Astro

Pet temeljev zdravja

Edita Žugelj
21. 5. 2018, 18.40
Posodobljeno: 21. 5. 2018, 18.48
Deli članek:

Robert Franz, neustrašni bojevnik za naravno zdravljenje. S svojo podobo vsekakor pritegne pozornost in redko koga pusti ravnodušnega. Bosonog, s kodri razmršenih vijoličastih las, s prekipevajočo energijo in neutrudnim pozivanjem k zdravju, uporabi naravnih zdravil in zdravilnih rastlin na svojih predavanjih po Evropi polni dvorane.

PS
Robert Franz je človek narave

S svojim delovanjem želi doseči, da bo naravno zdravljenje tudi uradno stopilo ob bok moderni medicini.

Govori hitro, videti je, da njegove misli prehitevajo besede. Čeprav ves čas predava in svetuje o zdravju, se Robert Franz nima za zdravilca. Pravi, da želi ljudem le pomagati, da se zavedo svoje osnovne pravice do svobode ter s tem odločanja o načinu zdravljenja, ne da bi morali za to polagati račune brezvestnim koncernom. Veliko pozornosti namenja tudi vprašanju, kako naj se zdravilstvo reši iz primeža farmacevtske industrije, da bi se vendarle lahko začelo ukvarjati z zdravljenjem, namesto da se zgolj bojuje proti simptomom.

Sintetična zdravila in umetne hranilne snovi v telesu nimajo kaj iskati, saj močno obremenjujejo njegovo ravnovesje, ki ga je v milijonih let ustvarila narava.

»Svoje poslanstvo sem prepoznal v tem, da vse pridobljeno znanje in izkušnje uporabljam v prid človeštvu in tako poskušam zmanjšati trpljenje na svetu,« pove mirno in odločno. »Pri tem me ne bodo ustavile niti tožbe farmacevtske industrije za desetine tisoč evrov niti grožnje z zaporom. Farmacevtski marketing, ki je zakoreninjen tako v medijih kot v uradnih ustanovah, naravna sredstva spravlja na slab glas. Ne oziraje se na izgubo človeških življenj prikriva koristne informacije. Cilj farmacevtske industrije ni v tem, da ljudje ozdravijo, temveč da so daljši čas bolni. To dosega z zdravljenjem simptomov, ki se lahko zaradi stranskih učinkov sintetičnih zdravil konča tudi s smrtjo. Pomembno je, da prevzamemo odgovornost za svoje zdravje, se poučimo in zdravimo v skladu z naravo ter uporabljamo le tiste medicinske storitve, ki nam koristijo, druge pa ignoriramo,« iskalce zdravja na svojih predavanjih spodbuja Robert Franz.

revija Zarja
»Moje celice se obnavljajo, moje telo je vsak dan bolj vitalno.«

Človek narave. Svoje znanje in izkušnje je Robert desetletja nabiral pri naši največji učiteljici, naravi, saj je že v otroških letih ure dolgo opazoval živali in rastline ter nabiral zdravilna zelišča. S prijateljem sta že od drugega razreda poletne počitnice preživljala daleč od civilizacije, v hribih. Kot pravi, lahko človek sredi narave občuti resnične vibracije ter zmore ob vrnitvi v civilizacijo prepoznati neravnovesje v drugih in jim lahko pomaga ozdraveti. Od babice in zeliščaric v rodnem Temišvarju na vzhodu Romunije je vsrkaval starodavno vedenje o naravnem zdravljenju in pomagal starejšim pri delu. V njegovih žilah se pretaka madžarska, nemška in slovaška kri, že od malega govori več jezikov. Po gimnaziji se je namesto študiju raje posvetil dirkam v motociklizmu in ugotovil, da so za njegovo prihodnost življenjske izkušnje, ljubezen do sočloveka in pozitivna naravnanost pomembnejše od univerze. Kot še pove, je po prvem poskusu ilegalnega prehoda romunske meje za leto dni pristal v zaporu, leta 1987 pa mu je pot na Zahod le uspela. Odkar je svoji (zdaj že nekdanji) ženi, ki je zbolela za rakom, z naravnimi sredstvi pomagal do zdravja, so pomôči ljudem namenjeni skoraj vsi dnevi v tednu – če ne preučuje znanstvenih raziskav ali potuje in predava, brezplačno odgovarja na vprašanja po telefonu ali elektronski pošti. Lani je imel kar 300 predavanj, med elektronsko pošto pa ima 333 tisoč naslovov ljudi, ki so ga po tej poti prosili za pomoč. Poleg tega v bližnji Avstriji, kamor se je nedavno preselil iz Nemčije, skrbi za 39 psov, ki jih je rešil z ulic po različnih državah, ima še 40 rac, 25 golobov, 20 kokoši, 14 koz in škotsko višavsko govedo. »Ves svet je moja družina, ves svoj čas namenjam drugim, zasebnega življenja nimam,« pravi Robert Franz.

PS
Farmacevtski marketing, ki je zakoreninjen tako v medijih kot v uradnih ustanovah, naravna sredstva spravlja na slab glas.

Pet stebrov življenjske moči in zdravja. Bolezni po njegovem ne obstajajo, to je le pomanjkanje določenih snovi v telesu, običajno hranil: »Če svoje telo oskrbimo z vsemi pomembnimi sestavinami, ki vzdržujejo njegovo povezanost z naravo, je v ravnovesju. Bolezen pa je neravnovesje, ki nastane med sestavinami v telesu ali zaradi njegovega negativnega stika z okoljem,« pravi Robert. Poleg sonaravno pridelane hrane pet stebrov zdravja zanj predstavljajo izvleček iz grozdnih pešk OPC, vitamin C, naravni minerali in elementi v sledeh, zdrava voda in zdravo dihanje. »Sintetična zdravila in umetne hranilne snovi v telesu nimajo kaj iskati, saj močno obremenjujejo njegovo ravnovesje, ki ga je v milijonih let ustvarila narava. Lahko pa s temi petimi stebri zdravja obremenitve, ki so v telesu nastale zaradi prisotnosti kemičnih zdravil, zmanjšamo ali nevtraliziramo. Tako lahko v zdravem telesu razvijamo tudi zdrav duh, saj se s pomočjo naravnih reakcij v telesu krepi naše razumevanje. Svet vidimo z očmi umirjenega, uravnoteženega in vitalnega človeka, ki življenjsko moč podarja svojemu okolju, namesto da bi jo črpal iz njega. Srečno in zadovoljno lahko živijo samo tisti, ki del svojega življenja posvetijo drugim, « je prepričan Robert. Največji del njegovih predavanj je torej namenjen OPC-ju, vitaminu C, naravnim vitaminom in mineralom ter vodi in dihanju. Kaj pa hrana? Franz: »O hrani bi lahko imel celo vrsto predavanj, a če telo ne deluje dobro in iz nje ne more črpati hranil, ne pomaga, če uživamo še tako zdravo hrano. Najprej ga je treba s pomočjo teh snovi spraviti v ravnovesje, oživiti, potem bo tudi zdrava hrana koristna in učinkovita.«

Objavljeno v reviji Zarja