Izvirni in hitri

FOTO: Zelenjavni recepti za trmaste otroke

zf
25. 2. 2017, 19.40
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Da, dragi starši, pripravili smo vam nekaj zelenjavnih receptov, ki bodo prepričali vaše najmlajše, da je zelenjava nekaj zelo okusnega in zdravega.

Svet24
Zelenjava ponuja ogromno možnosti za izdelavo domiselnih oblik.

Pripravljamo vam namige za domiselne zelenjavne kreacije, ki bodo vaše najmlajše trmaste glavice prepričale, da zelenjava ni sovražnik, proti kateremu se je treba na krožniku boriti, temveč pravi prijatelj, ki ga je odlično zaužiti in se ga je mogoče vsakič znova razveseliti.

Ladjice iz kumaric

splet

Sestavine: pol kumarice, četrtina avokada, 1 žlica kisle smetane, sol, olje, kis, topljeni sir, sezamova semena

Priprava: Z žlico iz kumarice izdolbemo semena. Avokado narežemo na majhne kockice in ga pomešamo z žlico kisle smetane. Dodamo sol, olje, in kis. Na hitro prepražimo sezamova semena. Zmes avokada nadevamo v kumarico, nanjo posujemo sezamova semena in s polovico topljenega sira ustvarimo jadro.  Jed je gotova v 15 minutah.

Puhasti oblački iz sladkega krompirja

splet
Paradižnik razpolovite na pol in potem še na četrtine. Tako boste ustvarili krila pikapolonici. Pike narišite s kremo iz balzamičnega kisa, za glavico pa uporabite polovico olive in drobnjak.

Sestavine: sladki krompir, peteršilj, sol, jabolčni kis, sol, maslo

Priprava: Sladki krompir olupite in narežite na manjše kose. Vsujte ga v osoljeno vodo in kuhajte, dokler ne postane mehek. V tem času narežite vejico peteršilja in jo postavite na stran. Ko se krompir skuha, odlijte vodo, dodajte malo masla, peteršilj in tretjino skodelice jabolčnega kisa, malce osolimo in premešamo, da postane zmes kremasta. Vzamemo vrečko za živila in odrežemo enega izmed vogalov, napolnimo in na krožnike nabrizgamo oblačke in druge skulpture.

Vesela juha iz sladke buče in arašidov

Sestavine: olje, pol čebule, pol buče (po izbiri), jušna osnova, voda, arašidovo maslo, kari, sol, kisla smetana

Priprava: V lonec nalijemo žlico olja in prepražimo nasekljano čebulo. Dodamo koščke buče, 2 skodelici jušne osnove, skodelico vode, žlico arašidovega masla, ščepec karija in soli. Kuhamo 20 minut in nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Preden postrežemo, v vrečko za živila nadevamo smetano, odrežemo vogal in narišemo pomežik. Poigramo se lahko tudi s celimi arašidi.