Prelisičite se!

Miselni triki za učinkovito hujšanje

ud
26. 2. 2017, 09.46
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Ko gre za »estetsko« (in ne zdravstveno nujno) hujšanje, si lahko pomagate s triki, s katerimi boste sami sebe »prinesli okrog«, ob tem pa izgubili kakšen kilogram.

Profimedia
Pozabite na lepotne ideale in se nehajte primerjati z drugimi. Postanite ponosen unikat!

Pijte dovolj vode! Predstavljajte si, da je voda reka, ki iz telesa odplavlja odvečne maščobe.

Predstavljajte si, da ste razigran otrok. Otrok, ki za zabavo steče po pločniku, sam s seboj tekmuje, v kolikšnem času bo pretekel stopnice, ter komaj čaka, da odvrže šolsko torbo in lahko steče na dvorišče. Nenadni sprinti, tek po stopnicah in več prostega časa v naravi bodo poskrbeli ne le za boljšo fizično kondicijo in večjo porabo kalorij, temveč vas bodo tudi napolnili z energijo, ki nam je odraslim tako zelo primanjkuje. Nasmejani in zadovoljni boste tudi redkeje posegli po tolažbi v obliki hrane.

Zdravi nadomestki

Ne spremenite vsakega obroka v mučenje z občutki krivde. Ko jeste, jejte z užitkom in brez slabe vesti! Vsak grižljaj, ki ga naredite, naj bo popoln užitek. 

Večina ljudi, ki jih mučijo odvečni kilogrami, ima v odnosu do hrane šibko točko. Za nekatere so to čokolada in sladkarije, za druge kruh in testenine. Zato je zelo pomembno, da spoznate svojo ahilovo peto, saj jo le tako lahko prelisičite. Pri tem ni dovolj, da veste, katera vrsta hrane je to, temveč tudi, kako se počutite, kadar »zaslišite«, da vas »kliče«, in kako, kadar jo jeste, ter zakaj vas ravno ta hrana tako zelo privlači. Šele po takšni natančni analizi svoje šibke točke se lahko namreč lotite iskanja zdravega in manj kaloričnega nadomestka.

Zdravi čajni nadomestki

Ljubite svoje telo takšno, kakršno je, pa čeprav z nekaj odvečnimi kilogrami. Ljubezen dela čudeže! Ko se boste sprejeli takšne, kakršne ste, bo življenje boljše. 

Velikokrat jemo takrat, ko v resnici sploh nismo lačni, temveč žejni. Ali smo morda le pod stresom in se poskušamo s hrano nekako potolažiti. Namesto da v službi planete po čokoladicah in sendvičih iz avtomatov, doma pa po piškotih in drugih »nedolžnih« prigrizkih, si vsakič skuhajte čaj – zelenega ali najljubšega zeliščnega. Topel čaj vas bo prijetno pogrel, vsaj za nekaj časa »nasitil« s svojim okusom, pa še zdrav je. Pri izbiri čaja bodite izbirčni in si priskrbite kakovostnega. Da bo obred zares popoln, si privoščite novo lepo čajno skodelico.