Astro

Sončev mrk v petek prinaša razpad sistema

T.P.
10. 7. 2018, 18.39
Posodobljeno: 10. 7. 2018, 20.10
Deli članek:

V petek, 13. julija 2018, se bo zgodaj zjutraj zgodil Sončev mrk v znamenju Raka.

Močne energije derejo na Zemljo že v teh dneh pred sončevim mrkom in povzročajo nervozo. Umirite se, pijte veliko vode, poglobite se vase.

Mrki povzročijo preobrate v naših življenjih. Če poznate kakšnega Vodnarja ali Leva, ste gotovo lahko bili priče njihovim življenjskih turbulencam, ki so se jim odvijale v zadnjem letu. Zdaj to čaka Rake in Kozoroge.

Kaj nam povzroči mrk?

V tem času se odvijajo velika življenjska čiščenja. Z njimi se bodo dodatno zapletla tista naša življenjska področja, s katerimi smo že dalj časa nezadovoljni. Z njimi se piše zadnje poglavje enega dela našega življenja. Obenem se začenja novo.

Mrk bo vplival tudi na razvoj in širjenje naše zavesti. Uvideli bomo tisto, kar nam je bilo doslej skrito. Jasno nam bo postalo marsikaj, kar je bilo prej zamegljeno in neverjetno. Zakaj? Da nas jasen uvid spodbudi k spremembi. Da bi zapustili slabo zvezo, prekinili toksične odnose, pustili službo, delo, posel, s katerim nismo zadovoljni, spremenili nekatera prepričanja, vse to samo zato, da bi se odprl prostor za ustvarjanje nečesa novega in boljšega za nas.

____________________________________________________

Moč Sončevega mrka lahko izkoristimo tudi za uresničitev skritih želja s pomočjo čarobnega angelskega, vilinskega ali samorogovega prahu. Za več informacij ali nakup, kliknite na to -> POVEZAVO <-

_____________________________________________________

Pogosto smo pasivni in se predolgo zadržujemo tam, kjer smo navidezno varni, čeprav smo nesrečni. Trpimo, negodujemo, podležemo bolezni, a še vedno ostajamo na istem mestu. Mrki nam tega ne dopuščajo. Ko se odpremo spremembam, nam bodo te situacijo tako zaostrile, da ne bomo več imeli izbire.

Možen je samo korak naprej. A to je pravzaprav življenje – stalna sprememba in gibanje.

Glavne teme tokratnega mrka v Raku so: materinstvo, družina, dom, tradicija, preteklost, mesto, kjer puščamo korenine. Gre za občutek varnosti in pripadnosti, za tisto, s čemer se poistovetimo, od koder prihajamo in kamor se vračamo.   

Odvijalo se bo točno v nasprotju s Plutonom v Kozorogu, zato bodo na delu izredno močne energije, ki kažejo na preporod in transformacijo. Nekaj mora 'umreti', da bi se novo rodilo. Kompromisi so popolnoma nemogoči. Pluton je radikalen, nepopustljiv, odločen in reže kot kirurški nož. Ločuje nas od situacij, v katerih smo ujeti, ki nam ne dopuščajo, da rastemo. Ločuje nas od ljudi, zaradi katerih se odrekamo sebi in vsemu, kar nam je pomembno. Ne dopušča nam polovičnih rešitev. Gremo na vse ali nič. Moramo si upati, zagnati vse, vendar iz srca in čistih namenov, saj le takrat uspevamo. Vse, kar je zastrupljeno z negativnimi čustvi, je treba očistiti. Osvoboditi se zavisti, občutka manjvrednosti, krivde, ljubosumja, potrebe po prevladi, obsesivnih želja, zaradi katerih smo uničevalni.

- Česa se bojim?

- Kdo ali kaj mi odvzema občutek osebne moči?

- Ali je v moji bližini kdo, ki me duši, na nek način zapostavlja ali podcenjuje?

Prvi scenarij

Skrivamo sebe, da bi dobili, zadržali tistega drugega, ki pa nas ne vidi dobro, ker ne izražamo sebe, ker ne živimo sebe, zato pride do nenadnega odkritja. Karte so na mizi. Adutov ni več. Druga stran je presenečena nad tistim, kar vidi, a mi ugotavljamo, da je igra končana, ni več manipulacij ter iger moči. Resnica prihaja na plan. Skrivnosti plavajo na površje. Stvari morajo razpasti, da bi se lahko znova zložile. Ali je dovolj prostora za preureditev, je odvisno od nas in druge strani oziroma od želje, da se zadrži skupnost.  

Drugi scenarij

Počutimo se podrejeno, ujeti smo v igri, iz katere ne znamo izstopiti, ker smo čustveno padli pregloboko vanjo, druga stran pa to na nek način izkorišča, morda se poigrava z nami. Postalo bo še težje, da bi lahko bilo bolje.

Tretji scenarij

Seks proti ljubezni. Ali lahko ustvarimo tako zelo želeno intimnost z osebo, ki nas doživlja samo skozi naše telo? Je mogoče odnos, ki se je začel na nivoju telesnih užitkov, spremeniti v nekaj globljega in bolj ljubezenskega?

Na pomoč priskoči Venera v Devici, ki bo ustvarjala pozitivne aspekte s Saturnom v Kozorogu in Uranom v Biku. To nas bo stabiliziralo, prizemljevalo, nam omogočalo, da ugotovimo, kaj je iskreno, dragoceno in kvalitetno v našem zasebnem življenju. To pazimo, nadgrajujemo in razvijamo. Nekaterim se bo zgodilo, da bodo popolnoma spremenili svoje intimno življenje z vstopom v novo zvezo.

Čeprav je Rak nežen, skrben, sentimentalen, ga Pluton sili v boj, daje mu potrebno strast, ki bo zakurila ogenj in sprožila spremembe.

Številni lahko doživite spremembe v zasebnem življenju, na stanovanjskem področju, v odnosu z mamo ali v materinski vlogi. Do otrok ali matere se ne moremo več obnašati na star način, ker je nevzdržen.

Profimedia
Popolni mrki se pojavijo povprečno na vsakih 18 mesecev.

Nekateri boste doživeli spremembe na področju kariere, v odnosu z avtoritetami. Poleg tega je v naslednjih mesecih, kolikor bo trajal vpliv mrka, dobro razmisliti o tem, ali ste zaradi ambicij zanemarili svoje zasebno življenje. In obratno: ali ste zanemarili svojo kariero zaradi tega, ker ste se preveč posvečali zasebnemu življenju?

Obstaja nekaj, kar nas vrača nazaj, zadržuje na mestu, vrtimo se v krogu in ponavljamo iste ali podobne stvari. Kaj je to, zaradi česar ne morete naprej in uresničiti tega, kar želite? Vprašajte se, razmislite, odgovori bodo prišli, če se boste posvetili raziskovanju sebe in svojega življenja.

Sončni mrk, ki se bo zgodil ta petek v znaku Raka, močno deluje na vse, še posebej pa na rojene v kardinalnih znamenjih Raka, Tehtnice, Ovna, Kozoroga, pa tudi na tiste, ki imajo podznak v navedenih znamenjih. Pomembno je tudi, kje se bo zamračilo v vašem osebnem horoskopu. Tu vas čaka največ aktivnosti in sprememb.