bi se med njima lahko razvilo kaj več. Njen stanovski kolega, ki je na svet prijokal v Philadelphii, na videz namreč ni bil njen tip moškega: »Spominjam se, da sem po najinem prvem srečanju in spoznavanju gledala njegovo zadnjico, ko je odhajal, in pomislila, da je nekaterim dekletom to očitno všeč.«

Spoznala ga je že pri 12 letih

Čeprav je v fizičnem smislu ni privlačil, je Kevinu uspelo narediti dober vtis nanjo in osvojiti njeno srce. Med drugim jo je simpatično opomnil, da je že kot 12-letna deklica pohvalila njegove igralske sposobnosti. V 70. letih prejšnjega stoletja, ko je bil po neki gledališki predstavi v restavraciji, sta k njemu namreč pristopila neka deklica in njen brat, ki ji je rekel: »Rekla si mi, da ti je ta igralec všeč, zato pojdi do njega in mu to povej.« Ta deklica je bila Kyra, ki se takrat seveda še ni zavedala, da bo 10 let pozneje začela razmerje z igralcem, ki ga je občudovala.

Profimedia
Zaljubila sta se med snemanjem drame Lemon Sky.

Zaljubila sta se med snemanjem že omenjenega filma, v katerem je ona upodabljala Carol, on pa glavnega junaka Alana. Da sta ustvarjena drug za drugega, sta očitno ugotovila po hitrem postopku, saj sta se že po nekaj mesecih, na božični večer leta 1987, zaročila. »Zaprosil sem jo za božič, in sicer tako, da sem v darilno nogavico vtaknil prstan. Ko je privolila, sem bil povsem šokiran,« je nekoč pojasnil Kevin, ki se je s svojo sanjsko žensko že dobrih osem mesecev po zaroki, 4. septembra 1988, sprehodil do oltarja.

Zvezdnika po zakonskih vodah torej plujeta že 31 let, kemija med njima pa je kljub temu še vedno zelo močna. »Seks je zelo pomemben in strast je še vedno tu. Ko vstopi v sobo, še vedno ostanem brez besed, srce mi začne hitreje utripati in pomislim, kako zelo čeden je,« zatrjuje Kyra, ki je s svojim dragim posnela še sedem skupnih filmov, neodvisno dramo Prepovedan dotik, triler Naklepni umor, glasbeno dramo Življenjsko potovanje, romantično dramo Ljubček, kriminalko Cop Car, romantično komedijo Pyrates in dramo Story of a Girl, ki jo je Kyra režirala, on pa je v njej odigral glavno vlogo.

Tudi hčerka je igralka

In zakaj je njun zakon, v nasprotju s številni drugimi (hollywoodskimi), tako dolgotrajen in srečen? Kyra je trdno prepričana, da zato, ker sta si že zdavnaj obljubila, da nikoli ne bosta zapustila drug drugega, ne glede na to, kakšne težave ju bodo doletele. Po mnenju zvezdnice je pomembno vlogo odigralo tudi to, da sta, ko sta bila njuna otroka še majhna, veliko pozornosti posvečala ravno svoji štiričlanski družini.

Profimedia
Sta ponosna starša dveh otrok, 30-letnega Travisa in 27-letne Sosie Ruth (na fotografiji), ki je prav tako igralka.

Ob tem pa seveda nista zanemarjala sebe in svojega zakona, ki je zanju že od nekdaj prioriteta, zato si redno privoščita romantične zmenke. »To je temelj, na katerem sva vse zgradila. Otroci morajo vedeti, da imajo tudi njihovi starši potrebe in da so te pomembne. Moji starši so se ločili, ko sem bila še zelo majhna (Patricia Rosenwald in Henry Dwight Sedgwick sta se razšla, ko je bila Kyra stara štiri leta), ravno zato pa sem na začetku najinega zakona mislila, da zmorem in znam živeti sama, brez njega. Na srečo se je to mišljenje spremenilo, on pa je postal oseba, s katero si želim iti skozi življenje in skupaj z njo ostareti,« pojasnjuje Kyra, ki je dobrih devet mesecev po poroki, 23. junija 1989, povila dečka Travisa, 15. marca 1992 pa se je družini pridružila še deklica Sosie Ruth, ki se je podala po stopinjah svojih slavnih staršev in postala igralka. Zvezdnika s svojima otrokoma živita daleč stran od hollywoodskih žarometov, in sicer v newyorški soseski Upper West Side.  

Kevin je včasih zanjo še vedno uganka

Kevin, ki je, preden je spoznal žensko svojega življenja, pet let ljubil svojo dve leti mlajšo stanovsko kolegico Tracy Pollan, ki je ravno tako že 31 let poročena z 58-letnim kanadsko-ameriškim igralcem Michaelom J. Foxom, nikoli ni skrival, da na začetku njunega razmerja ni bilo vse rožnato.

V času, ko je spoznal Kyro, je namreč preživljal enega od najtežjih obdobij v svojem življenju. Takrat je bil obseden s slavo in vsakič, ko je kateri od njegovih filmov požel slabe kritike, je jokal. O marsičem je dvomil in posledično ni vedel, ali naj sploh ostane v igralskih vodah ali ne. Ravno Kyra mu je na srečo vlila dovolj poguma in moči, da je vztrajal na svoji poti in se bojeval za svojo, pa tudi za njuno skupno prihodnost. Nič čudnega torej, da danes o njej rad govori kot o svoji sanjski ženski. Čeprav sta skupaj že več kot tri desetletja, sta pogosto sodelovala tudi na poklicnem področju in imata dva otroka, Kyri njen mož včasih še vedno predstavlja veliko skrivnost oziroma uganko: »Poročena sva že tako dolgo, da med nama ni več skrivnosti, a še vedno se učim določenih stvari o Kevinu.«

Ženska njegovih sanj

Odlični igralec, ki je za vlogo v televizijski vojni drami Taking Chance leta 2010 osvojil zlati globus, v javnosti ne skriva, da je še vedno do ušes zaljubljen v svojo ženo. Nasprotno, ljubezen do nje zelo rad deli z drugimi, zato ni nenavadno, da ji za rojstne dneve in obletnice poroke pogosto čestita z ganljivimi sporočili na družbenih omrežjih. »Ona je ženska mojih sanj in glasba v mojem življenju,« je na Twitterju napisal lani, ko sta praznovala okroglo 30. obletnico poroke.

»Če želite, da bi bil vaš zakon uspešen in obstojen, nikoli ne poslušajte nasvetov slavnih oseb. To je moja skrivnost dolgega zakona!« pravi Kevin, ki je julija sicer dopolnil že 61 let, a je v zelo dobri telesni formi, za kar se lahko zahvali tudi ljubezenskemu življenju: »Prehranjujem se zdravo, ukvarjam se s športom, meditiram in imam dober seks. Dober seks je pomemben.« S tem, da spolnost v zakonu igra pomembno vlogo, se strinja tudi Kyra, ki se prav tako lahko pohvali z zlatim globusom, ki ga je leta 2007 osvojila za vlogo Brende Leigh Johnson v seriji Policistka na vrhu: »Poročila sva se, ko sem bila zelo mlada, in pravzaprav sva imela veliko srečo. Ostati poročen tako dolgo ni lahko, potrebnega je veliko dela. Nimava sanjskega zakona, a preprosto se trudiva in naporno delava. Če le lahko, s Kevinom odideva na večerjo, pogledava kakšen film, se ljubiva … In to je čudovito. Če ne moreva, pa zadostujeta samo seks in večerja. Ne vem, kako mu to uspeva, a ob njem se vedno počutim kot najlepša in tudi edina ženska v sobi.« 

Bratranec in sestrična

Čeprav sta po toliko letih skupnega življenja verjetno mislila, da vesta že skoraj vse drug o drugem in da med njima ni večjih skrivnosti, sta se slavna zakonca pred nekaj leti prepričala o nasprotnem. Ko sta gostovala v ameriški televizijski oddaji Finding Your Roots, v kateri strokovnjaki raziskujejo družinska stebla zvezdnikov, sta namreč izvedela, da sta v krvnem sorodstvu. Kyra je Kevinova sestrična v devetem kolenu! »Ni dvoma, rezultati so povsem točni,« jima je sporočil zgodovinar Henry Louis Gates mlajši, ki vodi omenjeno oddajo.

Šokirana zvezdnika sta najprej ostala brez besed, ko sta prišla k sebi, pa sta se začela smejati in zbijati šale na svoj račun. »Sem ti rekla! Že od začetka najinega razmerja vem, da naju povezuje nekaj močnejšega. To sem začutila, ko sem te spoznala. Ves čas sem ti to govorila, ti pa si mislil, da si le nekaj domišljam,« je svojemu življenjskemu sopotniku v smehu dejala Kyra in dodala, da je prav nič ne moti, da sta daljna sorodnika.