Astro

Mihael Žmahar: "Oddamo 5 let starega otroka zaradi ...

Mihael Žmahar, duhovni atelje Potovanje duše
21. 7. 2019, 12.20
Posodobljeno: 21. 7. 2019, 12.20
Deli članek:

"Oddamo 5 let starega otroka zaradi selitve v tujino. Zraven dobite tudi igrače in posteljico. Za več informacij nam pišite na ... "

arhiv svet 24
Mihael Žmahar, duhovni terapevt

Uf, verjamem, da je tale zapis v vas sprožil kar nekaj šokantnih občutkov. Nikar ne skrbite, nobenih otrok nihče ne oddaja. Me je pa za to sporočilo inspiriralo kar nekaj objav na socialnih omrežjih, v katerih ljudje sicer niso oddajali otrok, ampak svoje hišne ljubljenčke. Vsekakor pa je to spodbudilo idejo za spodnji zapis.

Sam nikoli ne bi oddal svoji psički zaradi kakršnekoli selitve. Če selitev z njima ne bi bila možna, se tja pač ne bi selil. Približno tako kot se ne bi selil nek starš, če ne bi mogel s seboj vzeti svojega otroka. In to razmišljanje je ustvarilo čudovita ljubezenska sporočila za katera močno verjamem, da lahko uredijo velik del vaših odnosov, pa naj bodo ljubezenski ali prijateljski. V svoje odnose vnesite spodnje tri principe in le-ti se bodo spremenili za vedno. Na boljše.

Vi se zavežite ljudem in ljudje se bodo zavezali vam 
Kaj je razlog, da nekateri lastniki hišnih ljubljenčkov oddajo le-te, ko pride v njihovem življenju do sprememb? Niso se jim zavezali. Njihova odločitev, da jih imajo traja le do takrat, ko jim to ustreza. Ko pa se morajo zaradi hišnih ljubljenčkov prilagoditi, ali nečemu odreči, potem se pač odrečejo njim.
To delovanje pogostokrat opazim tudi v odnosih. Nekateri ljudje se niso pripravljeni zavezati svojemu partnerju. Veste kaj pomeni "zavezati se"? To pomeni, da za zavedate, da se bo s tem, ko boste stopili v partnerstvo z nekom, vaše življenje spremenilo. Kajti potrebno bo delovati malce drugače, namenjati svoj čas in energijo ljudem na drugačen način ... In tako delovati tudi takrat, ko vam to ne bo všeč. To pomeni zavezati se. Sam sem poročen in spomnim se matičarke na svoji poroki, katera mi je govorila o tem. Saj veste, tisto "v dobrem in slabem, v bolezni in zdravju ...". To pomeni zaveza. Predati se nečemu, oz. v tem primeru nekomu.
Zaveza pomeni požgati mostove za sabo. Pomeni v sebi resnično sprejeti novo osebo v svojem življenju in se zavedati, da bodo od sedaj najprej stvari malce drugačne. Veste, zaveze so razlog, zakaj najstnicam odsvetujejo nosečnost. Ker se jih večina ne more zavezati otroku. Zaveze so razlog zakaj večini parom odsvetujejo poroko po npr. dveh mesecih poznanstva. Ker imata še premalo informacij drug o drugem, da bi se lahko ... zavezala. Ja, zaveze niso enostavne. Na prvi pogled. A če se znate zavezati, potem se zgodi nekaj fantastičnega – vesolje vas podpre na en čudovit način. V vaše življenje pripelje ljudi, ki se prav tako znajo ... zavezati. In oni so nagrada za vas. In kaj se zgodi, ko se najdeta dva človeka, ki se zavežeta drug drugemu? Zgodi se tista "pocukrana" celoživljenjska ljubezen, ki premaga vse ovire in katera traja in traja. Želite takšne odnose, ki zdržijo vse teste življenja tudi vi? Potem se ... zavežite. Ne na papirju. V srcu.

Dreamstime
laboda

Ne zaključujte odnosov kar tako iz danes na jutri 
Včasih opazim, kako ljudje zaključuje odnose na hitro. Ob prvi napaki. Ob prvem sporu. Ob prvem nestrinjanju. In takrat se pojavijo strahovi in dvomi, katerih se nekateri rešijo tako, da preprosto ... zaključijo odnos. V modernem času se mnogi svojim partnerjem, prijateljem, znancem ... odpovejo kar tako na hitro. Čez noč. A to ni ravno najbolj pošteno do teh ljudi. Kajti, če sedaj zopet zamenjamo perspektivo in pogledamo otroke teh ljudi, vidimo, da se ti ljudje do njih ne bi nikoli tako obnašali. Vsi vemo, da otroci ušpičijo marsikaj (no, sklepam po sebi :)), pa sem jim starši vseeno ne odpovedo, kajne? Zakaj se potem odpovedo drugim odnosom? Večina prehitrih zaključevanj so v resnici beg od lekcij in učenj, ki jih izzivi v odnosih prinašajo.
Seveda, če imate opravka z fizičnim ali psihičnim nasiljem, potem nimate kaj za razmišljati. Zaključite odnos in se tako zaščitite. A večina ljudi se ne razide zaradi teh stvari, ampak že zaradi drugačnih mnenj. Ob tem se pa odpovejo čudovitim spoznanjem in duhovni rasti, ki bi se zgodila, če bi se potrudili razumeti, kaj se dogaja v njihovih odnosih. Ne zaključujte odnosov tako na hitro. Prav tako ne zaključujte odnosov zaradi tretjih oseb. Veste, če pride med vaju tretja oseba, le-ta skoraj nikoli ne pride zato, da bo eden od vaju odšel z njo in postal in ostal srečen do konca svojih dni. Ne, tretja oseba pride v nek ljubezenski odnos po navadi kot opomnik. Da nekaj ne deluje v prvotnem odnosu. Da se morata "stara" partnerja še nekaj naučiti. Mogoče si bolj prisluhniti, se spoštovati, si zaupati, verjeti drug v drugega ... Kakršenkoli razlog je že, da si želite zaključiti odnos, poskusite pred zaključkom še nekaj: "Naredite vse kar je v vaši moči, da razumete in uredite odnos. In, če po tem odnos še vedno ne bo deloval, lahko mirne vesti odidete. Vendar prej naredite vse kar lahko.

pixabay
laboda

"Zavihajte srce" in delajte na svojih odnosih
Odnosi so kot služba in fitnes - na njih je treba delati. In, če želite boljši rezultat, je treba delati več in še bolj pametno. Odnosi so eden izmed najboljših načinov za napredovanje v življenju, kajti v njih se učimo, rastemo in spreminjamo skoraj hitreje kot v katerikoli drugi okoliščini. In če želite, da delujejo, se jim morate predati na vseh ravneh. Odnosi zahtevajo delo. Ne uspevajo sami od sebe. Mnogi mislijo, da so odnosi kaktus za katerega je dovolj, da ga zalijemo enkrat na mesec, v resnici so pa nežna orhideja na katere vpliva vsak prepih, vsak mraz, vsako pomanjkanje vode ... Ljubezen, zaupanje, podpora, spoštovanje ..., vse te izjemne energije, ki gradijo nek lep odnos ne pridejo same od sebe, ampak jih je potrebno zgraditi skozi dneve in dneve, leta in leta prizadevanj za dober odnos. Zato, sedaj bom namesto "zavihajte rokave" rekel "zavihajte srce" in naredite to. Kajti redke so stvari v življenju, ki so tako dragocene kot so dragoceni srčni odnosi.

Vabilo
Veliko je skrivnosti o odnosih, za katere je čas, da se razkrijejo. Kupid ima pripravljene svoje puščice, sorodne duše vas čakajo ... in vi ste pripravljeni! In, če želite izvedeti še veš o tem kaj glede odnosov po glavi roji moškim, kaj moški iščejo pri ženski, zakaj odidejo stran ... potem ste punce vabljene na delavnico "MAN TALK: moška miza za ženske" na kateri bomo pogledali kaj se plete po moških glavah, ko se gre za ... odnose. Prihajajo tudi čudovite meditacije in delavnice. Več spodaj in vabljeni. Ter en čudovit teden vam želimo iz našega ateljeja.