Mannheim

Policisti v univerzitetni knjižnici ustrelili moškega z mačeto

R.T.
26. 4. 2024, 10.39
Posodobljeno: 26. 4. 2024, 10.39
Deli članek:

V Mannheimu se je včeraj popoldne odvila groza, za katero je poskrbel moški z mačeto. Ustavile so ga policijske krogle.

Profimedia
Fotografija je simbolična.

Vse skupaj se je odvilo ob približno 17.30 uri v knjižnici ekonomske fakultete v Mannheimu v nemški zvezni deželi Baden-Württemberg. Tam se je pojavil 31-letni moški, ki je v roki vihtel približno 40 centimetrov dolgo mačeto. Kot je pojasnilo državno tožilstvo, gre glede na prve ugotovitve za moškega, ki so mu v preteklosti zaradi incidentov že prepovedali vstop v knjižnico.

Policija je pozneje postregla z več podrobnostmi. 31-letnik se je včeraj znova potikal na območju univerze, pri čemer ga je nek očividec zalotil, kako na pohištvo lepi nekakšne nalepke. Očividec, šlo naj bi za uslužbenca v knjižnici, je do moškega pristopil, nakar ga je slednji udaril v glavo. Ko je na kraj prispela policija, je imel 31-letnik v rokah že mačeto, s katero je začel groziti policistom. Ti so odgovorili s streli. Napadalca so reševalci prepeljali v bolnišnico, kjer je malo pozneje umrl.

Kot poroča nemški časnik Bild, gre za 31-letnega nemškega državljana, ki je živel v Mannheimu in je bil policiji znan. Motiv za dejanje zaenkrat ostaja uganka. Preiskava je še v teku, pri čemer policija zaslišuje tudi priče, ki so se v kritičnem obdobju nahajale v knjižnici.