HOROSKOP

Tedenski horoskop: Pred nami so nova potovanja

W.Y.
15. 8. 2016, 06.30
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.00
Deli članek:

Pol planetov je tokrat postavljenih v T-kvadrat, a bo ta aktiven samo prvih nekaj dni, kajti Venera je dovolj hitra, da bo neugodno druščino zapustila in bo zato v drugi polovici tedna nekaj sprostitve. Zato pa preostanek horoskopa ponuja več možnosti, rešitev, idej, novosti, možnosti.

Dreamstime
Marsikom se zna poznati na ljubezenskem področju.

Tako Luna poudarja Plutonovo sposobnost preboja in postavljanja zelo visokih ciljev, tudi zmage. Skupaj predstavljata nekakšen izhod iz napetosti prej opisane konfiguracije, zato bosta učinkovitost in izgradnja pomembnejši kot po navadi. Vse, kar naj bi naredili, naj bi bilo vsaj za dlje časa, če že ne kar »za vekomaj« ... Drugi tak in še bolj ugoden »izhod« najdemo ta teden v odnosu med Soncem in Uranom, ki prinašata možnosti ugodnih in ustvarjalnih izzivov, pa tudi vsega početja, ki je drugačno, novo, nepričakovano in presenetljivo, obenem pa sveže in zanimivo. Skratka, teden, ki ponuja možnost, da se odpravimo na novo potovanje, drugačno od vsega, kar poznamo ...

Horoskop za teden od 15. do 22. 8. 2016

OVEN (od 21. 3. do 20. 4.)

Mars je vse bliže Saturnu, in čeprav ga bo dohitel šele naslednji teden, bo zaviralni (ali pa treznitveni) učinek že zdaj dovolj močan, da boste premislili marsikateri korak, kakršnega po navadi napravite brez pomislekov. Proti koncu boste že prepričani, da vas nič ne more ustaviti, a se zna zalomiti s kakimi informacijami, ki ne bodo podpirale nadaljnjih. V srčnih zadevah bo pestro in ugodno, ne pa tudi rutinsko, a tega itak ne marate.  

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

Po eni strani je pred vami veliko dela, po drugi strani pa ne veste, kako se lotiti kopice nalog oziroma kaj ima prioriteto. Četrtkova polna luna vas bo pripravila do tega, da se boste vrgli v delo z vso močjo, in rezultati ne bodo izostali. V petek je videti nekaj finančnih skrbi, a bo šlo bolj za strah in nelagodje kot pa za kako resnejšo grožnjo. V ljubezni je možno marsikaj – od »vsega lepega« prek viharnih dni do razočaranja ... in spet nazaj.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Če se bo tokrat kaj zalomilo v službi, boste za to seveda krivili druge. Nekoliko samokritičnosti vam ne bi škodilo, res pa je tudi, da se drugi s tem ne bodo ukvarjali toliko kot vi. Tako v službi kot doma boste veliko pospravljali oziroma odpravljali napake ali pomanjkljivosti, tudi kaj takega, kar bodo v resnici povzročili drugi. Angažiranost doma – starši, dom, nepremičnine, gradnja – bo na videz ugodna, a marsikaj ne bo šlo po vašem.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

V tem tednu boste zlasti do drugih kar precej zahtevni in radikalni, še posebej pri zadevah, ki zadevajo vaš status oziroma podobo, ki jo gojite v javnosti; zaradi polne lune vas bo v sredo in četrtek mogoče kar hitro spraviti iz tira. V drugi polovici tedna boste bolj spravljivi, pa tudi dogovori bodo trdnejši. Podobno velja za odnose v zakonu oziroma partnerstvu. V ljubezni je ta teden mogoč neki trden dogovor, ki bo držal daljše obdobje.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Težnja po dominanci in bleščavi popušča, v tem času boste bolj težili k stabilnosti, kot bi želeli prihraniti kaj energije. Vaša učinkovitost bo malo pešala, morda cilji ne bodo čisto jasno določeni in se boste trudili nekako mimo. Glede investicij ali posojanja gotovine si je dobro zagotoviti kako garancijo in se odločiti šele potem. V srčnih zadevah bo truda veliko, ovir pa tudi kar nekaj. Če bodo za vas pomenile izziv, vam bo šlo dobro od rok.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Vaše tokratne ambicije in tudi ustvarjalnost ne bodo majhne, uspeh pa ne bo odvisen samo od vas, zato bo veliko pomenilo, ali se boste znali usklajevati z drugimi. Možne so tudi laži ali razočaranja, zato si za vikend ne delajte prevelikih utvar. V partnerstvu oziroma zakonu boste imele device nekega načina ali odnosa dovolj, sklenile boste postaviti pogoje »vse ali nič«, kar ni ravno značilno za vas; očitno se zadeva vleče že dovolj dolgo …

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

V službi boste doživeli kritiko in prehitro se boste vprašali, kaj je narobe z vami; že sredi tedna bo jasno, da je problem bodisi v kom drugem bodisi v sistemu samem, zato si boste oddahnili. Morebitni ohlajeni odnosi s sorodniki ali sosedi bodo ta teden dobili jasnejšo sliko in vedeli boste, kako se lotiti teh težav. Partner bo te dni naredil neko solistično potezo, ki vas bo vznejevoljila, saj sta se po navadi o vsem prej pogovorila.  

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

V poslih in službi bo šlo ta teden dobro, zadovoljni boste s svojim učinkom. Videti je tudi podporo ali pomoč ali pa dobro sodelovanje s podrejenimi, če jih imate, ali s sodelavci, ki bodo tudi imeli interes vse narediti dobro. Možni so pogovori o spremembah, ki bi za vas lahko pomenile odlično priložnost. V ljubezni se še vleče megla nejasnosti in pričakovanj – večja ko so ta, več je lahko razočaranja.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Mars se približuje Saturnu in ga spodbuja, češ, premakni se že. A Saturn se ne da in bo Marsu oklestil pričakovanja in voljo; marsičesa ne boste naredili tako, kot ste mislili ali pa kot ste prepričani, da bi lahko. Morda okoliščine, morda težava s časom, morda kaka oseba (starejša?), ki bo stala na poti. Vzemite si čas za premislek in boljše načrtovanje aktivnosti; izplačalo se vam bo. Neko prijateljstvo se bo prevešalo k ljubezni, a ne boste točno vedeli, pri čem ste.

KOZOROG (od 22. 12. do 20.1.)

Konec tedna se boste spoprijeli s težavami iz preteklosti, z nečim, čemur se že dolgo izogibate, tokrat pa se to ne bo dalo. Vzemite si čas za premislek, v akcijo stopite šele sredi naslednjega tedna, ko je videti, da boste dovolj močni, dotlej pa vse dobro pripravite. Zdelo se vam bo, da je za vašo slabo voljo in manjši učinek kriv nekdo drug, čeprav ne veste točno, kdo bi to lahko bil. V ljubezni bo v tem tednu nekaj čudovitih iskric, a na kaj resnejšega bo treba še počakati.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Ta teden boste v roke vzeli svoje načrte in namene, da bi videli, kaj je treba še narediti oziroma kaj stoji na poti, da se zadeve ne premaknejo. Tudi če je čas precej primeren za prenovo oziroma vzdrževalna dela na hiši ali v stanovanju, se stvari ne bodo odvijale najbolje, verjetno se bo vse ustavilo pri denarju. Neki zastoj v vašem ljubezenskem življenju vam bo precej pokvaril vikend, toda takoj za tem boste imeli vse spet pod nadzorom.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

Nesoglasja v partnerstvu, do katerih lahko pride v petek ali za vikend, vam bodo dala misliti. Vprašali se boste, ali nima prav morda partner/partnerica, in ne vi. To samo po sebi še ne pomeni nujno razrešitve nesoglasja, prej nasprotno – toni bodo morda še višji kot prej. Nasploh boste te dni poudarjeno razmišljali o jutri, iskali boste smeri, v katerih naj bi se v prihodnje odvijalo vaše življenje. V financah razmeroma mirno, če le ne boste česa naredili prehitro.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 22°33 do 29°17 Leva.

Merkur bo prepotoval od 19°52 do 25°56 Device, počasi se pripravlja na naslednjo sekvenco retrogradne poti.

Venera bo prišla od 11°26 do 20°01 Device.

Mars bo prišel od 5°10 do 8°34 Strelca.

Jupiter bo prišel od 24°44 do 26°08 Device.

Saturn se bo začel premikati direktno, tokrat le od 9°46 do 9°50 Strelca.

Uran bo retrogradno prišel od 24°24 do 24°17 Ovna.

Neptun bo šel retrogradno po Ribah, tokrat od 11°07 do 10°56.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 15°20 do 15°13 Kozoroga.

Luna bo 16. 8. vstopila v Vodnarja, 18. 8. v Ribi in 20. 8. v Ovna.

Polna luna bo na nebu v četrtek, 18. 8., ob 11.26 na 25°52 Vodnarja.