Polna luna

Tedenski horoskop: zadeva ni niti najmanj brezupna

Bern Jurečič
24. 9. 2018, 11.47
Deli članek:

Potem ko je bila večina leta 2018 počasna, lenobna, za marsikoga nekako blokirana, se jeseni stvari le premikajo naprej.

Dreamstime
Horoskop za teden od 24. 9. do 1. 10. 2018

Seveda z znamenjem tehtnice, ki je ta čas najbolj aktivirano, to še ne more prinesti skokov naprej in preboja, saj je poprej treba najti skupno valovno dolžino s svojim notranjim jazom, potenciali, pričakovanji in realnimi možnostmi, a zadeva ni niti najmanj brezupna. Tokratna polna luna se bo zgodila na samem začetku Ovna in je za njo kar nekaj energije, ki nas – vse, ne samo na individualnem nivoju – porine v akcijo, češ, čas je! Dvojec Sonce-Merkur se poleg tega te dni dobro povezuje s prizadevnim Marsom, katerega energija je usmerjena naprej; že po naravi je tak, v znamenju Vodnarja pa še toliko bolj. Zadnji del leta torej ni nastavljen tako, da bi čakali še naprej. Še Uran se vrne v Ovna, pa bo vse urejeno za velike korake ...

Horoskop za teden od 24. 9. do 1. 10. 2018

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Vse v tem tednu boste jemali zelo osebno in tako tudi reagirali – kot da vse zadeva prav vas! Nekaj preobčutljivosti je videti v prvih dveh dneh, proti vikendu pa nekaj več računa in manj razsipanja energije. Pri poslih gredo stvari malo počasneje, kot bi vi radi, obenem pa tudi trdneje, tako da v prihodnje ne bo toliko popravljanja napak. Nekaj boste počeli z denarjem drugih, morda nakupovanje, posredovanje ali preprodajanje – veliko dobička ravno ne bo, kljub temu pa se bo splačalo. 

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Vaša težnja po novostih bo v tem tednu velika, čutili jo boste kot nezadovoljstvo z vsem ali pa kot klic po uporu. Marsova zahteva po uspehih in vlaganje truda v posle in službo, pa tudi Venerino in Jupitrovo podpiranje s strani drugih – vse skupaj zna biti kar naporno. Tudi če bi se lahko malo umaknili in odpočili, boste močno čutili, da »nekaj morate storiti«. Eden izmed ugodnih izhodov je druženje s prijatelji, toda ne pričakujte preveč. 

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

V službi se bo nekaj preobrnilo čisto po nepotrebnem, vsekakor to ne bo imelo zveze z vami. Čisto mogoče je celo, da boste iz nastalega položaja izvlekli korist. Jupiter bo – podprt s Plutonovim vplivom – pripravljen tudi na kak ne ravno prijeten korak, če naj bi prinesel dober rezultat. Toda pazite: morebitna manipulacija je lahko res sladka, toda kdor se zadnji smeje … Na finančnem področju se boste odločili nekaj spremeniti v smeri, da bi si za naprej zagotovili več miru. 

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Spet ste se znašli v položaju, ko ne morete nadzirati vsega, kar se dogaja. Pomembne bodo predvsem tiste aktivnosti, ki naj bi imele dolgoročni vpliv, veliko bo razmišljanja o možnostih in boljših rezultatih, še posebej tistih, ki se dotikajo domačih afer, recimo dediščine, nepremičnin, preprodajanja, investiranja v zemljo, stavbe in podobno. Odnosi z domačimi bodo zelo dobri, če niste pod isto streho, v nasprotnem primeru pa se zna zgoditi, da boste resno razmišljali o odselitvi. 

LEV (od 23. 7. do 22. 8.) 

Mars vam še naprej prinaša veliko energije, tako da se lahko soočite z vsako nalogo ali izzivom, toda njegove tokratne povezave so take, da vas moramo posvariti pred izgubo energije zastonj (kar je boljša možnost) in zapadanjem v konflikte brez razloga. Nekaj več preglavic je vidnih v polju podrejenih, če jih imate, oziroma sodelavcev – ali ne bodo za stvar in to lahko prinese težave, ali pa jih ne bo, na primer zaradi bolezni, in bo to prineslo več dela za vas. 

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Naveza Sonca in Merkurja po eni ter Saturna po drugi strani prinaša nekaj obveznosti, ki ste jih pričakovali, morda celo načrtovali, radi pa bi, da bi bilo tega čim prej konec, saj vas čaka še veliko stvari. Popazite malo na stroške, da ne bi bilo glavobola. V srčnih zadevah se kaže precej bolje, a samo zato, ker ste v zadnjem času k odnosu pristopili trezneje kot do zdaj. V zakonu ne cvetijo rožice, a boste kljub temu daleč od težav in slabe volje. 

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Ta teden bo za vas zelo pomembno, da bodo vaši koraki in dosežki vidni, pa tudi to, kako vas gledajo drugi. Tudi na svoj videz boste dali več kot navadno. V srčnih zadevah se boste zelo trudili, in četudi morda kaka zadeva ne bo tekla čisto kot podmazano, boste vseeno zadovoljni za razvojem odnosa. Tudi za šport in druga fizična udejstvovanja je ta teden odličen, morda za začetek jesenske kampanje glede dobrega počutja, zdravja in kilogramov? 

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Zelo razgibam horoskop imate ta teden. Po eni strani boste v službi izgorevali, rezultati bodo takojšnji, ne pa tudi pohvala »od zgoraj«. Po drugi strani boste pričakovali, da bo šlo vse zlahka, in takoj reagirali, če se bo kaj zataknilo. V srčnih zadevah boste imeli občutek, da nekaj ne poteka dobro, zato boste sklenili zadeve malo preusmeriti, a le do tam, ko bo treba vložiti več truda. V odnosih z drugimi dobro premislite, preden napravite kaj nepravilnega. 

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

V vašem horoskopu je videti veliko usmerjenost nase, češ naj bo, kakor se odločim sam/sama, pa tudi v prihodnost, ideje se bodo kar prehitevale v vaši glavi. Ne bo vse sicer tudi izvedljivo, a kaj bi tisto. Na delovnem mestu je prisotno vznemirjenje, ni vse v redu. Angel podpore je še vedno na vaši rami. V ljubezni stvari kažejo lepo, a vseeno bo vse skupaj nekako v ozadju ali pa skrito očem. Če gre tudi konkretno za osebo, za katero ni dobro, da vedo drugi, se boste imeli lepo. 

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.) 

Vsaj v prvi polovici tedna bo zaviralni učinek Saturna (v obliki polen pod noge, kompleksov in podobno) močno prisoten, proti vikendu bi moralo vse steči. Ker se je Sonce nedavno preselilo v Tehtnico, bodo vaše dileme »oplemenitene« še z razsežnostjo prihodnosti, ki se kaže lepa, a tudi težko dosegljiva. Če bi se vam uspelo umiriti in trezno razmisliti, bi odpadlo pol težav, če pa bi se vam posrečilo sprostiti še toliko, kolikor je možnosti za to, pa bi bilo sploh bolje. 

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

V vašem horoskopu se zastavlja dilema »jaz« ali »moja kariera«. V poslovni sferi vašega horoskopa sta ta čas oba odlična planeta, Venera in Jupiter, in tudi povezana sta dobro, a samo po sebi uspeha to še ne prinaša. Na trenutke se bo vse zdelo prelahko, ne bo izziva, s tem pa tudi kak rezultat ne bo mogel biti, kakršen bi lahko bil ali kakršnega ste celo načrtovali ... Ogromno lahko naredite z lobiranjem. Če pa boste komu dovolili podpihovanje, boste res v zagati. 

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Potreba po učinkovitosti in rezultatih je večja kot navadno, pa tudi pogoji za dosego ciljev so vse boljši. V tem tednu se boste nemara zanesli, da se vam bo spet vse lepo izteklo, toda samo od sebe ne bo šlo, treba bo zavihati rokave. Morebitni prišepetovalec, ki pravi, da je z vami vse v redu in je problem v drugih, vam ne bo naredil velike usluge. V finančnih zadevah se bodo pojavile priložnosti, ki se jih bo dalo dobro izkoristiti, toda spremljati jih morate vi, in ne drugi. 

PREMIKI V TEM TEDNU 

Sonce bo prišlo od 0°49 do 7°41 Tehtnice.

Merkur bo prišel od 3°10 do 15°17 Tehtnice.  

Venera bo prišla le še od 8°19 do 10°23 Škorpijona in se že skoraj ustavila na poti.

Mars bo šel od 3°23 do 5°54 Vodnarja.

Jupiter bo šel ta teden od 20°47 do 22°03 Škorpijona.

Saturn se bo ta teden počasi premaknil naprej od 2°47 do 3°01 Kozoroga.

Uran se bo ta teden retrogradno počasi premaknil od 1°42 do 1°28 Bika.

Neptun bo retrogradno prišel od 14°38 do 14°27 Rib.

Pluton bo retrogradno prišel do 18°45 Kozoroga in bo konec tedna (navidezno) stal na mestu. 

Luna bo 25. 9. vstopila v Ovna, 27. 9. v Bika in 29. 9. v Dvojčka.

Polna luna bo na nebu v torek, 25. 9., ob 4°52 na točno 2° Ovna.