Astro

Tedenski horoskop: vojne še ni konec

sn
19. 6. 2016, 07.58
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 09.59
Deli članek:

Kot se v naravi in naših življenjih pogosto zgodi, se bo tudi v tem tednu – ko že pomislimo, da se nekaj končuje ali izboljšuje, tik pred zdajci pride še hipno poslabšanje; kot bi nas nekdo želel opomniti, da še ni konec vojne.

Dreamstime
Kako kaže?

Temu tednu, v katerem bo sicer tudi nekaj preobratov na bolje (kar na hitro se bomo otresli koga ali česa, poleg tega bomo branili strukturo, ki nam pomeni varnost), bi z malo ironije lahko rekli kar »teden hladnokrvne lažnivosti«. Pripravimo se nanj in ne bodimo lahkoverni, preverimo pri sebi, ali nekaj drži ali ne, izognili se bomo nevšečnostim. K sreči neugodni vpliv traja le prvih nekaj dni, saj se bo konec tedna Merkur že premaknil naprej, zadovoljen z doseženim ...

Sicer pa se v tem času začne tudi poletje, po precej kisli in predolgi pomladi se obeta nekaj več topline.


Horoskop za teden od 20. do 27. 6. 2016

OVEN(od 21. 3. do 20. 4.)

Veliko različnih občutenj se bo prepletalo, vse od volje in prepričanja, da zmorete vse, do lotevanja nepomembnih stvari po eni strani in razočaranja nad svojimi rezultati po drugi. Nadzorujte se, pa ne bo nič narobe. Iz zagat vas lahko izvlečejo vaši nadrejeni z jasnimi navodili ali pa ideje, ki so tako zanimive in nenavadne, da presenetijo vse. Je pa ta čas odličen za intuicijo in navdih na eni strani ter za vsakovrstne prekinitve na drugi – če vam je seveda do njih.

BIK (od 21. 4. do 20. 5.)

V tem tednu se vam bo zdelo, kot da se vam vse odpira, prejeli boste veliko potrditev. Lunino gibanje po polni luni bo šlo v področja širjenja in ugodnih informacij, nato pa v poslovne sfere, kjer so možni majhni in koristni koraki naprej, kot male opeke, s katerimi zidamo strukturo za naprej. Na srčnem področju si boste želeli več jasnosti. Na enem področju se boste odločili narediti nekaj čisto po svoje, česar drugi niso vajeni od vas.

DVOJČKA (od 21. 5. do 20. 6.)

Polna luna vam bo prinesla dober preblisk in vpogled vase, a tudi v partnerja ali partnerstvo, ljubezensko ali pa poslovno, odvisno od tega, katero je trenutno bolj pomembno. Zgovornost vas ta teden ne bo reševala, prej nasprotno. Bolj vam bo šlo pri načrtovanju, analitičnost in prilagodljivost vam lahko odpreta kaka nova vrata, zlasti rojenim v tretji dekadi znamenja. Držali se boste bolj doma in uživali v dvoje v vsakdanjih opravilih.

RAK (od 21. 6. do 22. 7.)

Ponedeljkova polna luna vam prinaša neke vrste prelom – boste končno udarili po mizi in se zavzeli zase? Rezultati bodo v tem času sicer prioriteta, a koraka ne boste naredili v tej smeri, veliko boste premišljevali in se vrteli v krogu. Tisti raki, ki ste na visokem položaju ali kaj vodite, imate v tem tednu odličen potencial odpreti kako novo poglavje ali pa napraviti korak naprej oziroma višje, morda v smislu odhoda na svoje ali pa pridobitve večje samostojnosti pri odločanju.

LEV (od 23. 7. do 22. 8.)

Tudi če vam energije in idej ne manjka, pa se zdi, da se zadnje čase ustavljate pri manj pomembnih zadevah, ki potem kradejo čas in voljo. V drugi polovici tedna boste na nekem področju vzeli vajeti v svoje roke. Da ne bi zmogli, se ni bati, težava bo le v tem, da se boste morali zanesti na nekoga, ki mu ne zaupate najbolj. Ne postavljajte službe pred družino, saj je tam videti več občutljivosti za odnose kot navadno.

DEVICA (od 23. 8. do 22. 9.)

Ponedeljkova polna luna bo devicam prinesla neko novo perspektivo – upanje ali pa čisto konkretno vizijo. Povezuje polji kreativnosti in vitalnosti po eni ter perspektive in načrtov po drugi strani. Zna se zgoditi tudi srečanje s kako popolnoma novo idejo ali pa osebo, ki vam bo odprla pomembna vrata. Morda je partner skeptičen do vas in vaših sposobnosti, a brez njegove podpore bo šlo. Veliko koristi imate lahko od kratkih potovanj in vseh vrst komunikacije.

TEHTNICA (od 23. 9. do 23. 10.)

Pazite se spopada z avtoritetami, ki vam najverjetneje ne bodo naklonjene, a resnici na ljubo tudi sami ne boste kazali veliko potrpežljivosti in obzirnosti. Na splošno boste ta teden nekoliko uporniški. Glede denarja bo položaj precej jasen, tudi v primeru težav vas ne bo skrbelo, dobro boste obvladali položaj in imeli za sproti. V ljubezni ne bo mirno in spokojno, ampak zanimivo in spremenljivo, tokrat v zelo dobrem in naprednem duhu.

ŠKORPIJON (od 24. 10. do 22. 11.)

Neumorni ste in neuničljivi, drugi vas le težko dohajalo. Majhna težava je v tem, da ste sposobni take koncentracije in moči, da lahko sodelavci pregorijo. Pri financah se neka težava vidi večja, kot je v resnici, če pa boste računali, da bi se izvlekli s pomočjo drugih, na primer bank, boste razočarani. Natančna in prodorna komunikacija vam ta teden lahko reši vsak problem, samo brez okolišanja, napletanja in sprenevedanja. Ta čas lahko kogarkoli prepričate o čemerkoli.

STRELEC (od 23. 11. do 21. 12.)

Polna luna lahko pri financah prinese nepričakovan preobrat – ni nujno, da na bolje, zato bodite previdni. V sredo in četrtek poslovna priložnost, ki pa vas ne bo čakala – šlo bo prej za »vzemi ali pusti«. Podobno bo ta čas tudi v ljubezni – priložnost, ki jo zgrabimo ali pa odide ... Izhoda iz zagat sta v tem tednu dva – zanesite se nase in samo nase, poleg tega v miru razmislite o potezah, ki sledijo; tudi če niso simpatične, se ne obotavljajte in naredite korake.

KOZOROG (od 22. 12. do 20. 1.)

Ponedeljkova polna luna bo prinesla dilemo glede odnosov z drugimi nasploh, pri marsikaterem kozorogu se to lahko pokaže kot kratek stik v zakonu ali odnosih s poslovnimi partnerji. Kar vas lahko reši, je dobra kontrola ravnotežja med seboj in drugimi, med pravicami enih in drugih, med pravili po eni in praktičnimi možnostmi po drugi strani. Neki načrti so nujni, a tudi dvigujejo pritisk, ker še ni jasno, ali so izvedljivi ali ne.

VODNAR (od 21. 1. do 18. 2.)

Preveč stvari se dogaja naenkrat, da bi lahko bili čisto mirni. V službi kopica dela, za katero ne vemo, kako bi se je lotili. Po možnosti še kak dodatni pritisk od zgoraj »za spodbudo«. V ljubezni ta čas »kraljuje« Merkur, a takšen manj prijeten. Lahko naletite na izmikanje ali »blef«, lahko pa boste to počeli sami. Neki zaostali denar se bo pokazal kot dosegljiv, bodisi ste dolžni vi bodisi vam kdo drug. Toda pri pogajanjih ali izterjavi bodite trdni.

RIBI (od 19. 2. do 20. 3.)

V tem tednu boste presenetljivo pasivni opazovalec dogajanja, kot da bi se nadejali, da se bo vse po sreči rešilo kar brez vas … V ponedeljek ali torek dobra izkušnja s prijateljsko osebo ali nekom za dolgoročno interesno zvezo, a v tem primeru pustite čustva ob strani. V ljubezni nekaj novega, lunacija prinaša spremembo ali na bolje ali pa v smeri prekinitve zveze, pazite le na hitrico, ki lahko odnese trezen premislek o tem, kaj je bolje za vas.

PREMIKI V TEM TEDNU

Sonce bo prišlo od 29°03 Dvojčkov do 5°44 Raka, v katerega bo vstopilo 21. 6. ob 0.33.

Merkur je že zelo hiter na svoji poti in bo prišel od 10°43 do 23°46 Dvojčkov.

Venera bo prišla od 2°37 do 11°33 Raka.

Mars bo ta teden retrogradno prišel od 23°45 le še do 23°07 Škorpijona in se ustavlja na poti pred obratom v direktno smer.

Jupiter bo prišel od 15°42 do 16°32 Device.

Saturn bo ta teden retrogradno prišel od 11°54 do 11°26 Strelca.

Uran bo po Ovnu prišel od 23°52 do 24°04.

Neptun se obrača v retrogradno smer, ta teden se bo komaj kaj premaknil, le od 12°01 do 11°59 Rib.

Pluton bo ta teden retrogradno prišel od 16°38 do 16°28 Kozoroga.

Luna bo 20. 6. vstopila v Kozoroga, 22. 6. v Vodnarja in 25. 6. v Ribi.

Polna luna bo na nebu v ponedeljek, 20. 6, ob 13.01 na 29°32 Strelca.