Ozadje krvavega zločina

Je Kristina nosila morilčevega otroka?

R.T.
25. 2. 2017, 19.35
Posodobljeno: 9. 8. 2017, 10.02
Deli članek:

Pri sosedih na dan prihajajo nove podrobnosti v zvezi z brutalnim napadom, v katerem je 19-letni David z nožem kar 30-krat zabodel nosečo 18-letnico.

STA
Fotografija je simbolična

Na sosednjem Hrvaškem še vedno odmeva krut zločin, v katerem je osumljeni 19-letni David kar 30-krat zabodel nekdanje dekle, komaj 18-letno Kristino, ki bi marca praznovala 19. rojstni dan.

Spomnimo, grozljiv zločin se je zgodil v Vukovarski ulici v Zagrebu. Okoli 18.30 ure je Kristina odšla na "poslovilno večerjo", kjer da bi z Davidom zgladila spore in se uradno razšla. A ko je vstopila v njegov avtomobil, je devetnajstletnik izvlekel nož in jo kar tridesetkrat zabodel in jo nato umirajočo pustil v prižganem avtomobilu, v begu odvrgel nož v bližnji smetnjak ter tekel proč od mesta zločina in vpil: »Pokličite rešilce, pokličite policijo!«

Kristina naj bi bila po poročanju noseča z drugim in se je v kratkem nameravala izbrancu tudi preseliti. Njena mama Vesna je za hrvaške medije dejala, da naj bi bil oče otroka arhitekt iz Pulja. »Davidu ni bilo všeč, da ga je pustila in začela novo razmerje z dobro situiranim arhitektom iz Pulja, bila pa je tudi v drugem mesecu nosečnosti,« pravi mati.

Zdaj se je oglasil še domnevni oče, ki pa zatrjuje, da otrok ni njegov. »Ne, otrok ni moj! Trditve, ki so se pojavile v medijih, da sem oče Kristininega otroka, nikakor ne morejo biti točne in jih v celoti zavračam. Kristino sem poznal zgolj bežno preko prijateljev. V življenju sem jo videl samo enkrat ali dvakrat in nikdar se nisva pogovarjala,« je za 24sata dejal mladi arhitekt, ki pravi, da je v resni zvezi z drugim dekletom.

Pri časniku še navajajo, da je Kristina mamo očitno prepričala, da je zanosila z arhitektom. Medtem naj bi njeni prijatelji in prijatelji nekdanjega fanta Davida povedali povsem drugo zgodbo. Ena od skupnih prijateljic je za Večernji list tako dejala, da naj bi se David in Kristina videvala skoraj vsak dan ter da sta bila skupaj tudi za božič in silvestrovo. Dodala je, da naj bi Kristina staršem lagala o svoji družbi in da obstaja možnost, da je oče otroka pravzaprav David.